Een haartje ontsnapt aan beschadiging... 5 niveaus van gevoelig haar - de beste haarverzorgingsgids

Een haartje ontsnapt aan beschadiging... 5 niveaus van gevoelig haar - de beste haarverzorgingsgids

Heb je het gevoel dat je haar maar één stap verwijderd is van beschadiging?

Het is te wijten aan zijn... gevoeligheid. Zolang gevoeligheid welkom is in de wereld van kunst en emoties, is gevoelig haar niet gewenst... Gevoelig haar betekent snellere en sterkere haarbeschadiging.

Er zijn 5 niveaus van gevoelig haar, afhankelijk van hoe diep de haarstructuren beschadigd zijn. Controleer de schade en het niveau van sensibilisatie van uw eigen haar en leer het te verzorgen zodat uw kapsel nooit meer problemen veroorzaakt.

Wat is gevoelig haar?

We hebben al gezegd dat gevoelig haar, met andere woorden, het haar met een lage weerstand is. Wat betekent het eigenlijk? Het blijkt dat gevoelig haar op een snelweg naar beschadiging ligt. 

Het is niet noodzakelijk geruïneerd, maar er is een aanzienlijk gevaar voor beschadiging.

De vernietiging van het haar gaat sneller en gemakkelijker.

Eenvoudig gezegd, gevoelig haar is kwetsbaarder voor beschadiging dan andere haartypes. Een ander probleem is dat dergelijk haar vaak beschadigd is en moeilijk te herstellen. Extreem gevoelig haar is niet altijd beschadigd haar, maar de toestand van het haar verslechtert als gevolg van een verscheidenheid van elementen die zacht en veilig zijn voor gezond haar. Daarom kan één enkele kleuring, één enkel gebruik van een stijltang, warmterollers of bleken gevoelig haar vernietigen. Sterke zonneschijn, extreme temperaturen of het gebruik van de verkeerde producten kunnen ook schadelijk zijn.

Waarom wordt haar overgevoelig?

Er is niet één juiste oplossing. De belangrijkste factoren zijn genetica en onjuiste haarverzorging. Het haar wordt ook beschadigd wanneer het dagelijks agressief wordt behandeld (rukken bij het ontklitten, hardhandig drogen, een strakke paardenstaart of knot dragen, enz.)

Het is belangrijk te weten dat overgevoeligheid vaker voorkomt bij vrouwen die hun haar vaak kleuren en gebruik maken van warmtestyling, wat droogheid, haarbreuk, uitvallen en splijten veroorzaakt.

Hoe weet u dat uw haar gevoelig is?

  • het is dof en stug
  • het is zeer droog, in extreme gevallen - stijf
  • het is extreem gevoelig voor alle soorten fysieke beschadiging, inclusief chemische behandelingen en hitte-styling

5 niveaus van gevoelig haar

NIVEAU 1 Gevoelig haar - gezond, vrij glad, geen verontrustende signalen, zeer resistent tegen beschadiging

Zijdezacht glanzend haar met een voldoende vochtgehalte. De hoofdhuid is schoon en gezond, niet bedreigd door overmatige olieproductie/het haar is niet vet, niet verzwaard of plat. Het haar heeft een [gemiddelde porositeit] die neigt naar [lage porositeit].

NIVEAU 2 GEVOELIG HAAR - gezonde haarlengtes, problematische hoofdhuid, haar is praktisch bestand tegen beschadiging

Sterk, glad, vrij dik en glanzend haar, maar de hoofdhuid produceert te veel olie; vettige wortels, wat leidt tot gemakkelijk verzwaard [lage porositeit] haar.

NIVEAU 3 GEVOELIG HAAR - tamelijk gezond, gevoelig voor beschadigde gespleten haarpunten of lengten

Over het algemeen zijn de haarwortels gezond maar lichtjes stug, vaak statisch. De haarpunten na de winter of de zomer zien er vaak ongezond/extreem droog uit, soms een beetje pluizig of dof. Dit haartype heeft een gemiddelde porositeit.

NIVEAU 4 GEVOELIG HAAR - heeft de neiging beschadigde lengten en (extreem) beschadigde haarpunten te hebben.

Het haar ziet er dof uit, mist volume, wordt pluizig, heeft een vage tint, er is veel beschadiging in de structuur van de haarpunten. Verliest gemakkelijk vocht. Dit haartype heeft een gemiddelde porositeit die de neiging heeft toe te nemen.

NIVEAU 5 GEVOELIG HAAR - extreem gevoelig voor beschadiging (het haar is waarschijnlijk over de hele lengte beschadigd)

Non-stop doffe tint, haarbreuk en broosheid, gespleten punten, stijfheid, krulweerstand. Volledig verstoken van water binnenin, het haar slaagt er niet in voedingsstoffen op te nemen. Het is high porosity hair.

HOE KAN JE GEVOELIG HAAR OPNIEUW OPBOUWEN EN VERZORGEN?

NIVEAU 1 GEVOELIG HAAR

ELKE DAG - bescherm de haarpunten (gebruik een olie of een speciaal ontwikkeld serum), gebruik conditioners met spray die beschermen tegen UV-straling in de zomer.

VAAK - pas uw wasschema aan de conditie van uw haar aan, was het wanneer nodig, en gebruik zachte kruidenshampoos die niet comedogeen zijn voor de hoofdhuid en het haar voldoende reinigen. Zoek ook naar haarvoedende balsems die de conditie van uw haar verbeteren en beschadiging voorkomen.

EÉN KEER PER WEEK - gebruik een lichtgewicht vitaminerijk haarmasker of (vooral in de winter) een goede haaroliebehandeling om extra verzorging te geven aan haar van niveau 1 dat overgevoelig is. Je hoeft de olie niet de hele nacht te laten intrekken; breng het gewoon aan, spoel het er na 30 minuten af en was je haar grondig. Neem Nanoil voor haar met gemiddelde porositeit op in uw haarverzorgingsroutine.

NIVEAU 2 GEVOELIG HAAR

ELKE DAG - indien nodig, was uw haar elke dag. Neem een shampoo voor vette haarwortels die de hoofdhuid grondig reinigt en de haarvezels verzorgt zonder ze uit te drogen. Gebruik gewichtloze kruidenwaters en hoofdhuidconditioners voor een dagelijkse dosis vitaminen; wanneer u ze in de hoofdhuid wrijft, helpen ze de olieproductie te reguleren. Zoek naar producten die extracten van brandnetel, heermoes, klis, den of salie bevatten. Jeneverbes heeft een vergelijkbaar effect op de hoofdhuid.

VAAK - als uw haar erg dik is, hoeft u misschien niet elke dag een conditioner te gebruiken. Gebruik een milde conditioner met vitaminen en mineralen bij elke andere wasbeurt (of minder vaak). Kies balsems met een lichte consistentie, een UV-filter en panthenol, dat het haar versterkt, zodat uw haar niet zwaar aanvoelt.

EEN KEER PER WEEK - je haar heeft ook een oliebehandeling nodig. Het is belangrijk om natuurlijke oliën te gebruiken die de haarwortels liften, volume en glans geven, en de hoofdhuid schoon houden zonder het te verzwaren. Dit is waar Nanoil for Low Porosity Hair om de hoek komt kijken. Om de huid vrij te houden van verontreinigende stoffen en overtollig talg, gebruikt u om de twee weken een scrub voor de hoofdhuid.

NIVEAU 3 GEVOELIG HAAR

ELKE DAG - gebruik een serum of een verzorgende olie die de haarpunten tegen beschadiging beschermt. Als je haar de neiging heeft droog te worden in de middenlengten, breng de olie dan aan op het gebied dat het meest kans heeft beschadigd te wordenAls je fijner haar hebt, kies dan voor een sprayconditioner op oliebasis die lichter en minder vet is.

VAAK - gebruik een intensiever verzorgend product: gebruik na elke haarwasroutine een goede conditioner met een versterkende shampoo (rijk aan verzorgende stoffen, vitaminen, mineralen, oliën, lanoline), die niet alleen beschermt tegen beschadiging maar ook de conditie van het haar verbetert: het voorkomt extreme droogheid, pluizig haar en geeft het een zijdezachte finish. Als je een föhn gebruikt, vergeet dan niet om een hittebeschermend serum te gebruiken dat je haar beschermt tegen beschadiging en vochtverlies.

ÉÉN KEER PER WEEK - gebruik een revitaliserend, hydraterend masker. Controleer of het ceramiden en oppeppende plantenextracten bevat (bv. gehydroliseerde proteïnen van tarwe en haver). Je kan het haarmasker ook gebruiken na een haaroliebehandeling (kies oliën voor haar met een gemiddelde porositeit) om de olie te helpen emulgeren en beschadiging van het haar te voorkomen.

NIVEAU 4 GEVOELIG HAAR

ELKE DAG - bescherm je haar tegen schade - alle soorten fysieke schade, hitte en UV-straling. Breng een serum, olie of leave-in conditioner aan die speciaal voor jou werd ontwikkeld. Om je kapsel te redden van hitte, flyaways onder controle te houden en pluizig vochtig haar op afstand te houden, zoek je naar een product dat ceramiden bevat en een hittebeschermende werking heeft.

VAAK - was je haar met een versterkende en hydraterende lotion die ook je hoofdhuid kalmeert. Breng producten voor zwak haar aan, zoals die met ceramiden, keratine en natuurlijke oliën, nadat u uw haar hebt gewassen. Natuurlijke oliën kunnen worden toegevoegd aan uw favoriete conditioner of masker.

ÉÉN, TWEE KEER PER WEEK - gebruik producten die rijk zijn aan voedende en regenererende ingrediënten. Na het uitspoelen van de olie behandeling, breng een haarmasker aan (oliën voor medium porositeit haar of Nanoil voor hoog porositeit haar als het haar meer beschadigd is). Het masker zal de olie emulgeren, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is, en het zal het haar ook versterken en sterker beschermen tegen beschadiging.

Föhn uw haar ook minstens één keer per week niet. Laat het haar aan de lucht drogen alvorens een licht beschermend serum of olie op de haarpunten aan te brengen.

NIVEAU 5 GEVOELIG HAAR

ELKE DAG - gebruik een haarolie. Deze moet zowel in de punten als in de lengte van het haar worden gewreven. Dit beschermt de lokken tegen beschadiging, sluit vocht in, en geeft zachtheid en glans. Dit haartype heeft veel aandacht nodig en oliën die het kunnen vernieuwen en versterken. Breng de hele dag door een hittebeschermende conditioner of een spray op oliebasis aan wanneer dat nodig is.

VAAK - naast herstellende shampoos, gebruik conditioners met veel stoffen die de heropbouw van de haarvezel versterken (ceramiden, lipiden, vitamine E en A, oliemengsels). Een paar druppels natuurlijke oliën kunnen aan uw conditioner worden toegevoegd (kies voor oliën voor zeer poreus haar). Gebruik een koude luchtstroom in plaats van een föhn.Vermijd steiltangen en gebruik regelmatig haaroliebehandelingen; als je haar ernstig beschadigd is, kun je het elke dag oliën. Denk er altijd aan om de olie goed uit je haar te spoelen voordat je het wast. Nanoil for high porosity hair is een uitstekende behandeling voor level 5 extreem gevoelig haar.

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen: Bescherm het haar na elke wasbeurt door een specifiek serum of leave-in conditioner met voedingsstoffen zoals oliën of plantaardige analogen van siliconen aan te brengen terwijl het haar nog vochtig is, waardoor het haar zijdezacht en zacht wordt.

EÉN KEER PER WEEK - laat u verleiden tot een nachtelijke haaroliebehandeling - laat een gekozen olie de hele nacht in het haar zitten en spoel het 's ochtends uit. Breng een masker aan op je haar voordat je het uitspoelt voor een diepere haargenezing. Gebruik ook liever haar- en hoofdhuidversterkers dan agressieve stylingchemicaliën die de huid irriteren.

VERMIJDEN - Naast de juiste verzorging vereist niveau 5 gevoelighaar de juiste bescherming, dus vermijd alle potentieel schadelijke factoren zoals rukken of wrijven, het beperken van chemische bewerkingen, het vermijden van warmtestyling, het vermijden van steilen met een stijltang, het beperken van tijd doorgebracht in de zon en het haar afschermen van UV-straling. Natuurlijke UV filters in oliën helpen om niveau 5 gevoelig haar te verbeteren.

GEVOELIGD HAAR VS. OLE BEHANDELING

Het toepassen van olie behandelingen op gevoelig haar op niveau 4 en 5 is een vereiste. Als een genezingsritueel voor beschadigd haar, geeft dit type behandeling de beste resultaten. Als uw haar poreus is, kies dan voor natuurlijke oliën of een combinatie van ingrediënten die effectief schade kunnen genezen en voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste olietherapie toepassing te kiezen.

Oliebehandeling voor droog haar - breng een olie aan door het haar zachtjes in te masseren. Zorg ervoor dat de olie het haar omhult en niet druipt. Laat het ongeveer 30 minuten zitten voordat u het haar uitspoelt en wast. Het is een mildere vorm van behandeling.

Oliebehandeling voor nat haar - de techniek is bijna identiek, maar u moet uw haar eerst bevochtigen of wassen om vuil, talg en productophopingen te verwijderen. Omdat oliën sneller en dieper in nat haar doordringen, moet deze vorm van oliebehandeling minstens een keer per week worden gedaan.

Uw haar krijgt een vochtboost en ondergaat herstel dankzij de oliebehandeling voor nat haar.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid