Avocado Olie - Multi-Vitamine voor Haar &Huid

Avocado Olie - Multi-Vitamine voor Haar &Huid

Er is een reden dat avocado tussen de zogenaamde superfoods staat. Het is een middel wat niet alleen voedt, maar ook de gezondheid van het lichaam ondersteunt. De hoeveelheid vitamines in deze groene vrucht (waarvan men vaak verkeerd denkt dat het een groente is) is indrukwekkend. Daarom kunnen avocados, wat betreft voedingswaarden, zeker weten concurreren met spruiten en algen. Geen wonder dan dat de olie die onttrokken is aan de zaden en pulp van de avocado wordt beschouwd als een van de meest waardevolle en gezaghebbende middelen. Het is geschikt voor zowel de huid- als de haarverzorging.

Avocado Olie INCI:

Persea Gratissima Olie

Avocado olie – eigenschappen

Slechts een paar stoffen kunnen wedijveren met avocado wat betreft de voedingswaarden. Avocado olie bevat verfraaiende eigenschappen op zo’n hoog niveau dat het nooit zou mogen ontbreken op de badkamer van een vrouw. Tijdens het winkelen voor de beste avocado olie, zorg dat je zeker weet dat het koud-geperst en ongeraffineerd is met een certificatie die de kwaliteit verzekert. Anders krijg je olie die geen conditionerende ingrediënten bevat.

Avocade olie geeft net zo’n fantastische resultaten wanneer je het apart gebruikt (de pure vorm) als wanneer je het in combinatie met andere natuurlijke oliën die elkaar aanvullen gebruikt. Een uitstekende balans van natuurlijke plantaardige oliën is te vinden in Nanoil voor haar met een hoge porositeit. Een van de belangrijkste van deze oliën is natuurlijk de waardevolle avocado olie.

In cosmetologie heeft avocado olie veel verschillende manier waarop je het kunt gebruiken. Het wordt succesvol gebruikt als toevoeging aan handcrèmes, body en haar lotions, een onderdeel van serum voor de haarpuntjes en antirimpelcrème voor het gezicht en onder de ogen. Het is een onbetaalbare conditioner om nagels te repareren en een briljante olie om te gebruiken bij cosmetische kleimaskers. Wanneer het op haar gebruikt wordt, geeft het een ongelofelijk effect al na een keer gebruiken.

Waarom is het voor jou het waard om avocado olie te gebruiken?

 • Het wordt makkelijk opgenomen in je hui den haar
 • Het dringt diep door de lagen van de opperhuid
 • Het voedt de huid en maakt het haar opnieuw mooi
 • Het voorkomt dat water verdampt en hydrateert de huid
 • Het versterkt de natuurlijke beschermende laag van de huid
 • Het zorgt voor droge, gevoelige (onder je ogen, in de nek) en verouderende huid
 • Het zorgt ervoor dat haar niet uitvalt en geen vocht verliest
 • Het heeft een ontstekingsremmende en antischimmel werking
 • Het helpt om psoriasis en eczeem te behandelen
 • Het verbetert je huidskleur
 • Het verlicht irritaties (als after-shave crème)
 • Het verbetert de glans en het uiterlijk van je haar

Avocado olie gebruik op de huid

De kwaliteiten van avocado olie zorgen ervoor dat het op veel verschillende manieren kan worden gebruikt in de huidverzorging. Het repareert en verbetert niet alleen het uiterlijk, maar het heeft ook een helend effect. Wanneer je het extern gebruikt, kan het rimpels wegwerken, het verouderingsproces van de huid vertragen, eczeem en psoriasi voorkomen, acne bestrijden en zelfs de droogste huid hydrateren en repareren. Avocado olie is een feilloos zomer cosmetica product die je huid beschermt tegen de radiatie van de zon. Het is een popular ingredient in schoonheidsproducten, het matcht goed met andere oliën en is een geweldig onderdeel in maskers of make-up removers.

Avocado olie in haarverzorging

Wanneer je jouw avontuur met haar olie behandelingen begint, vragen de meeste vrouwen zichzelf een standaard, maar toch heel belangrijke vraag: voor welk haartype is avocado olie goed?

Door de concentratie van vetzuren van de omega-9 groep is avocado olie geschikt voor haar met een gemiddelde porositeit. De hoge concentratie van vitamines en sterke antioxidanten zorgen er echter voor dat het ook een goede remedie is voor beschadigd haar, broos haar, haar zonder vitaliteit en weerstand en haar met een hoge porositeit. Zo’n strengen haar hebben een gebrek aan bescherming en niks beschermt hen tegen schade- zowel fysiek als chemisch. Haar met een hoge porositeit heeft regeneratie meer nodig dan welk haartype dan ook. Daarom werkt het het beste als een aantal vitamins direct in het interieur van de strengen haar terecht komen. Avocado olie helpt direct bij zo’n problemen. Het is net een regenererende vitamine boost voor beschadigd haar.

Hoe gebruik je avocado olie in het haar?

Je kan gerust avocado olie op zowel je haar als je hoofdhuid inbrengen (zoals alle natuurlijke oliën): ongeveer 5 millimeter is voldoende (hoe langer je haar, hoe meer olie je nodig hebt). Laat de olie in je haar zitten van 15 minuten (voor een snel masker) tot een aantal uur (grondige reparatie). Het is vooral ideaal om een aantal plantaardige oliën te mixen om het reparerende effect nog intenser te maken. Gebruik de olie ook als serum voor je haarpunten, om plukjes die uitsteken onder controle te houden en om je haar te beschermen wanneer je er hitte bij gebruikt- breng het aan ongeveer in het midden van de lengte.

Avocado olie – componenten

Wat zit er in avocado olie wat zo geweldig is voor de regeneratie van zowel je haar als je huid?

Allereerst is het de rijkdom van tot wel zeven vitamines die helpt om je haar, huid en nagels te conditioneren, repareren en hydrateren.

 • Vitamine E- het wordt ook de vitamine van de jeugd genoemd. Het is een natuurlijke antioxidant die vrije radicalen bestrijd. Het biedt veel verschillende voedingsstoffen aan de cellen, terwijl het giftige penetratie in je haar voorkomt.
 • Vitamine C- deze zorgt voor de stevigheid en weerstand van je haar. Het is ook verantwoordelijk voor de weerstand van je strengen, het verbeteren van de glans en het vertragen van het verouderingsproces.
 • Vitamine D- het voorkomt het proces van haarverlies.
 • Vitamine F- het is niks anders dan een set van vetzuren die de reacties van het lichaam tegen zelf-antigenen remmen, waardoor het haar gezond en mooi blijft.
 • Vitamine K- deze verzorgt de hoofdhuid en de haarwortels, waarbij deze worden versterkt en de haarzakjes steviger vast zullen zitten. Avocado olie (als een van de weinige oliën) bevat een hoge concentratie van vitamine K.
 • B vitamines- deze zijn ontzettend waardevol voor ons haar, omdat ze de groei versnellen, het haarverlies verhinderen en een belangrijke rol spelen in de celverdeling. Vitamine B7, vaak ook biotine genoemd, is verantwoordelijk voor de ophoping van zwaveldeeltjes, waarbij een geschikte concentratie in de follikels toevoegen aan een toename in het volume en het versnelt de groei. Avocado olie bevat een set van B vitamines, dus het is ontzettend belangrijk voor het voeden van je haar. Het is ook belangrijk om te benoemen dat deze vitamines exogeen zijn: het menselijk lichaam kan deze niet zelf produceren, dus ze moeten voortdurend geleverd worden.

Avocado olie bestaat niet alleen uit vitamines. Het bevat ook verschillende waardevolle mineralen:

 • Ijzer- het levert zuurstof aan de cellen, waardoor deze beter kunnen functioneren
 • Magnesium- een kostbaar mineraal voor het haar, want het is betrokken bij de productie van keratine; dit zorgt ervoor dat je haarpuntjes niet splijten.
 • Mangaan- het ontbreken in je lichaam hiervan zorgt voor een sterke verzwakking van je haar, voor gespleten punten en het beperkt de haargroei
 • Kalium- versterkt de haarzakjes
 • Zink- versnelt de haargroei en beperkt haarverlies; dit is een van de weinige elementen die in staat zijn om haarverlies te stoppen en een kaal hoofd te voorkomen. Het heeft ook invloed op de productie van keratine.

Groen pigment (chlorofyl), waarvan avocado olie veel heeft, is een antioxidant wat het verouderingsproces van het haar en de huid vertraagt, waardoor het een natuurlijke face lift krijgt en huid met rimpels weer glad maakt.

Verder bevat avocado olie biotine, wat een onbetaalbaar middel is voor sterkere nagels, huid en haar.

Avocado olie – effecten

Het regelmatig aanbrengen van avocado olie in het haar, op je lichaam en op je gezicht zal zeker weten de gewenste resultaten leveren wat betreft revitalisatie en de reparatie van droge broze nagels. Deze olie versterkt zelfs extreem droge, ruwe huid of futloos haar ontzettend goed.

Dankzij de olie zal je haar weer gehydrateerd worden en weerstand bieden, oftewel het zal niet meer zo broos worden en afbrokkelen, de puntjes zullen namelijk beschermd zijn tegen splijten en vernieling.

Avocado olie zorgt er ook voor dat haarzakjes versterkt en gestimuleerd om te werken zullen worden. Het levert essentiële vitamines voor je haar en het initieert celdelingen zodat er geen haar meer excessief zal uitvallen en als gevolg hiervan zal haar niet meer verdunnen. Sterke en gezonde haarzakjes zorgen voor goed haar, wat meer volume en dikte krijgt e nook sneller groeit.

Dankzij de aanwezigheid van oliezuur bevat avocado olie deeltjes van een gemiddelde grootte met half-penetrerende eigenschappen. Ze dringen de binnenste structuur van het haar binnen en repareren het zo van binnenuit. Tegelijkertijd kunnen ze ook een occlusieve, beschermende laag op de oppervlakte maken. Dit voorkomt dat gifstoffen erin kunnen komen en het beschermstrengen haar van schadelijke effecten van ongunstige weercondities. Sterke zone n vrieskou zullen niet meer een gevaar voor jouw haar zijn.

Avocade olie zorgt ook voor een goede thermische bescherming: het beschermt je haar tegen de hitte van een föhn, krultang of stijltang. Tegelijkertijd conditioneert avocado olie perfect het haar, waardoor het veel makkelijker te stylen is. Je kan zelfs het meest onhandelbaar, hardnekkig en droog haar onder controle houden.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid