Wat is de perfecte shampoo voor uw haartype? De geheimen van goed passende haarverzorging

Wat is de perfecte shampoo voor uw haartype? De geheimen van goed passende haarverzorging

Hoe kiest u de beste shampoo? In een duo met de conditioner krijgt de shampoo minder aandacht - zijn enige doel is te reinigen. We zien vaak over het hoofd dat de verkeerde shampoo meer kwaad dan goed kan doen. Ontdek welke shampoo u het beste kunt gebruiken om het beste uit uw haar te halen en om pluizig, dof en verward haar te voorkomen.

Steek uw hand op als u precies weet welke shampoo uw haar nodig heeft. We besteden veel tijd aan het kiezen van haarconditioners en het grondig evalueren van de inhoud ervan, maar we besteden nauwelijks zoveel tijd aan shampoos. Velen kiezen er gewoon willekeurig één of kopen een dual pack met een conditioner en een shampoo van dezelfde lijn en hetzelfde merk. We proberen alle cosmetica die in de drogisterij te koop is of we houden het bij één cosmetica die wonderen doet voor ons haar. Omdat de meesten mensen niet zeker weten welke shampoo het beste voor hun werkt, brengen we uiteindelijk schade toe aan ons haar.

Een haarshampoo die verkeerd gekozen is

Weet u wat u kunt verwachten als u een shampoo gebruikt die niet goed voor je is? Zo'n product kan stoffen bevatten die slecht samengaan met de poreusheid van ons haar en kan zelfs onze huid irriteren. Als gevolg van een slechte haarshampoo keuze:

  • veroorzaakt een onaangenaam jeukend gevoel,
  • draagt bij tot de vorming van roos,
  • irriteert de hoofdhuid en verzwakt de bollen,
  • droogt het haar uit en maakt het mat,
  • maakt het haar moeilijk te kammen en te stylen.

Hoe stemt u de shampoo af op uw haartype?

In theorie kunnen we alleen afgaan op het etiket, maar het is de moeite waard om dieper in te gaan op het selectieproces van een haarshampoo. Het belangrijkste is hoe de shampoo is samengesteld.

Blijf dus weg van shampoos die alcoholen, ftalaten, aardolie, parabenen en andere potentieel gevaarlijke ingrediënten bevatten, zoals erg irriterende detergenten (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Coco Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Ammonium Lareth Sulfate, Sodium Cocoyl Sarcosinate, Sodium Pareth Sulfate). Het is een product dat bedoeld is om de hoofdhuid en het haar goed te reinigen zonder irritatie te veroorzaken. Zachte, natuurlijke haarwasmiddelen met toegevoegde vochtinbrengende ingrediënten, oliën en kruidenextracten zijn veel beter.

Het is ook van cruciaal belang om uit te zoeken welke soort haarspoelingen verkrijgbaar zijn.De meest gebruikte zijn vloeibare shampoos, maar er zijn ook shampoobars, lotions, oliën en andere producten. Droge shampoos, die overtollig talg verwijderen en het haar snel opfrissen zonder water te gebruiken, zijn ook erg populair. Ze zijn ook heel handig om bij je te hebben als je onderweg bent. Dit is een belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste shampoo.

Shampoo vs. haartype

Het enige wat u hoeft te doen is uw haar goed te bekijken om te bepalen welke cosmetica het nodig heeft en welke shampoo u moet gebruiken. Op een vochtige dag geeft het haar ons hints en tips, zoals snel klitten of pluizig worden. Maar niet iedereen kan begrijpen wat je haar probeert te vertellen, dus in het artikel van vandaag vind je nuttige ideeën over hoe je een shampoo kunt matchen met een specifiek haartype. Laten we zonder verder oponthoud beginnen!

Shampoo voor breekbaar, droog haar

De nachtmerrie van veel vrouwen is haar dat futloos, breekbaar en niet vochtig is. Het gebruik van een geschikte conditioner of een haarmasker is de beste remedie voor zo'n probleem. Hou er ook rekening mee dat een shampoo het haar kan hydrateren of juist pluizen en het haar nog meer kan doen uitdrogen - het hangt er allemaal vanaf of we het juiste product kiezen.Vochtinbrengende humectanten en beschermende emolliënten moeten beide aanwezig zijn in de beste shampoo voor droog haar. Kies bij voorkeur cosmetica met een romige formule die bestaat uit natuurlijke oliën zoals kokosnoot, avocado-olie of arganolie, maar ook versterkende keratine om broosheid te voorkomen en glycerine om de huid gehydrateerd te houden. Wat mag een shampoo voor droog haar niet bevatten? Sulfaten verminderen de vochttoevoer naar het haar en de hoofdhuid.

Shampoo voor vet haar

Vet haar is het resultaat van een slechte werking van de talgklieren in de hoofdhuid. In deze situatie moet een goede shampoo reinigen en tegelijkertijd de seborroe remmen en de talgproductie in evenwicht brengen. Reinigende ingrediënten moeten worden gebruikt, terwijl vetmakende ingrediënten, zoals oliën en siliconen, moeten worden vermeden. Verder zullen rozemarijn, salie, brandnetel en kamille, die een samentrekkende werking hebben, favoriet worden bij vet haar (let op - kamille kan ook de haarkleur opfleuren). Bijgevolg worden kruidenshampoos in deze situatie aanbevolen. Andere principes van vette haarverzorging, zoals het vermijden van het wassen van het haar in heet water, mogen niet over het hoofd gezien worden.

Shampoo voor gekleurd en ontkleurd haar

Zowel kleurbehandelingen als ontkleuring zijn schadelijk voor de conditie van het haar. Daarom moet een degelijke wasbeurt voor gekleurd haar zachtjes reinigen om de conditie van de toch al kwetsbare lokken niet te verzwaren.Hoewel andere producten kunnen helpen bij het herstel van het haar, is het het beste als de shampoo voedende, gladmakende, vochtinbrengende en versterkende ingrediënten bevat zoals honing, plantaardige oliën en keratine en andere proteïnen. Shampoos die gele en koperkleurige tinten minimaliseren (paarse shampoos) zijn onmisbaar voor gebleekt haar, maar shampoos die vooral kleurvervaging tegengaan worden aanbevolen voor donker geverfd haar. Bovendien geeft de meest gewenste shampoo glans aan het haar en heeft hij een lage pH (max. 7) om de haarschubben te sluiten.

Shampoo voor fijn haar

Is het mogelijk om een shampoo te gebruiken om het haar meer volume te geven? Ja, waarom niet? Het kiezen van de juiste shampoo voor dun, fijn of plat haar kan echter vrij moeilijk zijn.Een droogshampoo of een op het haar afgestemde vloeibare shampoo zijn de twee beschikbare alternatieven. Een droogshampoo of een op het haar afgestemde vloeibare shampoo zijn de twee beschikbare alternatieven. De eerste is ontworp om het haar snel op te frissen door overtollig talg te absorberen en het haar volumineus en opgestoken aan de wortel achter te laten. Je moet echter niet alleen vertrouwen op een droogshampoo voor haarverzorging, want als je je haar een paar dagen niet wast, kan dat irritatie, verstopte poriën en productophoping veroorzaken. Een goede fijne haarspoeling moet de hoofdhuid grondig reinigen en styling cosmeticaresidu verwijderen. Bovendien, als het product polymeren en proteïnen bevat, kan het het haar versterken en verdikken, wat resulteert in een zichtbare verhoging van het volume.

Shampoo voor haar met roos

Mensen die wel eens met roos te maken hebben gehad, weten hoe moeilijk het is om er vanaf te komen. Het kiezen van de juiste shampoo is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om haarverzorging met roos. Toch is het een cruciale stap. Antiroosshampoos die je gewoonlijk in de drogist vindt, bevatten ingrediënten die verschillende schimmelziekten behandelen. Ketoconazol, salicylzuur, zinktrithionaat en seleniumsulfide zijn voorbeelden van deze ingrediënten. U moet echter voorzichtig zijn met dergelijke behandelingen, want de huid kan eraan verslaafd raken, waardoor de roos weer terugkomt nadat u ermee bent gestopt.Omdat parabenen, krachtige detergenten en andere synthetische stoffen de huid kunnen irriteren, de talgklieren kunnen prikkelen en het probleem kunnen verergeren, moet een goede antiroosshampoo een lichte formule en een natuurlijke samenstelling hebben. Het is aan te raden om shampoos te zoeken die roos bestrijdende ingrediënten hebben zoals castor olie, klis olie, rozemarijn olie, of tea tree olie.

Shampoo voor krullend en pluizig haar

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het gebruik van shampoos die niet ontworpen zijn voor krullend haar ervoor kan zorgen dat het erg gaat kroezen en droog wordt. Mensen met krullend haar moeten altijd voorzichtig zijn met de cosmetica die ze gebruiken. Het gebruik van een shampoo met gladmakende ingrediënten is de beste optie voor pluizig haar. Let daarom op sheaboter, kokosolie en groene thee.Je hoeft niet bang te zijn voor synthetische stoffen, want de bekende siliconen kunnen je haar een prachtige glans, zachtheid en elasticiteit geven. Glad haar mag echter geen volumeverlies inhouden en daarom moet een shampoo voor krullend haar licht van textuur zijn en het haar grondig wassen van vervuilende stoffen en cosmetische residu's. Wat moet je nog meer zoeken in een product als dit? Krullend haar behoudt zijn vitaliteit dankzij proteïnen, hydraterende en beschermende ingrediënten.

Hoe vaak moet je je shampoo vervangen?

Een van de meest gestelde vragen is of je al dan niet een aparte haarshampoo moet gebruiken.

Eigenlijk zijn er op dat vlak geen regels.

Voorstanders van deze theorie beweren dat de behoeften van ons haar en onze hoofdhuid met de tijd veranderen. Daarom moet je je haar zo vaak wassen als je nodig hebt. Zodra het haar voldoende gehydrateerd is, kunnen we de shampoo voor droog haar weggooien en kiezen voor een shampoo die volume geeft, etc. Tegenstanders van regelmatige shampoomisselingen beweren daarentegen dat ze al jaren hetzelfde product gebruiken met uitstekende resultaten en dat het niet nodig is om dingen te veranderen.

Twee favoriete shampoos bij de hand hebben is een mooi compromis. Om te beginnen, bepaal de twee meest belangrijke behoeften van uw haar (bijvoorbeeld een vette hoofdhuid en afbrekende punten), wissel dan af tussen shampoos die aan elke behoefte voldoen (de ene om vet haar te vermijden en de andere, op basis van proteïnen met versterkende effecten). In plaats van regelmatig van haarshampoo te veranderen, moet u aandacht besteden aan de behoeften van uw haar en hoofdhuid. De belangrijkste factoren voor het kiezen van de juiste shampoo zijn het uiterlijk van het haar en de problemen.

Belangrijk! Hoewel het op de markt wordt gebracht als een haarspoeling, is het belangrijkste doel het reinigen van de hoofdhuid. Omdat we het vooral gebruiken om onze hoofdhuid te wassen, is het de moeite waard om er een te kiezen die de conditie ervan verbetert. Kies een shampoo voor vet haar als u seborrhea op de hoofdhuid heeft en droog haar aan de uiteinden; deze zal het probleem aan de basis van het haar verhelpen, terwijl een conditioner, een intensief haarmasker of een geconcentreerd serum het haar zal regenereren.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid