Haarverzorgingspiramide. Hoe bereik je de top van schoonheid?

Haarverzorgingspiramide. Hoe bereik je de top van schoonheid?

Hoe bedenk je de ideale haarverzorgingsroutine? Laat u inspireren door de piramide: een complete en ideale vorm met alle verzorgingsaspecten op een duidelijk omschreven plek. Deze merkwaardige "taxonomie van de schoonheid" laat zien waar je op moet letten bij de verzorging van je haar. Wat is er nodig voor gezond en mooi haar?

Wat is de haarverzorgingspiramide?

De haarverzorgingspiramide is een nauwkeurig plan, vergelijkbaar met de voedselpiramide, waarin de activiteiten die het vaakst voor het haar moeten worden gedaan onderaan staan (d.w.z. elke dag). Verdere aandacht voor hogere segmenten is zinloos zonder die activiteiten.

De piramide geeft perfect de haarverzorgingsstrategie weer die succes garandeert. We kunnen makkelijk bepalen wat het belangrijkst is, wat we minder vaak of alleen af en toe moeten doen zodat het haar sterker en gezonder groeit - vandaar de verdeling in de segmenten die beschrijven wat elke dag, één keer per week, of zelfs minder vaak moet worden gedaan om het kapsel volledig gezond te maken en er prachtig uit te laten zien - dankzij de piramide.

U kunt snel zien of u uw haar goed verzorgt met deze piramide. Als je regelmatig hete stylingapparaten gebruikt (krultang, thermo-rollers, stijltang), zal het haar snel achteruitgaan en uitdrogen.Als u merkt dat uw haar zwaarder en stugger is geworden en ook sneller vet wordt, gebruik dan niet te vaak haarmaskers. Is het mogelijk om een hoofdhuid reiniging in uw haarverzorgingsroutine op te nemen?

Haarverzorgingsplan - waarom een piramide?

De piramide is een symbool van het perfecte lichaam en beeldt harmonie uit. Het weerspiegelt het beste het doel van ideaal haar in deze context - dat wil zeggen, haar dat gezond, sterk en glanzend is. De piramide geeft ook perfect weer hoe je het haar moet voeden: zonder een stevige basis hebben de hogere niveaus geen reden van bestaan - ze zijn gewoon onmogelijk te bereiken. Als u uw haar dus goed wilt verzorgen, moet u dit patroon volgen en uw haarverzorging daarop afstemmen. Zonder een logische volgorde en systematische behandelingen die uw haar voldoende verzorgen en beschermen tegen beschadiging, zult u niet in staat zijn om de meest optimale haarconditie te verkrijgen. Hoe moet een goede haarverzorgingspiramide eruit zien?

 

PIRAMIDE HAARVERZORGING - PIRAMIDE VERKENNING - DE THEORIE EN DE PRAKTIJK

Haarverzorging piramide - elke dag: een ondersteunende zone

SUPPLEMENTEN, KRUIDEN, HOOFDHUIDLOTIONS, BESCHERMING VAN DE HAARPUNTEN, CONDITIONER IN SPRAY, BORSTELEN

▲ Dit " level " is de basis van goed haar- en hoofdhuidverzorging. Deze categorie omvat in de eerste plaats supplementen, waaronder gezonde voeding, vitaminen, biotine, vetzuren en kruidenthee, die dagelijks moeten worden ingenomen om ervoor te zorgen dat het lichaam beschikt over de stoffen die het nodig heeft voor een normale werking en regeneratie. Kruidenthee met brandnetel en heermoes werkt goed.

▲ Kruidenlotions voor de hoofdhuid en haarhydrolaten zijn een andere nuttige maar uiterst zeldzame vorm van onderhoud. Ze voeden het haar vanaf de wortel, versterken de "jongste" delen, en onderhouden de hoofdhuid en versterken de haarwortels. De hoofdhuid blijft schoon en netjes als gevolg van deze lotion, en het haar wordt sterker, meer verhoogd aan de basis, en minder vatbaar voor vuilophoping.Regelmatig gebruik van hoofdhuidlotions kan helpen om seborroe en haaruitval te voorkomen.

▲ De haarpunten zijn het meest "gevoelige" gebied. Ze worden kwetsbaar en breken sneller af als ze niet goed verzorgd worden. Daarom is het belangrijk ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf en mechanische beschadiging. U kunt een siliconenserum of een haarolie gebruiken om uw haar te beschermen tegen toxines, externe factoren en zonnestraling. Uw haar beschermen tegen toxines, externe factoren en zonnestraling is een essentiële stap zonder welke uw haar nooit gezond zal zijn.

▲ That is why it is worth protecting it with a delicate hair conditioner on a daily basis - it will not overload your hair but will protect it from damage, tame unruly strands and enhance its glow.

Haarverzorgingspiramide - om de 2-3 dagen: de zone van de sterkste regeneratie

HAARCONDITIONER, HAAROLIËN, MASSAGE, HAARWASSEN, HAAR DROGEN

▲ De "tweede verdieping" van de haarverzorging is net zo belangrijk - het bevat alle behandelingen die het belangrijkst zijn om het haar gezond en sterk te houden. Dit niveau is verantwoordelijk voor de constante regeneratie en het behoud van de uitstekende conditie van het haar. Het moet duidelijk worden gemaakt: zonder dit element heeft het haar geen kans om gezond en mooi te zijn.

▲ Het wassen van uw haar is de belangrijkste fase in de haarverzorging; lokken met een hoger seborrhea-niveau moeten elke dag worden gewassen, maar de meest populaire manier, de " gouden middenweg ", is om uw haar om de 2-3 dagen te wassen. Dit geeft de hoofdhuid rust tussen wasbeurten, zodat de hydro-lipide laag, de natuurlijke beschermlaag van de huid, weer in evenwicht kan komen.

▲ Conditioners die moeten worden uitgespoeld, moeten regelmatig worden gebruikt, naast het wassen van het haar. Breng uw favoriete conditioner aan op vochtig, pas gewassen haar en laat hem drie minuten intrekken voordat je de conditioner uitspoelt. Het haar wordt door deze behandeling gevoed, minder geklit, met gesloten schubben en een gladdere structuur. 

▲ Haarolie is een van de belangrijkste verzorgingsaspecten op dit niveau, omdat haarconditioner de conditie van het haar alleen over de hele lengte verbetert en voorbijgaat aan de hoofdhuid.Bij zeer beschadigd, droog en dunner wordend haar, kunt u het elke dag doen. In het geval van dik en zwaar haar is het voldoende om haaroliën één keer per week uit te gebruiken. Oliën worden verwacht aan te sluiten bij de conditie en de structuur van het haar - de poreusheid - zoals ook de regelmaat waarmee het haar wordt ingeolied verwacht wordt aan te sluiten bij de regelmaat waarmee het haar wordt ingeolied. De olie biedt de meest doeltreffende, multidimensionale verzorging: het herstelt, versterkt en verbetert het uiterlijk van het haar door het over de hele lengte van het haar en ook op de hoofdhuid aan te brengen. Het oliën van het haar gaat ook gepaard met hoofdhuidmassage, waardoor de bloedsomloop toeneemt, de bollen sterker worden en de ingrediënten beter in de huid en de haarfollikels worden opgenomen.

▲ We pakken vaak een föhn na het wassen van ons haar omdat we zelden genoeg tijd hebben om het aan de lucht te laten drogen. Zorg ervoor dat je föhn een koude luchtstand heeft, en droog je haar altijd bij een temperatuur van rond de 40 graden Celsius - hoge temperaturen verzwakken niet alleen de werking van de haarschubben, maar ze onttrekken ook water uit het haar, waardoor het uitdroogt en achteruitgaat.

Haarverzorgingspiramide - eenmaal per week: reinigingszone

HAARMASKER, REINIGENDE SHAMPOO, DROOGSHAMPOO, SCRUB VOOR DE HOOFDHUID

▲ De derde verdieping van haarverzorging is een behandeling die niet zo'n hoge regelmaat vereist, maar voor het volledige effect van gezond en goed verzorgd haar - moet u het niet in de steek laten. Deze behandelingen omvatten vooral behandelingen die gecombineerd worden met een grondige wasbeurt van het haar en de hoofdhuid, zodat het haar en de hoofdhuid meer elementen opnemen die de regeneratie gedurende de volgende dagen bevorderen.

▲ Scrubben van de hoofdhuid verhoogt niet alleen de bloedsomloop en de zuurstofuitwisseling in de cellen, maar helpt ook om de hoofdhuid volledig te reinigen en de resten van cosmetica (vaak voor het stylen) te verwijderen die zich aan de basis van het haar kunnen ophopen en de groei ervan kunnen belemmeren. Doe het één keer per week om het evenwicht in de huid te bewaren en je haar te verlossen van gifstoffen, vervuilende stoffen en ongewenste cosmetische restjes.

▲ Een reinigende shampoo is een uitstekend cosmeticum om de effecten van elke schoonheidsbehandeling te versterken. Het verwijdert niet alleen cosmeticaresten, overtollig talg, gifstoffen en vervuilende stoffen van de hoofdhuid en het haar, maar het opent ook de haarschubben, waardoor elementen uit maskers of oliën dieper in de haarstructuur kunnen doordringen en het haar efficiënter kunnen voeden.

Na het wassen van uw haar met een reinigende shampoo, brengt u een goed gekozen haarmasker aan - zoek er een met een goede samenstelling. Wat is precies een "goede samenstelling"? Het is een product dat geen parabenen, uitdrogende monohydrische alcoholen met korte ketens of zware siliconen bevat die schadelijk zijn voor het haar. Veel mensen combineren een maskerbehandeling en het inoliën van het haar, omdat een masker dat net voor het wassen op het haar wordt aangebracht, de oliën perfect emulgeert en niet alleen de verzorging en regeneratie van de lokken aanvult, maar ook de olie snel en gemakkelijk van het haar spoelt.

Omdat zo'n verzorging meer tijd kost, moet u het maar één keer per week doen. Was uw haar met een reinigende shampoo, breng vervolgens olie aan op vochtig haar en laat het minstens 30 minuten intrekken. Onmiddellijk voor het wassen brengt u een masker op uw haar aan en laat u dit 15 minuten intrekken alvorens u het uitspoelt en wast met een traditionele shampoo.

▲We hebben niet altijd tijd om ons haar met shampoo en water te wassen. Gelukkig is er een droogshampoo met instructies. Het talk- of rijstzetmeelgehalte in de formule kan het haar snel verfrissen, verzorgen en overmatige seborrhea voorkomen. Droogshampoo daarentegen hoopt zich op in het haar en verhindert dat er lucht bij de hoofdhuid kan komen, daarom moet je het niet meer dan één keer per week gebruiken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat u de volgende dag geen shampoo meer op uw haar moet gebruiken.

Haarverzorgingspiramide - één keer per maand: retoucheren en bijwerken

KRUIDEN-KLEUR-BEHANDELING, HAAR SAUNA

▲ Vrouwen houden van het haar verven. Het haar ziet er prachtig uit net na het verven, maar het verzwakt, vervaagt en droogt te snel uit na een paar weken. Helaas, als we de kleur van ons haar willen versterken of een compleet nieuwe tint willen hebben, moeten we het verven. Vergeet niet de kleurchemicaliën zo weinig mogelijk te gebruiken om je haar niet te veel te beschadigen. De ideale oplossing is om naar een kapper te gaan: professionele haarverven zijn minder schadelijk en het kleureffect houdt langer aan. Een andere fantastische optie is om je haar te kleuren met henna, wat een natuurlijke verf is die je haar niet beschadigt. U moet er echter wel voorzichtig mee omgaan - een kapper kan u hierbij helpen.

▲ Haarkleuring moet worden gebruikt in combinatie met een voedende en verjongende behandeling. Een variëteit van deze behandelingen is beschikbaar in kapsalons. De haarsauna en een intensieve vitaminetherapie voor het haar zijn de meest populaire. Ze kunnen twee weken na het verven worden gedaan en maandelijks worden herhaald om de lokken gevoed te houden en minder te beschadigen door de kleurbehandelingen.

Haarverzorgingspiramide - af en toe: haar intensiveren en stylen

KNIPPEN, HAAR LAMINEREN, KERATINE BEHANDELING, HOT STYLING

▲ Het laatste "niveau" van de piramide is een soort conditioning penthouse. Er zijn enkele behandelingen die niet op geluk gebaseerd zijn. Elke behandeling kan worden gebruikt als aanvulling op de gewone haarverzorging of als een eenmalige behandeling om het haar mooier te maken.

▲ Alle soorten hete styling (met hete rollers, een stijltang of een krultang) beschadigen het haar, verwijderen onmiddellijk water en verbreken zelfs de sulfidebindingen in het haar. Er zijn echter momenten dat we er gewoon op ons best uit moeten zien. Het is belangrijk te onthouden dat af en toe een stijltang gebruiken geen gevaar is; als het haar regelmatig goed verzorgd wordt, zal af en toe een behandeling met een hoge temperatuur geen probleem zijn. Daarom is het van cruciaal belang om elke fase van de verzorgingspiramide uit te voeren. 

Keratine straightening is de ideale behandeling omdat het niet zo veel hoeft te worden herhaald. Dit is een fantastische behandeling die zelfs de zwaarst beschadigde lokken kan herstellen (keratine is de basisbouwsteen van het haar, dus het bouwt zich in de structuur van het haar in en vult tekortkomingen aan de oppervlakte aan). Keratine kan in de binnenkant van het haar 2-4 maanden blijven zitten, afhankelijk van de gezondheid van het haar. Nadat deze periode is afgelopen, kan de behandeling herhaald worden.

▲ Denk eraan de punten regelmatig bij te knippen om ervoor te zorgen dat uw haar er van de wortels tot de punten mooi en gezond uitziet. De lokken worden er fris door en zien er mooi uit, en het onderhoud gaat makkelijker (de kam of borstel stopt niet bij de warrige, droge punten van het haar: bijgeknipte punten maken het kammen soepel en we beschadigen het haar niet meer mechanisch). Eens in de 2-3 maanden moeten de punten worden geknipt.

▲ Haarlaminatie is een andere behandeling die uw haar gladder maakt en er mooi uit laat zien. Het haar wordt er glanzender, gladder, veerkrachtiger en flexibeler door. Lamineren voedt het haar niet; in plaats daarvan sluit het de haarschubben en verbetert het algehele uiterlijk terwijl het ook de dunne, pluizige lokken goed verzorgt. De lamineerlaag beschermt het haar ook tegen beschadiging door de zon, vorst of wind en tegen giftige stoffen in het milieu. De effecten van haarlaminering houden tot 3 maanden aan.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid