Haren van de Wereld. Deel 3: Afrikaanse stijl haarverzorging

Haren van de Wereld. Deel 3: Afrikaanse stijl haarverzorging

Wat kunnen wij leren van vrouwen die in Marokko, Egypte of Kenia wonen?

Afrika is een fascinerend continent. Een bepaald klimaat maakt een intensiever onderhoud van de schoonheid noodzakelijk. Gezien het barre Afrikaanse klimaat heeft het haar geen gemakkelijk leven. Een tropische droogte ontwikkelt zich dagelijks tot barre kou. Een regenachtige winter volgt op een zinderende, regenloze zomer. In het vochtige, tropische klimaat van de andere helft van het continent, zorgt de regenval het hele jaar door ervoor dat het haar in opstand komt. Hoe verzorg je je haar als het weer zo slecht is? Het is noodzakelijk om voor je uiterlijk te zorgen. Schoonheidsverzorging krijgt de kenmerken van een ritueel. Afrika blijkt een schat te zijn aan natuurlijke, karakteristieke en wereldberoemde planten, en een krachtig wapen tegen de haaronvriendelijke omstandigheden van het klimaat. Hoe verzorgen Afrikaanse vrouwen hun haar?

HAAR IN VERSCHILLENDE UITHOEKEN VAN DE WERELD DEEL 3 - AFRIKA

● Egyptische vrouwen hebben er altijd om bekend gestaan hun uiterlijk goed te verzorgen. Veel betrouwbare recepten en huidverzorgingsingrediënten (melk, honing, radijs), maar ook de eerste cosmetica en lichaamsproducten (Kohl, Egyptische aarde) vinden hun oorsprong in Egypte.

Een van de meest populaire haarverzorgingsproducten is extract van de Egyptische boom. De " wilskracht " van deze boom om in het harde, verzengende klimaat te leven is verbazingwekkend. Het enorme wortelstelsel van de Egyptische boom kan water en andere voedingsstoffen opslaan, waardoor hij tot twee jaar zonder regen kan overleven!

Egyptische vrouwen zijn dol op het extract van de zaden van de Egyptische boom omdat het ongelooflijke herstellende eigenschappen heeft en ernstig beschadigd haar diep hydrateert.

Alle ingrediënten die nodig zijn voor haarherstel zijn in overvloed aanwezig in het extract van de Egyptische boom. Van de wortels tot de lokken, het versterkt zwakke lokken, voorkomt breken, en herstelt. Egyptische vrouwen kunnen er trots op zijn dat ze gezond, goed verzorgd en stralend haar hebben dankzij het extract. Alle haarproducten, inclusief shampoos, oliën, maskers, conditioners en balsems, kunnen worden verrijkt met het extract. Deze verjongende plantencombinatie dringt door tot in de haarschacht, vervangt de keratine en sluit de schubbenlaag, waardoor het haar gezonder en mooier wordt.

● Hibiscus is een ander zeer gewaardeerd, haarversterkend middel in Egypte. Het behoort tot de familie van malvaceae planten die verfraaiende, gezonde en regenererende eigenschappen hebben. Hibiscus bevat veel polyfenolen, anthocyaninen, flavonoïden en vitamine C in een hoge concentratie. Egyptische vrouwen waarderen het extract van de gehele plant. Zowel de bloemen als de bladeren zijn rijk aan carotenen, terwijl de zaden vol zitten met onverzadigde vetzuren. Hibiscus is honderden jaren geleden verspreid dankzij farao's die de antibacteriële en gezonde kracht ervan waardeerden en een infusie dronken die bekend staat als Karkade.

Hibiscusthee en extracten worden in de haarverzorging gebruikt om de lokken gezond te houden, de bollen te versterken en het uiterlijk van het haar te perfectioneren door een complete set vernieuwende bestanddelen naar de interne haarstructuren te brengen. Hibiscusolie, geproduceerd uit de zaden, is ook zeer geliefd. Antioxidanten, polyfenolen, natuurlijke AHA-zuren en flavonoïden zijn in overvloed aanwezig in deze vrucht.

Vrouwen in Ghana kunnen zich beroemen op een handgemaakte zwarte zeep die qua populariteit kan tippen aan de Dudu Osun Soap. Ghanese zwarte zeep werkt als een scrub en wast het lichaam en de hoofdhuid effectief. Er worden ongeraffineerde oliën (vooral palmolie en kokosolie) en cacaovruchten gebruikt om de zeep te maken.

Het wordt gebruikt voor de behandeling van de vette huid. De zeep bestrijdt roos en psoriasis en herstelt de normale talgklierfunctie (geschikt voor vet, snel vet haar). De Black African Soap is een geweldige scrub voor de huid en hoofdhuid van uw hele lichaam. Omdat de zeep krachtig ontvettend werkt, kun je daarna het beste een milde shampoo gebruiken om dof en stug haar te voorkomen.

Kenia staat bekend om de haar- en huidverjongende eigenschappen. De vruchten van de karitéboom worden met de hand geplukt en gebruikt om karitéboter te maken, wat een van de beste haarconditioners is. Om precies te zijn is het een vaste olie die bij verhitting tot ongeveer 40 graden verandert in een vloeistof.

Sheaboter wordt door Keniaanse vrouwen gebruikt voor hun huid en haar, en ook voor de gevoelige huid van hun baby's. De boter staat bekend als een van de krachtigste antioxidanten. Bij regelmatig gebruik strijkt het fijne lijntjes glad en voorkomt het dat het haar dunner en grijzer wordt. Hoewel karitébomen in verschillende delen van Afrika te vinden zijn, maakt Kenia de beste kwaliteit karitéboter.

karitéboter geeft het haar glans, energie en jeugdigheid. Het bevat fytosterolen, antioxidanten (karité bevat tot 9 antioxidanten), allantoïne, en vitamine A, E, en F, die het haar voeden, beschermen en herstellen (essentiële vetzuren).Sheaboter reguleert het hydratatieniveau in haar en huid, maakt het haar soepel, maakt de lokken gladder, versterkt de bollen en voorkomt haaruitval, allemaal tegelijk.

Madagaskar is een tropisch eiland - beroemd om de grootste aantallen baobabs. Vrouwen op dit exotische eiland associëren ze vooral met een levensveranderende huid- en haarolie die is afgeleid van de zaden van 's werelds grootste boom.

Baobabzaadolie is een veelzijdig chemisch product dat (volgens Afrikaanse geloofsovertuigingen) uit de langlevende boom wordt gehaald. Ze bevat vitamine A, E en D, alsook onverzadigde omega-6- en omega-9-vetzuren. Deze olie helpt bij het herstellen, beschermen en verbeteren van de structuur van het haar. Baobabzaadolie is ideaal om de elasticiteit en glans van droog, breekbaar en beschadigd haar te herstellen en het haar te beschermen tegen de zon en de wind.

Vloeibaar goud van Marokko - Arganolie

Arganolie wordt al duizenden jaren door Marokkaanse vrouwen gebruikt. Niemand had echter verwacht dat het zo'n succes zou worden. Arganiabomen worden nu over de hele wereld gekweekt. Arganolie, ook wel het vloeibare goud van Marokko genoemd, is een van de populairste huid- en haarverzorgingsproducten.

Arganolie wordt gebruikt om het haar in te vetten en het te doen glanzen. Het helpt dames om van zwak, droog en stug haar af te komen, terwijl het ook beschermt tegen de felle Afrikaanse zon en haarbeschadiging voorkomt. Vitamine E, omega-6 en omega-9 essentiële vetzuren, flavonoïden en carotenoïden zijn in overvloed aanwezig. Arganolie versterkt de haarpunten en voorkomt het uitvallen van strengen, waardoor de haarfollikels zich kunnen regenereren.

Rhassoul (of ghassoul) klei - Marokkaanse klei

Marokko is niet alleen bekend om zijn enorme productie van Arganolie. Eén van de duurste cosmetische kleisoorten wordt in het Atlasgebergte gedolven, en Marokkaanse dames zijn er dol op.

Ghassoul of rassoul is de Marokkaanse klei (de andere term komt van het werkwoord 'rassala' - 'wassen'). De klei is niet alleen effectief als haarmasker, maar is ook geschikt voor het wassen van haar en lichaam vanwege het milde schuimvermogen. Het helpt om het haar en de hoofdhuid te ontvetten en te regenereren. Het haar wordt glanzend, zijdeachtig en krijgt meer volume dankzij de rassoul. Het is geschikt voor alle haartypes, maar het is het beste voor zwaar, vet haar dat talg absorbeert (wat vaak voorkomt in tropische Afrikaanse klimaten).

Het Marokkaanse kleimasker verwijdert extra keratine die zich in het haar kan ophopen als het te vaak wordt gebruikt.

Dit betekent dat een regelmatig gebruik van ghassoul klei haarbreuk voorkomt en de lokken schoon houdt, wat zich in een gezonde groei omzet.

WDe Himba-stammen kunnen trots zijn op hun ongewone, unieke lichaams- en haarverzorging. Deze etnische groep komt voor in de landelijke gebieden van Namibië. Himba-vrouwen staan bekend om hun verbluffende schoonheid. Onconventionele huid- en haarverzorgingsbehandelingen zijn populair bij de wondermooie, langbenige en slanke vrouwen. Zij gebruiken geen water om zich fris te houden en hun lichaam te beschermen tegen de tropische temperatuur. Himba-vrouwen doen veel moeite voor hun uiterlijk. Zij bedekken hun huid en haar met een mengsel van boter, as, kruiden en oker (een pigment dat het mengsel een baksteen-rode kleur geeft). Het mengsel wordt otjize genoemd en maakt de huid niet alleen glad en mooi, maar beschermt haar ook tegen insecten, bacteriën en de schadelijke zonnestralen..Bovendien heeft otjize een sterk kruiden- en wierookparfum dat lang op de huid blijft hangen. Welke methode gebruiken Himba-dames om hun haar te wassen? Zij gebruiken geen water omdat dat te kostbaar is. De eerder beschreven karmijnrode combinatie heeft reinigende en ontsmettende eigenschappen. Zij gebruiken ook een rookbad, waarin gloeiende embers worden overgoten met kruiden en kamfer om zowel huid als haar te ontsmetten.

●  Nigeriaanse haarverzorging Nigeriaanse vrouwen hebben ook bepaalde goed bewaarde geheimen en middelen die al internationale faam hebben bereikt. Een van de populairste is mangoboter, dat heerlijk ruikt en gemaakt is van mangopitten. Mangoboter wordt gewaardeerd om zijn nutriëntenrijke bestanddelen. IHet kan zowel op de huid als op het haar worden gebruikt. Het is een ideaal ingrediënt om haar en huid te beschermen tegen uitdroging en UV-straling in de felle Afrikaanse zon.

Het verzacht de lokken, voegt glans toe en biedt bescherming tegen overmatige blootstelling aan de zon. Mangoboter is zacht voor het haar en verzwaart het niet. Het laat een klein laagje achter op het haaroppervlak dat het haar beschermt tegen beschadiging. Wanneer de boter op de hoofdhuid wordt aangebracht, werkt het als een antibacterieel middel, versnelt het de genezing van wonden en irritaties en brengt het de talgproductie in evenwicht.

● Zwarte zeep, bekend als dudu osun of kamhout, is ook de trots van Nigeriaanse vrouwen. Het belangrijkste ingrediënt is rood sandelhout, dat al eeuwenlang voor huid- en haarverzorging wordt gebruikt. De Nigeriaanse donkerbruine zeep reinigt diep, voorkomt vettigheid van hoofdhuid en haar, en doet dat zonder het hydro-lipide evenwicht te verstoren. Dudu osun is gemengd met een variatie aan natuurlijke ingrediënten om de huid te zuiveren en te reinigen in één zeep: aloë, honing, Shea boter, palmzaden, en cacaodop as. Na een haaroliebehandeling verwijdert Dudu Soap effectief oliën uit het haar. Deze zwarte zeep wordt wereldwijd steeds populairder omdat hij waterproof make-up verwijdert en tegelijkertijd de huid voedt.

Bomen met gouden, pruimachtige vruchten groeien op de bodem van het hete continent, in de Republiek Zuid-Afrika. Olifanten worden aangetrokken door het heerlijke aroma, net zoals katten door kattenkruid worden aangetrokken. Marula olie, geproduceerd uit de zaden van de vrucht, wordt gebruikt als een sterk anti-verouderingselixer.

Marula olie bevat een hoge concentratie vitamine C en E, belangrijke antioxidanten die de celvernieuwing stimuleren. Het herstelt het haar effectief en beschermt het tegen beschadiging en vroegtijdige veroudering door vrije radicalen weg te jagen.

Marula is een zeer herstellende olie die het haar beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon, wat vooral in het tropische klimaat van groot belang is. Marula-olie versterkt de haarbollen en laat ze stevig in de follikels 'nestelen' wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht: het haar krijgt weer kracht, groeit gezond en valt niet uit. Ook de glansverbeterende en verzorgende effecten van de olie zijn erg gewild.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid