Haarmaskers: Soorten, Effecten, Meningen, Ingrediënten. Wat is het beste haarmasker?

Haarmaskers: Soorten, Effecten, Meningen, Ingrediënten. Wat is het beste haarmasker?

Haarverzorging is meer dan alleen wassen, borstelen en stylen. Doelgerichte actie gericht op het voeden, regenereren en versterken van het haar wordt haarverzorging genoemd. Als u wilt dat uw haar meer vitaliteit en levendigheid krijgt, gebruik dan een conditionerend masker van hoge kwaliteit. Wat is de beste manier om het te kiezen? Na het lezen van deze post, is het een fluitje van een cent. Geef je haar het mooiste door te kiezen voor hoogwaardige haarverzorging.

Wat is een haarmasker en hoe verschilt het van een haarconditioner?

Een haarmasker is een behandeling die het haar herstelt, voedt en versterkt. Het is een behandeling die iets dieper in de haarstructuur doordringt en niet alleen aan de oppervlakte werkt. Een goed haarmasker verbetert ook de hoofdhuid. Het heeft een dichte textuur en zit boordevol actieve bestanddelen. Om te werken, moet het masker langer in het haar blijven dan een conditioner. Het wordt vaak gebruikt als een behandeling vóór de wasbeurt, met superieure resultaten als resultaat.

De belangrijkste functie van een masker is het overbrengen van voedingsstoffen in het haar. Er bestaan ook maskers die rijk zijn aan haarversterkende, kleurbepalende, glansbevorderende en verzachtende stoffen. Bij haarmaskers hebben we het over een intensieve, serieuze behandeling en herstel van het haar.

Haarconditioners zijn het tegenovergestelde van haarmaskers. Het is alleen bedoeld om het haar aan de buitenkant te bewerken. Het hydrateert, maakt het haar glad en verfraait het goed, maar het resultaat is slechts tijdelijk: de voedingsstoffen worden uit het haar gespoeld en zijn bij de volgende wasbeurt verdwenen.

Het belangrijkste doel van de conditioner is uw haar te verzorgen, maar het heeft ook een belangrijke functie: door zijn occlusieve laag kunnen de voedingsstoffen van het masker dieper doordringen in de haarstructuur. Om een analogie te gebruiken, de conditioner fungeert als een deken voor je haar en houdt de bestanddelen van het masker binnen. Daarom moet je de conditioner gebruiken na het uitspoelen van je masker (en zelfs op dagen dat je er geen gebruikt).

Conditioners worden meestal gebruikt als cuticula sealants, gladmakers en glansboosters die helpen het haar te ontwarren en stylen terwijl ze het ook beschermen tegen beschadiging, vervuiling en pollutie. De meeste conditioners zijn op siliconen gebaseerd en hebben een vloeibare consistentie. Een conditioner wordt slechts enkele minuten gebruikt.

Maskers en conditioners verschillen op vier manieren:

  • WERKWIJZE 
  • DOELTREFFENDHEID
  • TOEPASSING
  • SAMENSTELLING CHEMISCH

Er zijn verschillende soorten haarmaskers voor verschillende haarbehoeften.

Er is niet een perfect masker voor elk haartype. Kies altijd het juiste product voor uw haartype en behoeften. Ter illustratie: Voor gekleurd donker haar is een ander masker nodig dan voor blonde kleuren. Krullen, of ze nu dun, dik, vettig of dof zijn, vereisen een specifiek masker. Hoe worden de maskers verdeeld?

gekleurd haar maskers

Ontwikkeld voor haar dat ingrijpend chemisch bewerkt is. Elke haarkleurtechniek beschadigt op lange termijn het haar, waardoor het vocht verliest, dof wordt en de kleur vervaagt (het pigment spoelt er geleidelijk af).  

Versterking, verhoging van het vochtgehalte, krachtige bescherming en herstel zijn allemaal nodig voor dit type haar. Maskers voor gekleurd haar bevatten tal van kleurbeschermende en cuticula-afsluitende actieve ingrediënten, die een occlusief laagje achterlaten om te voorkomen dat de kleur te snel vervaagt.

maskers voor donker, rood en blond haar

Een aparte categorie die met succes kan worden gewijd aan zowel gekleurd als natuurlijk haar dat een opwaardering en definitie nodig heeft, door stoffen en effecten. Haarmaskers voor verschillende tinten (donkerbruin, rood, of blond) zijn geformuleerd met voedende chemicaliën en plantenextracten die de kleur van het haar verbeteren. Plantaardige henna is een typisch bestanddeel van deze maskers omdat het de levensduur van de kleur verlengt en de kwaliteit ervan verbetert. Kamille, hazelnoot-extract, ricinusolie, kaneelstokjes en rabarberwortel zijn enkele andere natuurlijke haarkleurversterkers.

maskers voor beschadigd haar

Overbewerkt en vernietigd haar moet grondig worden behandeld. Het heeft een hoge poreusheid, wat aangeeft dat het open haarschubben heeft en in slechte staat is. Dit haar is meestal erg droog, met gespleten haarpunten en een beschadigde structuur. In dit geval is een degelijk haarmasker noodzakelijk. Het moet een verscheidenheid aan actieve bestanddelen bevatten die het haar kunnen herstellen, zoals keratine, vitale vetzuren, verschillende vitaminen, verzachtende middelen en bevochtigingsmiddelen die het haar gehydrateerd houden. Maskers voor beschadigd haar bevatten vaak veel kiemextracten en gehydrolyseerde proteïnen, en die helpen het haar te versterken.

maskers voor krullen

Krulversterkende elementen en ingrediënten die het haar kalmeren en kroes tegenhouden, wat een typisch probleem is bij krullen, zijn te vinden in een verscheidenheid van producten (vooral als ze regelmatig worden behandeld met chemische procedures, warmtestyling of een verkeerde haarverzorgingsroutine). Krulmaskers zijn licht en luchtig en bereiden krullen voor op het stylen zonder het te overdrijven. Ze zijn ook een goede optie als je steil haar hebt maar af en toe krullen of zachte golven wilt toevoegen. Een krulverstevigend masker dat je vóór het stylen aanbrengt, zorgt ervoor dat de stijl langer blijft zitten.

haarmaskers voor broos en dunner wordend haar

De beste aanpak om dunner wordend haar te voorkomen is het gebruik van een set maskers die zowel het haar als de hoofdhuid behandelen.Natuurlijke, veilige ingrediënten worden gebruikt in maskers voor haar in mindere conditie (bv. door seizoenswisselingen of haaruitval). Ze zijn bedoeld om het haar en de bollen te voeden en te versterken. Ze bestaan voornamelijk uit belangrijke vetzuren, vitaminen en aminozuren, die de efficiëntie van de haarbolprocessen verbeteren, waardoor het haar stevig in de follikels verankerd blijft. Het gebruik van dit product gedurende een langere periode voorkomt haaruitval (op voorwaarde dat het geen hormonaal probleem is of een andere kwestie die professionele hulp en een tricholoogconsult vereist).

maskers voor haargroei

Ze wekken slapende haarbollen op, terwijl hun werkzame stoffen de celdeling in de haarmatrix versnellen. Dit soort masker is geschikt voor haar dat broos is geworden ten gevolge van seizoenswisselingen, externe agressoren of medicatie (antibioticakuur). Natuurlijke groeistimulerende chemicaliën zoals gist, berkensap en natuurlijke groeibevorderende oliën zoals castorolie, cedernootolie of pijnboomolie behoren tot de bestanddelen.

haarmaskers voor fijn, breekbaar haar

Lichtgewicht maskers die dun, gevoelig haar zacht bedekken, een occlusief laagje vormen en de haarstructuur verbeteren terwijl het haar ook dikker wordt. Het effect is niet langdurig; het product hoopt zich op het haar op en moet er na een tijdje worden afgewassen. Een uitstekend masker voor dun haar doet de lokken er echter beter uitzien in plaats van ze naar beneden te halen.

haarmaskers voor futloos, dof haar

Deze maskers hydrateren diep, doen het haar glanzen en verzwaren het niet. Ze werken zowel op de binnen- als de buitenstructuur.Maskers voor dof haar bevatten veel glansbevorderende, gladmakende en schubbenlaag-verzegelende stoffen. Natuurlijke oliën, lijnzaadextract en natuurlijke glansverhogende bestanddelen zoals hop, appelciderazijn en frambozenazijn behoren tot de meest voorkomende chemische stoffen die op deze manier werken.

haarmaskers voor vette, vermoeide lokken

Een unieke reeks haarmaskers die meer moeten doen dan alleen haarsteeltjes stimuleren; ze moeten ook de talgafscheiding onder controle houden en de hoofdhuid efficiënt zuiveren om het haar volume te geven en tegelijk te voorkomen dat het vettig wordt. Maskers voor dik en zwaar haar worden in de eerste plaats op de hoofdhuid aangebracht om de haarwortels grondig te reinigen. Natuurlijke klei, zoals groene en witte klei, evenals brandnetel-, klis- en salie-extracten, overheersen onder de bestanddelen. Het absorbeert overtollig talg en bevat een verscheidenheid aan mineralen die de huid en de lengten van het haar voeden, terwijl ook de wortels worden opgestoken voor langer volume en frisheid.

Haarmaskers - actieve ingrediënten bieden resultaat

Het is de eenvoudigste en belangrijkste manier om verschillende maskers, shampoos en conditioners in te delen. Ga altijd na tot welke van de voornoemde groepen u behoort wanneer u een uitstekend haarmasker kiest. Waarom? Het blijkt dat zelfs als je het juiste product kiest, je haar gemakkelijk kan worden belast. Eiwitten zijn het meest irriterend omdat ze bij overmatig gebruik overdreven droogheid veroorzaken, wat resulteert in stug, futloos, grauw haar in plaats van zachtheid en veerkracht.

Emolliërende maskers voeden het haar, helpen het vocht vast te houden, geven het een fantastische glans, maken het zijdezacht en voorkomen waterverlies en beschadiging. Emolliënten zijn olieachtig en kunnen op alle haartypes worden gebruikt. Natuurlijke oliën zijn hun meest overvloedige bron.

Vochtinbrengende maskers zijn vochtinbrengers die werken op droog, uitgedroogd haar, maar ze kunnen kroezend haar veroorzaken als je ze in een vochtige omgeving aanbrengt.

Eiwitmaskers helpen het haar te herstructureren en opnieuw op te bouwen, vervangen keratine en herstellen broos en beschadigd haar. Omdat een teveel aan proteïnemaskers de haarstructuur aantast, waardoor het haar stug wordt, moet je ze spaarzaam gebruiken.

Gebruik maskers die alle drie de elementen bevatten, zoals oliën, vochtinbrengende en vernieuwende chemicaliën, om fantastische resultaten te bereiken in je haarverzorgingsroutine. U kunt afwisselend gebruik maken van verzachtende middelen, bevochtigingsmiddelen en proteïnen; maak elke week wat tijd vrij om thuis een [haaroliebehandeling] te doen en een masker naar keuze aan te brengen.

Effectieve haarmaskers - ingrediënten. Wat moet er in zitten?

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe bepaalde stoffen in haarmaskers werken en waar u op moet letten om de beste resultaten te krijgen. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste stoffen voor uw haar:

Plantenextracten in haarmaskers

Plantenextracten worden vaak in maskers verwerkt, vooral in maskers die zowel op het haar als op de hoofdhuid worden gebruikt. Ze zijn siliconenvrij, wat betekent dat ze uw hoofdhuid niet irriteren. Plantenextracten zijn waardevol omdat ze actieve ingrediënten bevatten die het haar voeden, herstellen en het uiterlijk en de kleur ervan verbeteren. Ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen, evenals carotenen, fytosterolen en aminozuren, en ze bevorderen haarbollen en kalmeren uw hoofdhuid. Wat zijn enkele van de meest gebruikte plantaardige ingrediënten? Dat verschilt per locatie, land en continent. Aziatische haarverzorging verschilt bijvoorbeeld van Europese haarverzorging. Er is echter een groep planten die over de hele wereld veel gebruikt wordt.

Natuurlijke oliën in haarmaskers

Oliën vormen een aparte en uiterst belangrijke groep met een conditionerende werking. Door ze in een masker op te nemen wordt de doeltreffendheid van het product aanzienlijk verhoogd. Waarom? Natuurlijke oliën bevatten een volledige aanvulling van de meest vitale elementen voor uw haar en hoofdhuid: ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen, flavonoïden, plantensterolen, carotenen en squalaan, om er maar een paar te noemen. Eén olie kan uw haar dezelfde voordelen bieden als vijftien verschillende plantaardige stoffen.

Haarolie behandeling - kunnen oliën haarmaskers vervangen?

Natuurlijke plantaardige oliën zijn een belangrijk onderdeel van elke haarverzorgingskuur. Als uw haarmasker oliën mist, scheid ze dan en gebruik ze als een diep voedend en verjongend oliemasker voor uw haar en hoofdhuid. Dit soort olietherapie (die minstens één keer per week moet worden gedaan) herstelt het haar snel en doeltreffend, voorkomt haaruitval, versnelt de groei, verbetert het uiterlijk en maakt uw haar volumevol. Gebruik bij voorkeur een oliemengsel dat is afgestemd op de porositeit van uw haar. Nanoil haarolie, die in drie varianten wordt geproduceerd om aan drie van de meest voorkomende haartypes tegemoet te komen, is een voorbeeld van een doeltreffende en perfect voorbereide behandeling.

Hoe kan een haarmasker doeltreffender worden gemaakt?

U kunt het effect van elk haarmasker verbeteren, of het nu uit de drogist komt of thuis is gemaakt. U kunt dit doen door een paar druppels natuurlijke haarolie op uw haar aan te brengen. Oliën zijn natuurlijke verzachtende middelen die overbeschermd haar voorkomen, de inwendige structuren versterken, kroeshaar op afstand houden, het haar behoeden voor beschadiging en het uiterlijk van het haar verbeteren door glans en gladheid toe te voegen. Natuurlijke oliën geven glans aan het haar en maken het zijdezacht. De aanwezigheid van oliën in uw masker maakt het mogelijk om uw hoofdhuid te zuiveren, verontreinigende stoffen en productopbouw te verwijderen, de haarbollen te versterken en ze te stimuleren om te werken. Oliën helpen ook om haaruitval te voorkomen en hebben een anti-aging effect.

Hoe gebruik je haarmaskers voor het beste effect?

De sleutel tot succes is het kiezen van de juiste toepassing. Na het wassen van je haar met lauw water, breng je een masker aan.Vochtig haar is meer absorberend, waardoor de voedingsstoffen dieper kunnen doordringen. Maak de lokken handdoekdroog en breng het masker gelijkmatig in het haar aan. Laat het ongeveer 20 minuten zitten (tenzij de fabrikant anders aangeeft). Maskers op basis van natuurlijke ingrediënten zijn veilig, dus ga je gang en verleng de tijd: het hangt allemaal af van de specifieke behoeften van je kapsel. Als je haar echt beschadigd en gesloopt is, kun je het de hele nacht laten intrekken als je een paar druppels natuurlijke olie toevoegt. Was en stijl je haar zoals gewoonlijk in de ochtend. Gebruik de maskerbehandeling een of twee keer per week om de gewenste resultaten te bereiken.

De beste haarmaskers - haarverzorgingsmaniakken en meningen van experts

Wat is het beste haarmasker? We kunnen het er allemaal over eens zijn dat of je nu een professioneel salonproduct gebruikt of een zelfgemaakt masker, het moet passen bij je haartype, conditie, uiterlijk en eisen. Veel mensen die hun gedachten over het grootste masker hebben geuit, zeggen dat het moet bestaan uit natuurlijke oliën. Haarolie fans en voorstanders beweren dat het overslaan van de maskers en ze te vervangen door een olie van hoge kwaliteit of een mix van oliën de beste methode is om het haar te versterken.

 

 

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid