Je haar gaat kapot als je dit doet! Bekijk de Round-Up van verboden dingen die je kapsel ruïneren

Je haar gaat kapot als je dit doet! Bekijk de Round-Up van verboden dingen die je kapsel ruïneren

Je gebruikt conditioners, kiest shampoos zorgvuldig uit, gebruikt één keer per week een haarserum, en gebruikt één keer per week een haarmasker, maar je haar blijft beschadigd, dof, pluizig, en ziet er gewoon niet goed uit? Het is mogelijk dat iets schijnbaar onschuldig de boosdoener is, en dat je er volledig onwetend over bent. Bekijk de meest voorkomende blunders en verboden items die uw kapsel kunnen vernietigen. Misschien vindt u de schuldige voor de verslechtering van de situatie onder hen. Als je een van deze schadelijke gedragingen hebt, maak er dan meteen een eind aan!

10 verboden dingen die je haar ruïneren

1. Een stijltang, krultang en andere hitte-styling tools

Ons haar houdt niet van warmtestyling. Het verliest water als de temperatuur boven de 40 graden Celsius komt. Stijltangen geven een extreem hoge temperatuur af die het haar onherroepelijk verbrandt en de inwendige disulfidebindingen verstoort, wat resulteert in onomkeerbare schade. Stijl- en krultangen herstellen het natuurlijke vochtgehalte van je haar niet, dus vermijd ze zo veel mogelijk. Als je niet zonder kunt, gebruik dan een hittebeschermer, zoals een natuurlijke olie of een kant-en-klare spray, om je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van hitte en overmatig uitgedroogde lokken.

2. Sommige haarstylingsbehandelingen en chemische bewerkingen

Naast voedende en revitaliserende behandelingen onderwerpen we ons haar ook vaak aan zogenaamd haarverbeterende behandelingen die het haar op lange termijn uitdrogen en de veerkracht, elasticiteit, veerkracht, glans en het algemene uitzicht verminderen. Haar is notoir beschadigd door chemische behandelingen en het is onwaarschijnlijk dat het zijn oorspronkelijke staat terug krijgt. Bleken, kleuren, permanentgolven, ontkleuren en haarextensies behoren tot de meest populaire salonbehandelingen.

3. Weersomstandigheden

Helaas is er niet veel wat we eraan kunnen doen. Je kunt niet ontsnappen aan de bittere kou, de gure wind en het intense zonlicht die snel een ravage aanrichten in je haar. De zon en de vorst verzwakken niet alleen de buitenste haarstructuur, maar ook de haarbol binnenin. Haar valt daardoor uit en de haargroei kan worden belemmerd. Een verzwakte haarbol zal geen haar produceren dat robuust en dik genoeg is. Daarom is het belangrijk het haar te beschermen tegen de zon, schadelijke UV-stralen en koude temperaturen. Naast de schadelijke weersomstandigheden wordt het haar ook blootgesteld aan nieuwe bedreigingen zoals smog, vervuiling en toxines, die allemaal schadelijk zijn voor uw uiterlijk en uw gezondheid.

Draag in de winter en de zomer een muts en grijp naar haarsprays en oliën tegen vervuiling, die u op uw kapsel kunt spuiten telkens als u buiten loopt.

4. Wrijven en rukken (fysieke schade)

Deze activiteiten lijken onschuldig, maar als je ze elke dag herhaalt, ruïneren ze je lokken - haar wrijven tegen de kraag, oorbellen, kettingen, jassen, kussens.... en het dragen van te strakke hoeden beschadigen de externe structuren extreem.De ergste misdaad die je tegen je haar kan begaan is slapen zonder de föhnroutine na een wasbeurt - het is een grote fout die er snel toe leidt dat beschadigd haar er rampzalig uitziet. Omdat natte schubben breekbaarder en gevoeliger zijn, en dus zwakker, is wrijven met een handdoek funest voor hun conditie en beschadigt het de natuurlijke textuur van het haar. Het beste is om het haar na een wasbeurt zachtjes in een (liefst microvezel) handdoek te wikkelen en te wachten tot het extra water geabsorbeerd is.

5. Water

Te hard stromend water en mineralen die zich op het haar ophopen kunnen het haar aanzienlijke schade toebrengen. Microdeeltjes in dit soort water veroorzaken stijfheid en maken het moeilijk om het haar te hydrateren. Ook chloride in zwembadwater of zout zeewater heeft een nadelige invloed. Gebruik een speciale conditioner met spray of mousse wanneer u in het zwembad of de zee gaat zwemmen om uw haar tegen dergelijke schade te beschermen. Als het water in je huis niet zacht genoeg is, spoel het dan uit met een oplossing van appelciderazijn en kokend water. Het verzacht het haar, geeft glans en houdt de pH-waarde van de hoofdhuid in balans.

6. Stress en een slecht dieet

Haar haalt het grootste deel van zijn voedingsstoffen uit het voedsel dat we consumeren, dus als u de groei, het uiterlijk en de conditie van uw haar goed wilt voeden en stimuleren, denk er dan aan om een gezond, vitamine- en mineraalrijk dieet te volgen. Aminozuren (taurine, arginine, methionine, cysteïne, tyrosine) zijn de meest populaire onder de [aminozuren] (taurine, arginine, methionine, cysteïne, tyrosine) en zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de groei en het voorkomen van haar. Bekijk hun grootste bronnen en probeer ze dagelijks van maaltijden te voorzien.

Onthoud dat stress het ergste is wat je je huid, haar en nagels aan kunt doen. Chronische melancholie en apathie zijn de vijanden van een jeugdig uiterlijk; je moet je ervan bewust zijn dat stress ervoor zorgt dat je haar sneller uitvalt.Probeer daarom elke dag iets te ontdekken waardoor je je ten minste een moment kunt ontspannen en je vrolijk kunt voelen. Voldoende slapen en veel lachen is zonder twijfel het beste elixer voor de jeugd in de wereld. Het is volledig gratis en nu beschikbaar!

7. Verkeerde producten voor uw haarstructuur en conditie

U hebt waarschijnlijk gemerkt dat het haar zich anders gedraagt na elke cosmetische toepassing. Bedenk ook dat uw haar uniek is en nooit hetzelfde zal zijn als dat van uw vriendin of zus, dus wat voor haar werkt, hoeft niet per se voor u te werken. Kies producten die alleen gericht zijn op de gezondheid van uw eigen haar. Kies de juiste producten voor uw haartype op basis van de poreusheid, het uiterlijk en de manier waarop uw haar er aan de aanzet en in de punten uitziet. Gebruik een online haar porositeitstest of een professionele suggestie van een kapper of tricholoog als dat een punt van zorg is.

Denk er altijd aan om het evenwicht te bewaren en vermijd overbehandelingen of het verzwaren van je haar met te veel product. Mousses, gels, sprays en andere hairstyling producten op basis van alcohol dragen bij tot een slechtere conditie van het haar, een doffe kleur, breuk en uitdroging.

8. Met nat haar gaan slapen

We hebben niet altijd de luxe om ons haar helemaal aan de lucht te laten drogen. Na een dag hard werken kunnen we ons haar laat wassen en willen we zo snel mogelijk naar bed. Zoals eerder gezegd, is slapen met nat haar een van de schadelijkste elementen voor je haar. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe schadelijk het is voor hun kapsel. Ik heb het niet alleen over haarrimpels, haarbreuk en pluizige, onhandelbare lokken. Nat haar is vatbaarder voor beschadiging en het wrijven tegen een kussen veroorzaakt microschade aan de volledige haarstructuur, met grote problemen op lange termijn tot gevolg. Bijgevolg zal een slordige knot, vlecht of paardenstaart met koele luchtstroom van de haardroger minder storend zijn.

Hou er ook rekening mee dat natte lokken een hekel hebben aan plotse bewegingen. Laat je haar wat liefde zien door het zachtjes te ontklitten met een houten kam met brede tanden in plaats van eraan te trekken en te draaien.

9. Verkeerde borstelroutine en kapsels

Haar borstelen is een vitale handeling die hydrateert (door beschermende talg te verdelen), de hoofdhuid masseert en de bloedstroom stimuleert, waardoor zuurstof naar de cellen wordt gebracht, de bollen worden gestimuleerd en de groei op gang komt als het goed wordt gedaan. Om van het kammen een verzorgende therapie te maken in plaats van een schadelijke, moet u leren hoe u uw haar op de juiste manier borstelt en de juiste accessoires kiest. Denk eraan niet aan uw haar te trekken, of het nu nat of droog is.

Om knopen en klitten te voorkomen, begint u bij de uiteinden en werkt u naar boven toe. Borstels van natuurlijk everzwijnhaar worden vaak aanbevolen door hairstylisten omdat het haar tijdens het borstelen uw hoofdhuid raakt en masseert, waardoor olie vrijkomt en verspreid wordt doorheen uw haar. Sebum wordt door kappers beschouwd als de beste haarconditioner die er is. Bovendien bevordert hoofdhuidmassage de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, wat de opname van voedingsstoffen verbetert en als gevolg daarvan de ontwikkeling van nieuw haar versnelt en bestaand haar versterkt.

10. Verwaarlozing van de hoofdhuid

Weinig mensen beseffen dat de hoofdhuid het belangrijkste deel van het haar is. Voor planten is een gezonde hoofdhuid als vruchtbare grond. Het is immers de 'thuisbasis' van de haarbollen, het onderdeel van het haar dat verantwoordelijk is voor een normale, gezonde groei. Het commandocentrum, vaak bekend als de 'haarfabriek', is de bol. De bollen kunnen niet goed werken als uw hoofdhuid verwaarloosd, droog of onvoldoende onderhouden is. Om het nog erger te maken, stapelen sommige producten zich op aan de haarwortels, waardoor de natuurlijke ontwikkeling wordt belemmerd. Als je mooi haar wilt, begin dan bij de basis: reinig de hoofdhuid met een professionele scrub of een regelmatige haaroliebehandeling thuis.

 

Hoe breng ik mijn haar snel weer in conditie en glans?

Een afspraak bij de tricholoog of dure haarkliniekprocedures zijn niet voor iedereen weggelegd. Is het mogelijk om het haar thuis professioneel te herstellen? Gelukkig, dat is er! Het is een thuisbehandeling met haarolie die veilig en effectief is voor alle haarproblemen. Het revitaliseert en herstelt de haarsteel, reinigt en ontlast de hoofdhuid, voedt de bollen, bevordert de (her)groei van sterk en fantastisch haar, en voorkomt uitdunnen. Een behandeling met haarolie is ook een uitstekende therapie na de zomer- of wintermaanden wanneer u vatbaar bent voor seizoensgebonden haarverlies.

Professionele haarmaskers of revitaliserende ampullen (idealiter rijk aan keratine en arganolie) zijn ook effectieve behandelingen. Controleer voor u ze koopt echter of ze op de hoofdhuid kunnen worden aangebracht en vrij zijn van parabenen en siliconen.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid