Haarverzorgingsproducten die je in een keukenkastje kunt vinden: Oliën, gist, honing en andere

Haarverzorgingsproducten die je in een keukenkastje kunt vinden: Oliën, gist, honing en andere

We beweren vaak dat haar water 'drinkt' en dat voedingsstoffen aan de lokken kunnen worden 'gevoed'. Maar wist je dat de meeste van deze haarvoedende ingrediënten in je voorraadkast te vinden zijn? Lees verder om te leren hoe verschillende DIY haarverzorgingsproducten uit je keukenmaterialen de lokken beïnvloeden en welke ingrediënten de moeite waard zijn om te gebruiken voor een optimale haarverzorging.

Thuis haarverzorging is een eenvoudige en goedkope techniek om de conditie van de lokken te verbeteren. Het is de mogelijkheid om de meest elementaire oplossingen te gebruiken.

Uw eigen haarverzorgingsproduct maken met materialen uit uw keuken is net zoiets als elementen uit drogisterijcosmetica verwijderen die schadelijk kunnen zijn voor uw haar (parabenen, alcoholen, ftalaten, siliconen, enzovoort) - en het is iets wat u zou moeten doen in het belang van uw haarstrengen.

Houdt je haar van zelfgemaakte cosmetica?

U hoeft ze zeker niet te gebruiken terwijl u haarverzorgingsproducten zoals Nanoil hair oils gebruikt, die enkel natuurlijke ingrediënten bevatten die de haarstructuren ten goede komen. Toch is het een goed idee om af en toe eens iets nieuws te proberen met je haarverzorgingsroutine. Met andere woorden, wissel het gebruik van professionele haarverzorgingsproducten af met DIY maskers en haarspoelingen. Je haar zal je dankbaar zijn voor deze afwisseling!

Ontdek welke producten die je regelmatig in je keuken hebt staan, je kan verplaatsen naar je badkamer om je eigen haarverzorgingsproducten te maken.

De beste natuurlijke oliën voor het haar

Als het op thuisbehandeling van haar aankomt, zijn oliën ontegensprekelijk het populairst. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals vetzuren, fosfolipiden en vitaminen.

Laten we ons inspireren door de natuur en gebruik maken van de vele mogelijkheden van meer dan honderd verschillende plantaardige oliën, die vaak in cosmetica worden gebruikt. De meeste zijn gemakkelijk verkrijgbaar in onze keukens en kunnen worden gebruikt als basis voor bijvoorbeeld een zelfgemaakt haarmasker.

Maak kennis met keukenoliën die gebruikt kunnen worden voor een haaroliebehandeling!

  1. Olijfolie - in 72 procent bestaat deze olie uit kostbaar oliezuur. Daarnaast bevat het vitamine A, E, D, en K. Olijfolie is uitstekend in het aanvullen van het haar met water en het voorkomen van haaruitval door hen. Bovendien voedt, beschermt en glanst deze natuurlijke olie de haarstrengen. Je mag verwachten dat olijfolie irritatie verzacht en mogelijke ontstekingen vermindert als je het op je hoofdhuid aanbrengt.
  2. Zoete amandelolie - deze olie ruikt heerlijk en bevat heilzame voedingsstoffen zoals vetzuren, mineralen, en vitamine A, D, E, en B-groep. Het kan worden gebruikt om alleen de haarpunten te beschermen of om de hele lengte van het haar in te oliën.Zoete amandelolie bevordert de regeneratie van het haar, vocht en voeding. In feite kan zoete amandelolie helpen om broosheid van het haar te voorkomen, omdat dit natuurlijke bestanddeel het haar elastischer en glanzender maakt.
  3. Kokosolie - het is een goede bron van mineralen en vitaminen, maar het moet voorzichtig worden gebruikt. Voor alle duidelijkheid: dit is een dikke, zware olie die veel haartypes niet kunnen verdragen. Kokosolie daarentegen kan het haar hydrateren, proteïneverlies voorkomen, krullen definiëren, roos helpen behandelen en het haar glans geven als het correct wordt gebruikt.
  4. Lijnzaadolie - een van de weinige oliën die erkend zijn voor het bieden van een gelijkmatig evenwicht van omega-3 en omega-6 vetzuren. Daarnaast heeft het een hoge concentratie van vitamine E, eiwitten, kalium en zink - een cruciaal chemisch element voor het haar. Lijnzaadolie behandeling voor haar is een eenvoudige techniek om sterker, meer elastisch, en zichtbaar gladder strengen te bereiken.
  5. Arganolie - Marokkaans goud dat, ondanks dat het eetbaar is, vaker wordt gebruikt voor lichaams- en haarverzorging dan in de keuken. Vitamine E, belangrijke vetzuren en plantensterolen zijn in overvloed in deze olie aanwezig. Het parfum van arganolie spreekt veel mensen aan, maar de therapeutische werking van de olie is nog opmerkelijker dan het aroma. Arganolie, in een notendop, regenereert het haar, maakt het gladder, beschermt het tegen hoge temperaturen en gespleten haarpunten, maakt het stylen van het haar gemakkelijker, vermindert de schadelijke effecten van UV-straling, en behandelt efficiënt hoofdhuidirritatie.
  6. Zonnebloemolie - retinol (A), tocoferol (E), calcitriol (D), en vitamine F zijn vier essentiële vitaminen voor het onderhoud van het haar. Uitgedroogd en extreem droog haar hunkert naar deze vitaminen voor een snelle rehydratatie. Zonnebloemolie helpt bij het aanvullen van water in het haar, evenals haarregeneratie en soepelheid.
  7. Pruimenpitolie - is een bron van bètacaroteen, antioxidanten en omega vetzuren. Het staat bekend als een prachtige olie voor de behandeling van haar, omdat het snel wordt geabsorbeerd en het haar niet verzwaart. In plaats daarvan beschermt het de lokken tegen schadelijke invloeden van buitenaf, vult het vitaminen aan en hydrateert het haar.
  8. Macadamia-olie - deze olie bevat een zeldzaam omega-7 vetzuur dat een belangrijk bestanddeel is van menselijk talg dat door de hoofdhuid wordt gegenereerd. Macadamia-olie kan het haar vernieuwen, de conditie ervan verbeteren, waterverlies tegengaan en het haar daardoor voeden. Bovendien is macadamia-olie gunstig voor de haarstyling omdat het de droogtijd van het haar vermindert en de effecten van haarkleuring versterkt.
  9. Mosterdolie - Deze Hindoestaanse olie wordt vaak gebruikt in de keuken en heeft een aantal voordelen die met succes kunnen worden toegepast op haarverzorging. Het bevat een vitaminecomplex, vijf mineralen (waaronder selenium en zink), en omegazuren. Mosterdolie, wanneer het in de hoofdhuid wordt gemasseerd, voedt, versterkt en stopt haaruitval.
  10. Druivenpitolie - het is een universele haarolie die verzachtende eigenschappen vertoont. Het bevordert de haargroei, bestrijdt roos, en kalmeert een vette hoofdhuid. Druivenpitolie beschermt het haar ook tegen de zon.

Ei - Voordelen van Mayo in de Haarverzorging

Een essentieel element van alle soorten gerechten (met uitzondering van de veganistische keuken, natuurlijk) is ei. Het is een onopvallend ingrediënt dat onze grootmoeders en overgrootmoeders hielp om het haar in goede conditie te houden, wat wij tegenwoordig proberen te bereiken met behulp van een hele reeks dure haarverzorgingsproducten. Wat zijn de voordelen van ei, en waarom is mayo een goede vervanger voor een haarmasker?

Ei bevat inderdaad een aantal cruciale en belangrijke elementen, waaronder eiwitten waaruit het haar is opgebouwd, zwavel, dat nodig is om zogenaamde disulfidebruggen te vormen en roos te elimineren, en biotine, dat helpt om het haar te revitaliseren (vitamine H). Het resultaat is dat wanneer een ei op het haar wordt aangebracht:

  • bestrijdt roos
  • voorkomt broos haar
  • versterkt het haar over de gehele lengte
  • voorkomt haaruitval
  • maakt het haar glad, zacht en glanzend

De overtuiging dat mayo een waardige vervanger is voor een haarmasker moet niet letterlijk worden genomen. In termen van haarverbetering, zal in de winkel gekochte mayonaise niet veel helpen. Maak in plaats daarvan een zelfgemaakt haar-ei masker door een ei te combineren met een gewenste olie, die qua samenstelling vergelijkbaar is met gewone mayonaise.

Het haar hydrateren met honing

Droog haar verzorgen is zonder twijfel een groot probleem. Gelukkig zijn er in de keukenkastjes verschillende producten die dit klusje kunnen vergemakkelijken, met name honing, een natuurlijk, zoet product dat rijk is aan voedingsstoffen: kalium, chloor, fosfor, magnesium, calcium, ijzer, molybdeen, mangaan en kobalt, en ook vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, foliumzuur, pantotheenzuur en biotine.

Welke eigenschappen maken honing zo'n krachtig middel om de gezondheid van het haar te verbeteren? Wat maakt honing, of het nu verdund is met water of in de vorm van een haarmasker-ingrediënt, de moeite waard om op het haar toe te passen?

De meest essentiële daarvan zijn de vochtinbrengende eigenschappen, die honing ideaal maken voor beschadigd haar. Het levert niet alleen water aan de binnenste haarstructuren, maar het sluit ook water in dankzij zijn hygroscopische aard! Honing is ook een krachtige antioxidant en antibacterieel, en het voedt en versterkt het haar door broosheid, dunner worden en roos te verminderen.

Leuk weetje over honing

Wist je dat een van de bestanddelen van honing hydroperoxide is, een stof die beter bekend is als waterstofperoxide (indien gebruikt in een concentratie van 3%, natuurlijk)? Daarom zul je, als je honing gebruikt om je haar op te lichten, een verschil merken!

Gist voor haargroei

Het gebruik van gist om de lokken sneller te laten groeien is de laatste maanden een populair product geworden in de haarverzorging. Sommigen consumeren het, terwijl anderen het gebruiken als hoofdbestanddeel in maskers of hoofdhuidconditioners. Het resultaat is hetzelfde, ongeacht de manier waarop het wordt gebruikt: snellere haargroei, minder dunner wordend haar en een prachtig uiterlijk van het haar. Gist verbetert ook de conditie van het haar, wat resulteert in gezondere, sterkere en meer glanzende lokken.

Bovengenoemde en andere eigenschappen van gist zijn te danken aan een hoge concentratie biotine, haarvormende aminozuren (arginine, tyrosine, cystine), vitaminen uit de B-groep, en mineralen (zink, selenium, koper, kalium, calcium, chroom en fosfor). Kortom, met gist behandeld haar wordt gezonder, sterker en glanzender.

Meel in plaats van droogshampoo

Meel is een fascinerend ingrediënt dat in een keukenkastje te vinden kan zijn. Neem bijvoorbeeld aardappelzetmeel. Veel mensen weten niet dat het gebruikt kan worden als vervanger voor droogshampoo, die ervoor zorgt dat het haar onmiddellijk frisser wordt.

Aardappelzetmeel absorbeert vocht en overtollig talg, waardoor het haar er volumineus en vetvrij uitziet. Als je donkere lokken hebt, moet je voorzichtig zijn met de hoeveelheid bloem die je gebruikt. Om duidelijk te zijn, je moet niet te veel bloem gebruiken om te voorkomen dat je haar er stoffig wit uitziet. Een pluizige poederkwast gebruiken om de hoofdhuid met bloem te bestuiven is de beste manier om bloem op het haar aan te brengen. Ten slotte moet u het haar bij de wortels uitspoelen met uw vingertoppen voordat u het doorkamt.

Haar wassen met bakpoeder

We kunnen zien dat no-shampoo haar wassen steeds meer in de smaak valt in dit tijdperk van eco-bewustzijn. Hoe kun je je haar grondig reinigen en verontreinigende stoffen, talg en cosmeticaresiduen van je hoofdhuid verwijderen?

Bakpoeder is een interessant alternatief voor het wassen van het haar. Dit is het zoveelste ingrediënt dat in de keuken te vinden is en dat bij de dagelijkse haarverzorging moet worden gebruikt. Bakpoeder heeft uitstekende reinigende eigenschappen en heeft weinig moeite met het verwijderen van masker, conditioner, olie, en andere haarstyling productresten. Het revitaliseert en ontgift het haar.

Maar omdat bakpoeder alkalisch reageert, verlaagt het de pH van het haar en de hoofdhuid. Daarom moet een bakpoeder-shampoo worden gebruikt in combinatie met een zure haarspoeling die thuis is aangemaakt.

Plantaardige en fruitige haarverzorging

Groenten en fruit, die de basis vormen van de huidige voedingspiramide, kunnen ook thuis als haarverzorging worden gebruikt. Gooi geen banaan weg die niemand wil eten, verbleekte peterselie, of geschilde uienschillen! Ze kunnen gebruikt worden als masker of als spoeling voor je haar.

Welke vruchten, groenten en kruiden moet je gebruiken om je eigen haarverzorgingsproducten te maken? Leer de bekendste kennen en onderzoek zelf hun eigenschappen. Het is tenslotte leuk om te zien wat je allemaal kunt doen met een schijnbaar onbeduidend element dat we tot onze beschikking hebben!

  1. Banaan - een met een vork fijngestampte rijpe banaan gemengd met yoghurt, lievelingsolie of aloësap is het meest eenvoudige haarmasker. Haar is dol op deze exotische vrucht omdat het veel eiwitten bevat, die nodig zijn voor een gezonde haargroei.
  2. Citroen - Citroensap is een veelvoorkomend element in veel haarmaskers en spoelingen, en het wordt gebruikt om het haar te accentueren. Het heeft ook andere kwaliteiten, zoals het aanpakken van tekorten aan vitaminen (C, B-groep, en follicidezuur) en mineralen (zink, kalium, mangaan, calcium). Citroensap geeft glans aan de lokken en vertraagt het witmakende proces.
  3. Avocado - het is fruit rijk aan vitaminen (avocado wordt zeven vitamine olie genoemd), mineralen en vetzuren. Avocado voedt, voorkomt waterverlies, en disciplines haar dankzij hen.Bovendien bevat het chlorofyl, een groen pigment met antioxiderende eigenschappen.
  4. Peterselie - dit is een component met een breed scala aan haarverzorging toepassingen. De haarontwikkeling wordt versneld door peterseliesap, en de strengen worden sterk versterkt. Omdat peterselie veel vitaminen bevat, is het bovendien een goed idee om er een voedende cocktail, een haarspoeling of een hoofdhuidconditioner van te maken. Het heeft een hoog vitamine C-gehalte. Voor alle duidelijkheid: 100 g peterselie kan maar liefst 160 mg van deze vitamine bevatten.
  5. Zwarte radijs - zwarte radijs thuis haar schoonheidsbehandelingen worden geadviseerd voor personen van wie het haar veel energie vereist. Deze veggie helpt de haarfollikels te versterken en bevordert de haarontwikkeling.Antiseptische, anti-borrheic, en anti-roos eigenschappen worden ook geadviseerd voor zwarte radijs hoofdhuid conditioner. Anders gezegd, zwarte radijs staat bekend om zijn effectiviteit bij de behandeling van alle soorten hoofdhuidaandoeningen.
  6. Ui - zelfs een gewone ui kan helpen om irritatie te verminderen, het haar te versterken, en de ontwikkeling te versnellen. Een zelfgemaakte uienhuid haarspoeling is een fantastische manier om je haar te kleuren zonder kleurstoffen te hoeven gebruiken. Wanneer uienhuid wordt gekookt en een nacht wordt gelaten, geeft het alles vrij wat het te bieden heeft, inclusief het pigment dat de lokken donkerder maakt.
  7. Knoflook - Hoewel de geur van knoflook sommige individuen kan afschrikken om het te gebruiken om hun haar te conditioneren, zijn de voordelen die het biedt de moeite waard om op te merken. Knoflook, in een notendop, kan een snellere haarontwikkeling bevorderen en kaalheid voorkomen. Daarom denken sommige mensen dat het masseren van knoflook op hun hoofdhuid een goede manier is om hun haar mooier te maken.

Zaden hebben een prachtige kracht

Denk hier eens over na: als een klein zaadje een gezonde plant kan creëren, moet het wel een verscheidenheid aan waardevolle bestanddelen bevatten. Waarom zou je ze niet gebruiken om de gezondheid en schoonheid van je haar te verbeteren?

  1. Lijnzaad - deze populaire lijnzaadgel kan thuis worden gemaakt door de zaden met water te bedekken en te wachten tot ze groter worden.Met behulp van dit eenvoudige proces kunt u een haarmasker maken dat rijk is aan vitaminen, proteïnen, vezels en mineralen (ijzer, magnesium, calcium en zink). De aantrekkingskracht van deze gel komt voort uit het feit dat hij het haar hydrateert, waardoor het glanzend, gladgestreken en versterkt wordt. Lijnzaadgel bevordert ook de haarontwikkeling en helpt kaalheid te voorkomen.
  2. Nigella sativa - Omdat venkelbloemolie ook bekend staat als faraonisch goud, moet het haarverzorging bieden die praktisch koninklijk van aard is. Zo werkt zwarte komijninfusie, die voor ca. 85 procent uit onverzadigde vetzuren bestaat. Zwarte komijnzaadjes verbeteren en voeden daardoor het haar. De zaden zijn ook erkend als een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.
  3. Fenegriek - ondanks het kippensoep-achtige aroma, werkt fenegriek als een toverstaf om het haar lang, sterk en prachtig te laten groeien. Saponinen, lecithine, vitamine A, B, en C, evenals minerale zouten, worden gevonden in de zaden van dit legendarische kruid. Ze stimuleren de natuurlijke zelfregeneratie van het haar door de proteïnesynthese te stimuleren.
  4. Koffie - deze zwarte drank kan 's morgens gebruikt worden om ons energieniveau op te krikken, maar het kan ook gebruikt worden om energie te geven aan onze lokken. Koffie haarspoeling is de beste energiedrank voor de hoofdhuid omdat het de bloedtoevoer verhoogt, wat een snellere haargroei bevordert. Gemalen koffiebonen kunnen worden gebruikt om een scalp peel te maken die helpt bij het verwijderen van cosmetische resten.

Azijn haarspoelingen

Het laatste te noemen ingrediënt is azijn, dat in een kast te vinden kan zijn. Het is belangrijk bij het koken, maar ook voor de haarverzorging. Waarom?

Na het wassen is een haarspoeling met azijn de eenvoudigste manier om de juiste pH-waarde te herstellen, de haarschubben af te sluiten en het haar glad te maken. In dit geval is appelazijn of andere vruchtenazijn gemengd met water de beste optie. Druiven/wijnazijn, evenals alcoholazijn (die het haar en de hoofdhuid kan uitdrogen), moet echter worden vermeden (het haar kan er lichter van worden).

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid