Haren van de Wereld. Deel 2: Haarverzorging in Europese stijl

Haren van de Wereld. Deel 2: Haarverzorging in Europese stijl

Europa is een van 's werelds snelst ontwikkelende continenten. De oorsprong van de haarstyling is dan ook daar te vinden. Al eeuwenlang bepalen Europese dames de trends op het gebied van haarverzorging. Zij streven naar perfectie en waarderen zowel creatieve als conventionele behandelingen. De combinatie van oude schoonheidsrecepten en een moderne aanpak is iets bijzonders. Haarverzorging blijkt het belangrijkste aspect van beautyverzorging te zijn. Wat zijn de haarverzorgingsgewoonten van Europese vrouwen?

HAARVERZORGING IN VERSCHILLENDE WERELDDELEN DEEL 2 - EUROPA

Wat kunnen we leren van vrouwen in Frankrijk, Spanje en Scandinavië?

De Balkan wordt gekenmerkt door een semitropisch, mediterraan klimaat dat warm en droog is, met een stevige bries. Het landschap ook zeer afwisselend. De hitte gaat gepaard met een hoge vochtigheidsgraad. Haarverzorging is essentieel in dit klimaat om de lokken mooi en gezond te houden. Gelukkig hebben de Balkandames hun eigen behandelingen en haarverzorgingstips.

● Griekse vrouwen hebben al eeuwenlang een remedie tegen de brandende hitte en het semitropische klimaat. Zelfs op oudere leeftijd is hun haar mooi, overvloedig en wordt het niet snel grijs. Olijfolie helpt hun lokken gezonder en glanzender te worden.

De Grieken zijn trots op hun olijfgaarden en olijven, die tot de oudste ter wereld behoren en teruggaan tot 5000 voor Christus. Olijfolie wordt zowel in de cosmetica als in de keuken gebruikt. Het is rijk aan gezonde fytosterolen en vetzuren, die het haar en de huid grote voordelen bieden. Olijfolie wordt gebruikt op de lengten en de hoofdhuid, voedt de haarbollen en follikels en conditioneert de lokken. Het gebruik van olijfolie als haarbehandeling beschermt het haar efficiënt tegen de elementen.

Haarmaskers gemaakt met olijfolie en gewone, dikke yoghurt zijn erg populair onder Griekse dames. Hun grote 'kruiden'-liefde is rozemarijn. Het wordt gecombineerd met water en opgespoten als eindspoeling. Rozemarijn is een goed middel tegen haarverdunning. De laatste (maar niet de minste) affectie van de dames in het land van Homerus is een Griekse zwarte zeep. Het is een combinatie van natuurlijke actieve ingrediënten die zowel de huid als het haar reinigt. Zoete amandelolie, lijnzaadolie, jojobaolie, rozemarijnolie en (uiteraard) olijfolie behoren tot de ingrediënten. Na een behandeling met haarolie schuimt de Griekse zwarte zeep goed en verwijdert de olie grondig.

● Bulgaarse vrouwen hebben een nieuw haarversterkend product ontdekt. Ze scheppen op over rozenwater en rozenolie, die al populair zijn bij vrouwen over de hele wereld. Rozenwater is een uitstekende toevoeging aan haarspoelingen. Het geeft het haar glans, zachtheid en elasticiteit en zorgt voor gehydrateerde, gladde en volle lokken.Rozenwater wordt gebruikt om de effecten van haarmaskers op basis van cosmetische klei te versterken. Er zijn ook rozenwatersprays en haarparfums die lang op de lokken blijven zitten. Rozenolie is een dikke, vette olie die Bulgaarse vrouwen gebruiken om beschadigde haarpunten te behandelen en zich te beschermen tegen de weerselementen.

De Middellandse Zee betekent veel landen en haarverzorgingsmethoden. Lang, glanzend en gezond haar is de trots van elke dame, volgens Spaanse en Italiaanse dames. Franse dames, daarentegen, zijn niet bezorgd over hun kapsel.

● In het land van stieren en toreadors wordt vrouwelijkheid geassocieerd met donker, glanzend haar - Spaanse vrouwen dragen hun haar graag los en genieten van de pracht ervan. Hun geheim is cranberry haarspoelingen. Als je vers geperst cranberrysap met water mengt, op je haar aanbrengt en het laat intrekken, wordt je haar glanzend en veerkrachtig. Cranberry's zijn rijk aan vitamine E en A, evenals een reeks B-vitamines, flavonoïden, en haarherstellende en stimulerende mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium, kalium en fosfor. Het haar wordt lang en sterk dankzij cranberry's. Bovendien is cranberryextract antibacterieel en verbetert het de weerstand van het haar tegen beschadiging.

● Italiaanse vrouwen zijn, net als Grieken, gek op de behandeling met haarolie en gebruiken graag olijfolie. Ze zijn er dol op als voedsel en cosmetica. Italiaanse vrouwen maken gebruik van de veelzijdige eigenschappen van de olie door deze te gebruiken op hun hele lichaam, lippen, handen en - het allerbelangrijkste - hun haar om de lokken tegen de zon te beschermen en een gezonde ontwikkeling te stimuleren. Een andere natuurlijke olie die populair is in Italië is druivenpitolie, die zachter is en zowel haar als huid verjongt.

Italiaanse vrouwen smeren hun haar al van jongs af aan in met olie. Naast olijfolie gebruiken ze ook graag haarmaskers met thermaal en mineraalwater. Spa's voor haar en huid zijn een belangrijk onderdeel van de Italiaanse schoonheid.Spa reinigt de hoofdhuid en het lichaam, verwijdert verontreinigende stoffen en vult mineralen aan. Het is geen verrassing dat Italië de meest prestigieuze Spa-resorts heeft.

Franse vrouwen hebben niet zoveel vertrouwen in traditionele recepten, maar er is één uitzondering: zij hebben een zwak voor lavendelolie. Ze verwerken het enthousiast in hun haarmaskers en balsems, maar ze wrijven het ook in de haarpunten en mengen het met haarspoelingen (de frambozenpoel is het populairst). Natuurlijke haarverzorging en comedogene producten zijn populair bij de Franse dames. In Frankrijk is men zich opmerkelijk bewust van de noodzaak van natuurlijke haarproducten. De meest populaire haarcosmetica worden gemaakt met plantaardige ingrediënten die zowel veilig als effectief zijn. Dit zou een van de redenen kunnen zijn waarom doe-het-zelf schoonheidsverzorging niet erg populair is in dit land. Plantaardige haarkleuringen zijn populair in Frankrijk, en ze worden ondersteund door haarverzorgingsproducten van kapper-kwaliteit, met plantenextracten. Organic Dynamics cosmetics is de naam voor deze trend.

Dit deel van de wereld kent een grote variatie aan klimaten. De winters zijn bitter koud, gevolgd door sombere, natte lentes en brandende zomers. Gezien de steeds wisselende weersomstandigheden is haarverzorging van essentieel belang.

Vrouwen in Centraal- en Oost-Europa weten hoe ze moderne en traditionele schoonheidsproducten moeten combineren, en deze combinatie is vooral merkbaar in de haarverzorging.

● Oekraïense en Wit-Russische vrouwen houden ervan hun kapsel te verzorgen. Van alle cosmetica zijn haarverzorgingsproducten het populairst. Ook thuiskuren, die van generatie op generatie worden doorgegeven, worden zeer gewaardeerd. Castorolie is een onovertroffen winnaar als het gaat om het bevorderen van haargroei en het voorkomen van haaruitval. Een andere zeer gewaardeerde olie die in Rusland bijzonder populair is, is pijnboomolie. Het is geen verrassing dat vrouwen in Oost-Europa geïnteresseerd zijn in het oliën van hun haar; zij begrijpen en waarderen de voordelen van natuurlijke oliën. Een haarmasker van gist en melk is zeer populair in de traditionele natuurlijke haarverzorging. Kruiden spelen een even grote rol: brandnetel- en heermoes-extracten worden gebruikt in haarspoelingen, hoofdhuidconditioners en dranken, elk (om huid, haar en nagels van binnenuit te versterken).

Barnsteen is één van de beste huid- en haarproducten die er zijn. Het wordt in Polen gebruikt om verschillende ziektes te genezen (amber siropen en zalven). De schoonheidsvoordelen van barnsteen worden door Poolse vrouwen aanbeden. Hoofdhuidlotions, ampullen, shampoos, haarbehandelingen en balsems bevatten allemaal amber. De ongelooflijke krachten van barnsteen zijn al lang bekend, en barnsteen is een belangrijk Pools exportproduct. Amber versterkt het haar vanaf de wortels, voorkomt haaruitval, verjongt en voedt het (amber bevat veel vitamine A, E, en F, en ook Inutec, een prebioticum dat de gezondheid en glans van het haar bevordert).

Het centrale deel van het Oude Continent wordt ook gevormd door de hoogste Europese bergen - de Alpen. De vegetatie van deze regio wordt gebruikt voor haar- en huidverzorging, maar ook om de gezondheid te bevorderen. Alpenkruiden en -bloemen - krachtige antioxidanten die aan de voet van de Alpen bloeien - worden door Duitse, Oostenrijkse, Slowaakse en Zwitserse dames gebruikt in anti-verouderingslotions en behandelingen voor beschadigd, te veel bewerkt haar. 

  • Alpenrose - Het is een bron van speciale, unieke metabolieten die de functie van menselijke huidcellen makkelijker maken. Het bevordert de werking van bollen en follikels wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht.
  • Edelweiss - het extract bevat ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, biedt een efficiënte UV-bescherming, vertraagt verouderingsprocessen, en vertraagt het grijs worden van het haar.
  • Grote gele gentiaan - kalmeert de geïrriteerde huid, bestrijdt bacteriën, reinigt de hoofdhuid en behandelt hoofdhuidaandoeningen.
  • Mountain arnica - helpt bij het herstel van huid en haar, paart goed met andere natuurlijke kruiden en oliën, en is een populair ingrediënt in haarmaskers.
  • Alpenzee hulst - de stamcellen helpen de huid te herstellen, stimuleren de huid om te werken, voorkomen haaruitval en vertragen het grijs worden van het haar.

Scandinavische vrouwen nemen hun haarverzorgingsroutine erg serieus vanwege de wilde natuur en het uitdagende klimaat. Het moet de meeste resultaten opleveren met de minste hoeveelheid werk. Ze zijn niet geïnteresseerd in het verspillen van tijd in kapsalons of het ondergaan van langdurige behandelingen. In plaats daarvan kiezen ze voor meer actieve vormen van ontspanning.Het haar heeft het moeilijk in dit ruwe klimaat: het wordt verstopt onder een muts; als er geen vorst is, wordt het gescheurd door de wind of gemarteld door de hete zomerlucht of de droge lucht van kachels. De lichte huid en het haar van de Scandinavische dames zijn bekend. Zij gebruiken graag haarspoeling brouwsels om hun haarkleur te bepalen. Hun haaronderhoud moet dan ook vlekkeloos zijn.

Scandinavische planten groeien in een zuiver, ruw klimaat - geen wonder dat ze een rijke bron van vitaminen vormen, mineralen en elementen die de jeugdigheid van huid en haar in stand houden. Scandinaviërs maken graag gebruik van hun troeven. Kruiden en vruchten uit afgelegen streken behoren tot de meest gewaardeerde ingrediënten in cosmetica. Traditionele recepten op basis van plantenextracten uit de plaatselijke plantenwereld worden door vrouwen in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland op prijs gesteld. De belangrijkste zijn: 

  • Zoethout - het is niet alleen een bestanddeel van zwarte snoepjes met een uitgesproken smaak en aroma. Zoethout staat bekend om de antibacteriële eigenschappen. Het reinigt de huid van besmettelijke stoffen. Zoethoutthee kan worden gedronken of gebruikt om haarspoelingen te maken.
  • Wilde engelwortel - engelzuur, vele minerale zouten en vitaminen behoren tot de actieve componenten. Het geeft een nieuw leven aan breekbaar haar en verlicht irritatie op de hoofdhuid.
  • Cloudberry - is een krachtige antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen en is geliefd bij veel Scandinaviërs. Het wordt vaak gebruikt in haarmaskers (verrijkt met natuurlijke oliën). Het is een krachtpatser van voedingsstoffen voor haar en huid. Cloudberry ontgift het lichaam, beschermt tegen oxidatieve stress, en herstelt het lichaam met de kracht van carotenoïden en plantensterolen

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid