Laat je haar voor zich spreken, deel 9. Dunner wordend haar verzorging

Laat je haar voor zich spreken, deel 9. Dunner wordend haar verzorging

Als haar uitvalt, is dat een volkomen natuurlijk verschijnsel. Iedereen heeft ermee te maken. Er is een probleem als u meer dan 100 haren per dag verliest. Maar maak je geen zorgen over het tellen. Kijk gewoon eens naar uw lokken. Hoe moet dunner wordend haar worden verzorgd, als je weet wat de verschillende oorzaken zijn?

Als u wilt weten of uitvallend haar een reden tot bezorgdheid is, is het een goed idee om het nader te onderzoeken. De eenvoudigste methode om te kiezen welke producten u moet gebruiken om haaruitval te verhelpen, is de oorzaken van het probleem te bepalen. Omdat elke omstandigheid uniek is, is het van cruciaal belang om zo veel mogelijk informatie over dit onderwerp te verzamelen.

KENMERKEN VAN DUNNER WORDEND HAAR

Dunner wordend haar is, net als roos, een beschamende aandoening. De aandoening zal verergeren als de juiste zorg niet wordt gegeven. We verliezen steeds meer haar. Haarverlies is een natuurlijk verschijnsel. Een maatstaf is 100 haren per dag, maar je hoeft ze niet te tellen om te beseffen wanneer de situatie ernstig is. In de meeste gevallen gaat het om een esthetisch probleem, waarbij u extra haren op uw borstel of in de douche opmerkt.

Het is belangrijk om te beseffen dat dunner wordend haar kan wijzen op verschillende gezondheidsproblemen, en je kunt het niet negeren. Zelfs als een beetje minder haar niet erg is, kan het weten van de oorzaken u helpen om erachter te komen of er iets mis is met uw lichaam.

Haaruitval wordt veroorzaakt door verschillende factoren.

Het is net zo belangrijk om te weten wanneer je je zorgen moet maken over vallend haar als om uit te zoeken wat de oorzaak is. Elke situatie is uniek. Het antwoord op de vraag waarom je haar uitvalt, kan je helpen om het probleem op te lossen. Wanneer uw lokken in grote hoeveelheden beginnen uit te vallen, is het beste wat u kunt doen een zorgvuldige haarverzorging.

1. Chemische oorzaken - haaruitval is het gevolg van bleek- en kleuringsproducten die de structuur van het haar verzwakken. Vrouwen met donker haar hebben meer kans op haaruitval, maar het kan er ook op wijzen dat je lichaam bepaalde medicatie niet verdraagt of... schoonheidsproducten.

2. Mechanische factoren - hoe je je haar behandelt en wat je doet om de haarzakjes en follikels te verzwakken, zoals strakke opsteekkapsels en vlechten, haarextensies, clips, haarelastieken en een slechte borstelroutine, om er maar een paar te noemen.

3. Fysieke factoren - dunner wordend haar kan ook veroorzaakt worden door extreme temperaturen. Vorst, hittegolven, warmtestyling, medische straling en zelfs koorts als je ziek bent, kunnen er allemaal voor zorgen dat je haar uitvalt.

4. Bacteriën en schimmels - een verstoord zuur-base-evenwicht op de hoofdhuid kan leiden tot de ontwikkeling van gevaarlijke bacteriën, schimmels en micro-organismen als je te veel lokken op je borstel hebt. Haaruitval wordt veroorzaakt door alle hoofdhuidproblemen (roos, folliculitis, enz.).

5. Genetische aanleg - u moet accepteren dat haaruitval een erfelijke aandoening is die u kunt erven van uw ouders of grootouders.

6. Hormonale onevenwichtigheid - Hormonen hebben een belangrijke invloed op uw kapsel, bijvoorbeeld het niveau van oestrogeen, dat stijgt bij zwangere vrouwen. Haaruitval na en tijdens de zwangerschap wordt in verband gebracht met hormonaal veroorzaakte veranderingen in de levenscyclus van het haar.

7. Andere factoren - stress is een van de vele factoren die bijdragen aan haaruitval. Voortdurend blootstaan aan stresssituaties kan de ontwikkeling van het haar afremmen, de haarzakjes beschadigen en irritatie veroorzaken. Overmatig gebruik van alcohol, tabak, infecties (vooral hoofdhuidziekten) en een slecht dieet zijn een aantal andere factoren.

Moet u zich zorgen maken als uw haar in klontjes uitvalt? Het heeft geen zin je zorgen te maken als je haar overal lijkt te zitten - zulke waarnemingen zijn onbetrouwbaar. Als je haar lang is, lijkt het alsof je meer plukken uitvalt. Hetzelfde geldt voor krullen: als je ze niet vaak borstelt of ze niet elke dag wast, lijkt het alsof er bij elke was- of borstelbeurt meer plukken uitvallen. Vergeet niet dat een vallende haar niet op de grond valt op het moment dat hij uit de bol gaat. Het was eerder verstrengeld met nog steeds groeiend haar. Wanneer er meer dan honderd haren per dag uitvallen, of wanneer dit gepaard gaat met roos, brekende nagels of een droge huid, wordt de aandoening aanzienlijk.

Is het mogelijk om je haar te laten teruggroeien?

Veel mensen zijn sceptisch en twijfelen of haar opnieuw laten groeien mogelijk is. Zal een goede haarverzorging uw haar terugbrengen in de oude staat? Helaas kan haar dat al is uitgedoofd of extreem zwakke zakjes heeft niet worden gered. Aan de andere kant kan de juiste voeding helpen om haaruitval te voorkomen en de aanmaak van sterker, dikker en meer schadebestendig haar te bevorderen. U kunt weer een gezond, volumevol kapsel krijgen.

VOORKOMEN VAN HAARUITVAL

Het is tijd om een antwoord te geven op de vraag hoe u haarverlies kunt behandelen. Als u niet weet hoe u dunner wordend haar kunt verbeteren, zult u geen geschikte haarverzorgingsproducten kunnen kiezen of de ideale kuur kunnen opstellen. U moet een paar verschillende methodes proberen om te voorkomen dat uw haar uitvalt.

Uw eerste prioriteit zou moeten zijn om uit te zoeken wat de oorzaak is van uw haarverlies (als dat haalbaar is). Als u ziek bent, kunt u het zich niet veroorloven om te stoppen met het nemen van antibiotica. Toch is het mogelijk om weg te blijven van de dingen die schadelijk zijn. Dan kunt u gaan nadenken over de verzorging van dunner wordend haar.

Wat kan helpen bij haaruitval? Om te beginnen:

 • UFA-rijke voedingsmiddelen moeten deel uitmaken van uw dieet.
 • Te strakke kapsels moeten vermeden worden.
 • Maak gebruik van producten voor dunner wordend haar.
 • Laat uw haar herstellen van haarkleuring en extensions.

Verzorging van dunner wordend haar

SLS-vrije shampoos moeten in elke haarverzorgingsroutine worden gebruikt omdat ze de hoofdhuid niet irriteren of uitdrogen. Je zwakke haar zal baat hebben bij een lichte shampoo die vrij is van agressieve detergenten, bewaarmiddelen en alcoholen. Heermoes, brandnetel, arnica-extracten, hop, of kalmoeswortel tegen haaruitval zouden allemaal in een uitstekende shampoo voor dunner wordend haar moeten zitten.

Om uitval te voorkomen heeft het haar de juiste hoeveelheid vocht nodig, dat door extreme temperaturen uitgedroogd kan zijn. Het haar moet in lauw water worden gewassen en aan de lucht worden gedroogd. De manier waarop u uw haar onmiddellijk na het wassen droogt - handdoekdroging en het dragen van strakke tulbanden zijn niet aan te raden - kan ervoor zorgen dat er meer haar uitvalt. Deze eenvoudige veranderingen kunnen u helpen om haaruitval te verminderen.

Hoe kan dunner wordend haar worden verbeterd?

De simpelste methode is het gebruik van professionele anti-haaruitvalproducten. U bent niet verplicht om medicijnen te nemen, maar supplementen kunnen helpen. Het beste antwoord zijn conditioners, maskers, balsems en hoofdhuidbehandelingen - de keuze is aan u. Het product moet natuurlijke voedingsstoffen en ingrediënten bevatten die het haar van de wortel tot de punten hydrateren en versterken. Wat is een goede therapie tegen haaruitval?

De volgende ingrediënten zijn te vinden in een ideaal product voor dunner wordend haar:

 • zwarte radijs - het geeft je haar een boost van levenskracht met vitaminen en mineralen.
 • heermoes - dankzij een hoge siliciumconcentratie verbetert het de conditie van het haar.
 • brandnetel - het is rijk aan voedingsstoffen die het lichaam voeden en versterken.
 • arnica - dit kruid verlicht hoofdhuidontstekingen en is rijk aan antioxidanten.
 • hop - het maakt het haar sterker over de gehele lengte en voorkomt haaruitval,
 • kalmoeswortel - het versterkt dunner wordend haar en geneest de hoofdhuid,
 • zeealgen - het is de kracht van essentiële micronutriënten, waaronder calcium of magnesium.

Als we ons afvragen hoe we dunner wordend haar kunnen verbeteren, denken we aan professionele behandelingen en prijzige hoofdhuidversterkers. Geloof het of niet, maar je kunt het probleem ook thuis oplossen met:

 • anti-haaruitval maskers
 • anti-haaruitval hoofdhuid behandelingen
 • oliën voor haargroei 

Het belangrijke component is anti-haaruitval hoofdhuidlotions. Dit soort behandelingen hebben veel voordelen omdat ze het probleem bij de wortel aanpakken (de zakjes versterken). Het aanbrengen van een hoofdhuidlotion is vergelijkbaar met het geven van een zachte massage aan uw hoofdhuid. Dit voedt de haarbollen terwijl het ook de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verhoogt. Over het algemeen zijn hoofdhuidconditioners goed voor uw haar en helpen ze haaruitval te verminderen.

Haargroeitherapie met olie

Een [haaroliebehandeling] is ook aan te raden als u nadenkt over de verzorging van dunner wordend haar. Natuurlijke oliën zijn een veelzijdig middel dat zowel op het haar als op de hoofdhuid kan worden gebruikt. Voor elke haarwasbeurt masseert u de olie in de hoofdhuid om de microcirculatie te verhogen, de pH van de hoofdhuid te reguleren, de talgproductie te minimaliseren en de zakjes te voeden en te versterken. Dit alles is in het voordeel van uw haar, dat gezonder en mooier zal worden.

De beste oliën voor haargroei zijn:

 • Indiase oliën, bijv. Brahmi, Amla
 • Castorolie (bij voorkeur met andere oliën)
 • Klis Olie
 • Arnica-olie

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid