Laag poreus haar. Dingen die u moet weten

Laag poreus haar. Dingen die u moet weten

Hier is een fantasie om aan diggelen te slaan: strak overlappende haarschubben zijn niet altijd een signaal van gezond haar. Onwaar is ook de overtuiging dat haar met een lage porositeit niet de juiste verzorging nodig heeft die aan zijn verlangens beantwoordt. Het is duidelijk dat elke haarsoort met porositeit zijn "demonen" heeft, dat zijn functies die een bepaalde haarsoort specifiek maken van de andere. Bovendien, het moet worden ontdekt zodra en voor alles dat slecht-matching zorg verslechtert omstandigheid van haar ongeacht zijn soort. Hoe kan u weten of uw haar laag poreus is? Hoe kunt u laag poreus haar goed verzorgen? In deze nieuwsbrief vindt u alles wat u moet weten over laag poreus haar.

Laag poreus haar: Profiel

Uw haarvorm is compact omdat de haarschubben elkaar zeer nauw overlappen en de haarschacht nauw omsluiten. Een verkeerde verzorging of een volledig verlies ervan kan deze hydro-lipide stabiliteit in een oogwenk verstoren en het haar aanzienlijk verzwakken. Een ander kenmerk van haar met een lage porositeit is de weerstand tegen styling, wat zich vertaalt in een grote onhandelbaarheid. Het is moeilijk om zulke lokken goed te verzorgen omdat alle voedende materialen die je aan je lokken probeert te geven door middel van cosmetica niet krachtig genoeg zijn om zo compacte haarstructuren te penetreren. In plaats daarvan nemen ze toe aan de oppervlakte van het haar. Dit resulteert in overbelast haar en een te hoge talgproductie.

Bovendien is haar met een lage porositeit zwaar en plat omdat maximale haarverzorgingsproducten gemengd met extra talg (vettig haar) de standen verzwaren. Bovendien wordt deze vorm van haar vaak gekweld door roos. De hoofdhuid wordt regelmatig behandeld met stevige en agressief reinigende detailhandelaren die de seborrhea versterken, terwijl de haarpunten - behandeld met dezelfde shampoo - steeds meer uitgedroogd raken. Net als andere haarsoorten wil ook laag poreus haar beschermd worden tegen de schadelijke invloeden van buitenaf en tegen overmatig waterverlies dat verdampt uit de interne haarstructuren.

Omdat het dik, stevig en stijf is, is het moeilijk om laag poreus haar te modelleren. Kortom, het heeft de neiging om vrij snel terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Bovendien duurt het lang voor laag poreus haar aan de lucht droog is na het wassen. Dit komt doordat het haar extra water kan opnemen dat later verborgen blijft achter de gesloten cuticula laag die, zoals hierboven opgemerkt, standaard is voor deze haarsoort met hoge porositeit. Het betekent echter niet dat het haar niet uitgedroogd kan zijn - en dit probleem geldt in het bijzonder voor de haarpunten. Haar met een lage porositeit heeft vaak een gebrek aan omvang omdat het glad is om het te overbelasten. Ook maakt de extra talg het de volgende dag (of misschien dezelfde dag) vettig door het wassen. Last but not longer least wordt deze haarsoort vaker gekweld door roos dan andere haartypes.

Laag poreus haar verzorging

Gelukkig heeft laag poreus haar ook zijn goede kanten. Het is ongetwijfeld relatief bestand tegen beschadigingen zodat het niet zo snel beschadigd wordt door verschillende kappersmethodes als bij andere haartypes. Bovendien is laag poreus haar van nature gezond, stevig, glad, dik en glanzend. Dergelijke lokken vereisen geen uitgebreide verzorging zoals bijvoorbeeld haar met een hoge porositeit. In dit geval vertaalt de hoeveelheid haarverzorgingsproducten zich niet in de schoonheid van het haar. Laten we daarom eens kijken hoe en wat we moeten gebruiken om laag poreus haar te verzorgen.

Shampoo voor laag poreus haar

Een shampoo die gebruikt wordt om laag poreus haar te scrubben moet over het algemeen de extra talg en onzuiverheden aanpakken die snel kunnen ontstaan in deze vorm van haar. Onthoud echter dat ondanks dat het stevig en resistent is, het een slecht concept is om een intensief reinigende shampoo met SLS en parabenen te gebruiken om laag poreus haar te scrubben. Dergelijke producten irriteren en triggeren overgevoelige reacties in de hoofdhuid en laten de hoofdhuid uitdrogen, wat leidt tot een te hoge talgproductie.

Om haar met lage porositeit te wassen, kies een shampoo die samengesteld is uit plantaardige materialen die het mogelijk maken om de vette klieren hun schilderijen te wijzigen en het haar krachtiger te maken en het op te tillen aan de wortels. Bovendien, een dergelijk product moet niet worden samengesteld uit het reinigen van retailers meest effectieve maar ook van de hydraterende degenen. Zoek daarom naar shampoos die de volgende ingrediënten bevatten: panthenol, melkzuur of hyaluronzuur. Een bijpassende shampoo geeft weerbarstig haar elasticiteit, gladheid en zachtheid.

Conditioner voor haar met lage porositeit

Het is waar dat het voeden van laag poreus haar moeilijk is. De meeste drogisterij balsems zijn te zwaar voor dit type haar. In feite, als het gaat om lage porositeit haarverzorging, kunt u de conditioners en maskers overslaan en in plaats daarvan concentreren op haaroliën gecombineerd met kruidenverzorging. Er moet worden opgemerkt dat haar met een lage porositeit niet graag wordt blootgesteld aan overmatige proteïnen - het haar wordt er mat en stijf door, wat verdere styling moeilijk maakt. Bovendien verdraagt dergelijk haar geen overdaad aan emolliënten, zeker niet als die een residu op het haaroppervlak achterlaten en het haar overbelasten (opgelet: emolliënten worden toegevoegd aan haarconditioners met oliën die bestemd zijn voor haar met een gemiddelde en hoge porositeit). Lanoline en glycerine zijn ook niet aanbevolen voor de behandeling van laag poreus haar.

Laag poreus haar geeft de voorkeur aan eenvoudige oplossingen, maar het heeft ook vocht en ontgifting nodig, dus gebruik de krachtige Nanoil Masks. Ontdoe de lokken van productophopingen en talg met een masker van actieve kool en witte klei eenmaal per week, of hydrateer ze met een intensief hydraterend masker met zeealgen.

Oliën voor Laag Poreus Haar

Laag poreus haar gaat samen met oliën en boters die behoren tot de zogenaamde niet-drogende instelling, dit wil zeggen dat hun moleculen eerder klein zijn en gemaakt zijn van verzadigde vetzuren. Grote moleculen zijn niet in staat om door te dringen in deze sterk overlappende bescherming van cuticula van laag poreus haar, bijgevolg kunnen ze niet iets meer doen dan het haar gewoon overbelasten. Lichte oliën kunnen niet alleen de talgproductie stabiliseren en de hoofdhuid ontzien, maar ook de lokken lichter maken zodat ze moeiteloos aan de wortels kunnen worden opgelicht. Resultaat? Glanzend en zacht haar, een gemakkelijke hoofdhuid zonder een zweem van roos of seborroe. Een ideaal middel om [laag poreus haar] mee te schilderen is Nanoil - gemaakt met weloverwogen componenten (samen met een aantal kleine molecule oliën) die het haar de juiste verzorging en mooie looks geven.

Oliën en Cosmetische Boters Aanbevolen voor Laag Poreus Haar

 • Kokosolie - de moleculen zijn klein zodat het haar met een lage porositeit niet verpletterd wordt. De olie verhoogt de elasticiteit, voedt en maakt het haar glad. De vorm van kokosolie lijkt veel op de proteïnen waaruit het menselijk skelet is opgebouwd. Deze stof voedt en beschermt de haarvezel door het energie, veerkracht en glans te geven. Bovendien beschikt deze olie over een plantaardig zonnefilter - SPF 10. Maceraat gemaakt van kokosolie en Tahitiaanse gardenia vegetatie wordt Monoï genoemd - een mix die bekend staat als top in het aanvullen van haar met water en het elastisch en glad maken van het haar.
 • Babassu-olie - een milde olie van de niet-drogende instelling die gewoon perfect past bij haar met een lage porositeit. Het versterkt de haarelasticiteit en maakt het haar glad en glanzend. Het bereikt moeiteloos de interne haarsystemen, waar het regenereert en de haarpunten beschermt. Babassu maakt het haar gladder, vergemakkelijkt het ontwarren en stylen zonder het te overbelasten. Tenslotte bestrijdt deze olie afgeknipte punten.
 • Arganolie - een van de relatief gewaardeerde oliën wereldwijd. Door zijn prachtige samenstelling is het geschikt voor alle haarporeuze types. Arganolie wordt gediagnosticeerd als een machtige haaroliënde agent aangezien het haar tegen elke mechanische en thermische schade beschermt. Het toont anti-oxidatieve huizen het stimuleren van haar energie en glans.
 • Castor olie - een van de meest gebruikte prachtige oliën. Gewonnen uit Ricinus communis bonen, is deze olie zeer geschikt voor haar met een lage porositeit. Deze olie heeft ongewone huizen: het stimuleert de haargroei, voorkomt haaruitval en regenereert haar bollen. Castor olie maakt het haar sluik en zorgt ervoor dat de plantaardige haarkleur lang goed blijft.
 • Sheaboter - geperst uit noten van de Afrikaanse sheaboom. Het toont relatief voedende huizen. Sheaboter creëert een beschermende laag naast het haar en bestrijdt vochtverlies. Dezelfde functie beschermt het haar tegen vuil, smog, rook en betonvervuiling. Sheaboter maakt het haar glanzend, elastisch en glad. Tenslotte, maar daarom niet minder belangrijk, staat deze plantaardige substantie bekend als een van de meest krachtige antioxidanten.
 • Cupuacuboter - afkomstig van de zaden van een boom uit het Amazonegebied - kan het haar langdurig hydrateren. Bovendien brengt cupuacaboter troost aan een onaangename hoofdhuid en maakt het haar gerevitaliseerd en elastisch. Tenslotte maakt deze boter het haar sluik en stopt het pluizen.

Wat Zijn Andere Dingen Die Laag Poreus Haar Houdt?

Naast goed op elkaar afgestemde oliën, die in deze situatie beschouwd moeten worden als één van de fundamentele materialen die gebruikt worden om het haar te verzorgen, is het echt de moeite waard om scrubs, natuurlijke distillaten en conditioners voor de hoofdhuid aan te schaffen. Dergelijke producten bevatten een reeks plantaardige materialen die de hypersecretie van talg aanpakken. Ook bieden de kruiden de juiste verzorging aan zwaar en plat haar met een lage porositeit. Hoe kruiden gebruiken om laag poreus haar de juiste verzorging te geven?

 • Heermoes - een nuttige bron van plantensterolen, natuurlijke zuren, minerale verbindingen en silica. Het vermindert broosheid van het haar, gaat roos tegen, verhoogt de weerstand van het haar en beschermt tegen hoofdhuidinfecties en mycose. Heermoes voorkomt bovendien seborroe.
 • Brandnetel - wordt geacht de haarconditie aanzienlijk te verbeteren. Omdat het een leverancier is van veel waardevolle mineralen, vertraagt het haaruitval en versnelt het de haargroei. Brandnetel minimaliseert ook vettig haar problemen en ontdoet zich effectief van roos.
 • Siberische den - het reinigt de hoofdhuid, bevrijdt het van levende levenloze poriën en huidcellen en haarverzorgingsproducten op te bouwen. Bovendien voorkomt het een overbelasting van keratine in de haarwortels en gaat het broosheid van het haar tegen. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan proteïnen, B-vitamines (geven de haarschacht een boost) en voedingsstof E (sterke antioxidant).
 • Rozemarijn - het intensiveert de haarglans, maakt de lokken gladder, verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid en versnelt de haargroei aanzienlijk. Bovendien beschermt rozemarijn de hoofdhuid tegen ziekteverwekkende micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van roos.
 • Eucalyptus - bestrijdt roos, verlicht hoofdhuidirritatie, brengt de talgproductie in balans en versnelt de zelfregenererende processen van de hoofdhuid. Andere zegeningen van deze plant zijn als volgt: het bestrijdt opnieuw virussen, stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid, stimuleert haarbollen en laat haarwortels sprankelen.
 • Klis - het is bepaald nuttig in termen van haarverzorging. Als een van een paar, het bestaat uit dit soort overmatig bewustzijn van zwavel, dat is een van de primaire haar bestanddelen. Klis verbetert lijkt en de situatie van het haar, voedt het, bestrijdt roos, reinigt de hoofdhuid en begrenst haar dunner worden.
 • Berk - het is goed in het versterken van haar. Het werkt antiseptisch, reguleert de olieklieren door middel van het beperken van seborrhea, bestrijdt roos, vertraagt haaruitval en kalmeert hoofdhuidontstekingen.
 • Salie - een sterk bestanddeel van hoofdhuidconditioners. Dit kruid wordt gesuggereerd om matig haarverlies aan te pakken. Het stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid en speelt een belangrijke rol bij de collageenproductie, die de elasticiteit en gezondheid van het haar beïnvloedt. Salie stimuleert de mobiele afdeling en sluit de bloedvaten af. Daarnaast biedt het met haar stijfheid door middel van het maken van strengen zacht.
 • Munt - een wonderbaarlijke remedie voor plat en zwaar haar dat snel vet wordt. Dankzij munt wordt het haar beter handelbaar en blijft het langer sprankelend. Dit kruid helpt de absorptie van voedende stoffen via de poriën en huid en heeft antibacteriële eigenschappen.

Een essentieel onderdeel van haarverzorging met lage porositeit is de unieke reiniging van de hoofdhuid, die regelmatig vettig is. Daarom moet u een paar keer per week een scrub of een shampoo met exfoliërende bestanddelen gebruiken. Dit soort producten bevat vloerzaden (vooral amandelen), reinigende enzymen die de hoofdhuid veranderen, vulkanische klei en/of ontgiftende houtskool. Producten voor een grondige reiniging bevatten bovendien conditionerende bestanddelen, zoals ureum, dat de hoofdhuid hydrateert, en andere bestanddelen die de hoofdhuid kalmeren en seborroïsch maken.

Een andere moeilijkheid in verband met haar met een lage porositeit is het uit de hand lopen van het haar. Het is waarschijnlijk onverwacht dat zulk robuust haar, dat goed geworteld lijkt te zijn in de follikels, zo excessief uitvalt, vooral wanneer het door seborrhea is aangetast. Deze situatie verergert wanneer het haar voortdurend wordt afgesloten van de toegang tot sprankelende lucht als gevolg van het gebruik van zware cosmetica. Deze comedogene functie van haarverzorgingsproducten verslechtert de toestand van de haarbol, die bijgevolg ver van zijn follikel wegglijdt. Daarom is het zo belangrijk om de hoofdhuid vaak te reinigen en de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren.

Laag poreus haar - dingen om te vermijden

Eerst en vooral, vermijd het gebruik van supersterke haarstylingproducten die het haar kunnen verzwaren (gels, wassen en haarstyling pasta's), oliën met relatief grote moleculen en oliën die omega-3 en -6 vetzuren bevatten - deze worden aanbevolen in hoog poreus haar verzorging. Bovendien verdraagt haar met een lage porositeit geen conditioners die vol zitten met proteïnen omdat dergelijke producten het haar nog stijver kunnen maken. Een overdaad aan verzachtende middelen is ook niet bevorderlijk voor haar met weinig volume. Blijf daarom weg van lanoline en glycerine. Om dezelfde reden is het ook geen goed idee om haar met een lage porositeit te behandelen met zware siliconen die in het haar blijven hangen en het haar zijn zachtheid ontnemen.

De poreusheid van het haar heeft specifieke kenmerken die veel zeggen over de conditie van de lokken en bepalen welke verzorging eraan gegeven moet worden. Daarom, als u mooi en gezond haar wenst, zoek dan uit welk porositeitstype uw haar heeft en behandel het vervolgens dienovereenkomstig. Wanneer u erin slaagt alle behoeften van uw haartype te beantwoorden, zult u merken dat uw haar er ongelooflijk snel beter gaat uitzien. U zult snel genieten van uw haar dat gezond en fantastisch is.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid