Nanoil

Ricinusolie
Castor Oil

100% organisch | Ongeraffineerd | Koud geperst

INCI: Ricinus Communis Seed Oil
Grootte: 50 ml

Een van de fijnste natuurlijke schoonheidsoliën die perfect geschikt is om de wimpers, wenkbrauwen en haargroei te stimuleren. De ricinusolie wordt al eeuwenlang gebruikt en is sinds kort weer in in de mode. Ondanks het feit dat het dik is, kan ricinusolie worden aangebracht op haar, huid, nagels, wenkbrauwen en wimpers. Het versterkt en beschermt tegen waterverlies door de haargroei te versnellen. Ook zorgt de olie voor glans en maakt de haarlokken gladder. Het is gecertificeerd door Ecocert - een wereldwijd erkend label dat wordt toegekend aan de hoogste kwaliteit natuurlijke cosmetica.

- +

Men gelooft dat Ricinus communis afkomstig is uit Afrika en het Midden-Oosten. Het houdt van een tropisch klimaat, maar in de meeste landen wordt het voornamelijk geteeld voor decoratieve doeleinden. Dit zijn de noten gesloten in rode en stekelige schelpen waaruit de populaire ricinusolie wordt geëxtraheerd; graag gebruikt om wimpers, haar en wenkbrauwen te behandelen.

NANOIL RICINUSOLIE

Ricinusolie van Nanoil is natuurlijke olie verkregen door koude persing en is ongeraffineerd en 100% biologisch. Hierdoor bevat elke druppel van dit kostbare cosmetische product de essentie van en het beste uit de rode zaden van de Ricinus communis.

WAT ZIT ER IN RICINUSOLIE?

De ricinusolie bestaat voor negentig procent uit een organisch vetzuur, ricinolzuur genaamd, dat niet in andere oliën voorkomt. Iets lager dan dit is de concentratie van omegazuren, maar toch kunnen ze naast mineralen en vitaminen (bijv. A en E) worden gevonden. Wat intrigerend kan zijn is dat ricinusolie ongelooflijk veel lijkt op menselijke keratine.

HOE WERKT RICINUSOLIE?

  • Antibacterieel en schimmelwerend.
  • Versnelt de groei van wimpers, wenkbrauwen en haren.
  • Voedt, versterkt en bevordert de wederopbouw.
  • Heeft reinigende eigenschappen.
  • Smeert door voldoende hydratatie.
  • Maakt het haar gladder, verzacht en versterkt de glans.
  • Beschermt de opperhuid tegen beschadiging.
  • Regenereert en versterkt de vingernagels.
  • Maakt de wimpers en het haar iets donkerder.

Voor gebruik op het haar

Meestal wordt ricinusolie op het haar aangebracht om het sterker te maken. Regelmatig gebruik van ricinusolie op de hoofdhuid stimuleert de haargroei en voorkomt overmatige verdunning, waardoor tegelijkertijd het risico op kaalheid wordt geëlimineerd. Dezelfde effecten zijn ook te zien op wenkbrauwen en wimpers. Bovendien is de olie verantwoordelijk voor het behoud van een goede hydratatie, het verhogen van de elasticiteit, het verbeteren van de natuurlijke kleur en het stimuleren van de glans. Wrijf de ricinusolie in het haar tegen gespleten punten en uitdroging van de haarpunten.

Voor gebruik op de wimpers

Het versnelt niet alleen de haargroei; ricinusolie werkt zowel op de wimpers als op de wenkbrauwen: het stimuleert de verlenging ervan en maakt de wimpers en wenkbrauwen op natuurlijke wijze donkerder, zodat ze vol volume blijven. Het is geschikt in de rol van een natuurlijk wimper- en wenkbrauwserum dat de wimpers versterkt, de elasticiteit verhoogt en glans toevoegt.

Voor gebruik op het lichaam

Zelden wordt het op het hele lichaam aangebracht vanwege de hoge dichtheid. Je kunt echter zwakke nagels in warme ricinusolie dompelen om ze weer op te bouwen en te versterken en om splijten te voorkomen. Ook dient het goed als hand en nagelriemverzachtende olie.

Voor gebruik op het gezicht

Vanwege de antibacteriële werking en het feit dat het de enige olie is die met water kan worden gecombineerd, is ricinusolie geschikt voor gezichtsreiniging. Het kan gebruikt worden om make-up te verwijderen, samen met andere onzuiverheden, waaronder vette. Toch is het beter om het in kleine hoeveelheden te gebruiken en het altijd met warm water uit het gezicht te spoelen.

Bewaarinstructies:

De schoonheidsolie moet goed afgesloten worden en op een droge en koele plaats bewaard worden. Uit de buurt van zonlicht houden.

Ricinusolie gebruikt in Nanoil producten is gecertificeerd door Ecocert.

FAQ - Veelgestelde vragen

1.Hoe NANOIL RICINUSOLIE op te doen?

Natuurlijke oliën zijn veelzijdige cosmetica: ze kunnen op het lichaam, gezicht en haar, de handen en nagels worden gewreven of in een bad worden gedaan. Het gebruik ervan is praktisch grenzeloos en je kunt de verzorging aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.

2.Is de schoonheidsolie NANOIL RICINUSOLIE goed voor mijn huid en haar?

Schoonheidsoliën verschillen in het gehalte aan vitaminen, vetzuren en andere waardevolle stoffen. Bezoek onze website voor meer informatie over de unieke eigenschappen en selecteer de olie die het beste bij je haar- en huidbehoeften past.

3.Wat is de houdbaarheidsdatum van NANOIL RICINUSOLIE?

NANOIL oliën zijn efficiënt en hoe snel je ze gebruikt hangt af van je individuele behoeften. De vervaldatum van elke olie staat op de verpakking vermeld.

4.Waaruit bestaat NANOIL RICINUSOLIE?

Ricinusolie van Nanoil is natuurlijke olie verkregen door koude persing. Het is ongeraffineerd en 100% biologisch en heeft de fijnste, door Ecocert gecertificeerde, verfraaiende eigenschappen. Hierdoor behoudt de olie al haar kostbare stoffen en is het een zuivere essentie uit het beste van Ricinus communis-zaden. NANOIL RICINUSOLIE INCI: Ricinus Communis Zaaizaadolie

5.Kan ik NANOIL RICINUSOLIE combineren met andere schoonheidsoliën?

Natuurlijk kan dat. De combinatie van natuurlijke oliën zorgt voor de fijnste mengsels die rijk zijn aan extra stoffen (vitaminen, mineralen, vetzuren). Ze werken met elkaar samen zodat je de beste natuurlijke verzorging op maat krijgt. Combineer de oliën voor o.a. de gezichtsreinigingsmethode en het maken van zelfgemaakte beautyproducten.

6.Hoe bewaar ik NANOIL RICINUSOLIE?

Na gebruik van de olie moet de fles weer altijd goed gesloten worden. Probeer de olie op een koele plaats te bewaren.