10 belangrijke haargerelateerde vragen en antwoorden die u misschien zullen verrassen

10 belangrijke haargerelateerde vragen en antwoorden die u misschien zullen verrassen

Als het over schoonheid gaat, lijken wij vaak door alles gefascineerd te zijn. We gedragen ons soms als een kind dat te veel vragen stelt: Wat, Hoe, en Waarom... en dit is wanneer de sluizen van informatie over voeding, kapsels, haarverzorging, en andere onderwerpen opengaan. Uiteraard is het een gezonde gewoonte om zoveel mogelijk te weten te komen over ons haar, onze huid en onze nagels, want het impliceert dat we ons best doen om hen te bieden wat ze nodig hebben.

Als nieuwsgierig wezen wilt u natuurlijk alles weten over haarverzorging. Zijn er vragen die nog niet beantwoord zijn? Ga na of u de hieronder vermelde problemen al hebt aangepakt; de uitleg zou u wel eens kunnen verrassen. Hier zijn enkele niet zo voor de hand liggende antwoorden op enkele niet zo voor de hand liggende vragen. Er niets over weten is gelijk aan niets weten over haarverzorging. Veel plezier!

10 Belangrijke haargerelateerde vragen en antwoorden die u misschien niet weet

1. Haarmaniakken gebruiken vaak babyshampoos. Waarom zouden volwassenen make-up voor kinderen gebruiken?

Babyshampoos worden als zeer fijn ervaren. Ze verzorgen de hoofdhuid en bevatten geen irriterende ingrediënten (synthetische stoffen, parabenen en SLS). Bovendien gebruiken we babyshampoos wanneer we ons haar of onze hoofdhuid per ongeluk overbelasten. Het is waar dat kindershampoos zachter werken, zachter reinigen en beter omgaan met haar dat speciale aandacht nodig heeft.

Deze fijne cosmetica voor kinderen heeft echter ook een schaduwzijde en is helaas niet zonder gebreken. Het probleem is dat ze sporen van voedende ingrediënten bevatten, klitten kunnen veroorzaken en het haar niet grondig reinigen. Beperk daarom comedogene en sterke haarverzorgingsproducten als u voor een delicate haarverzorging wilt gaan. Gebruik één keer per week een krachtigere shampoo met diepreinigende eigenschappen. Een hoofdhuidpeeling toepassen en die combineren met een haaroliebehandeling is een andere fantastische optie. Immers, natuurlijke oliën weten hoe ze de hoofdhuid heerlijk kunnen reinigen en in balans brengen.

2. Is het mogelijk om gespleten haarpunten te herstellen?

Tijdens het winkelen kom je misschien producten tegen met de woorden "repareert gespleten haarpunten", maar dat is alleen maar verkooppraat. Gespleten haarpunten zijn echter niet te repareren. Er is geen magische lijm die de gespleten haarpunten weer bij elkaar kan brengen. Het enige wat men in dit geval kan doen, is het haar bij de kapper laten knippen of het blijven beschermen door dagelijks een natuurlijke olie of een specifiek serum dat gespleten punten bestrijdt, aan te brengen. Op die manier wordt de onderkant van het haar beschermd en zal het niet ernstig afbreken. Je kunt gespleten haarpunten voorkomen, tegenhouden of vertragen, maar je kunt het onherroepelijke niet terugdraaien. Dus, als uw haarpunten de neiging hebben te splijten, kan alleen trimmen het haar redden.

3. Is het waar dat het beter is om geen haar te verven tijdens de zwangerschap?

Zwangere vrouwen weigeren vaak chemische behandelingen op hun haar uit te laten voeren, inclusief haarkleuring. Dat komt omdat de meeste mensen denken dat de ingrediënten in haarverf op de een of andere manier schadelijk kunnen zijn voor een ongeboren kind. Het tegendeel zou niet minder waar kunnen zijn!

De studies over de absorptie van pigment en kleurstoffen ontkrachten de wijdverspreide overtuiging dat haarverven schadelijk of gevaarlijk is. U kunt altijd uw arts raadplegen voordat u een kapper bezoekt om te informeren naar het onderwerp van haarverven tijdens de zwangerschap. Een andere optie voor alle aanstaande moeders is om hun haar te kleuren met natuurlijke kleurstoffen zoals henna.

4. Zal chloor, gebruikt om zwembaden te zuiveren, mijn haar... groen maken?

Het is onverwacht, maar toch is het zo. Om groen haar te hebben, hoef je niet Anne Shirley te zijn. Als je vaak naar een zwembad gaat en blond haar hebt (van extreem licht tot medium), heb je ongetwijfeld al eerder opgemerkt dat het water de kleur van je haar verandert. Dit is waarom: voor je chloor de schuld geeft, vergeet niet dat het de metaaloxiden zijn in een oplossing die gebruikt wordt om zwembaden schoon te maken die ervoor zorgen dat je haar van kleur verandert.Denk maar aan het Vrijheidsbeeld, dat niet bruin blijft, maar langzaam zuurstof krijgt en elk jaar groener wordt.

Metalen laten een neerslag achter op het haar en hopen zich op tussen de haarschubben, wat duidelijk zichtbaar is op lichtere lokken. Gelukkig is dit een perfect omkeerbaar proces. In zo'n geval kun je het beste kiezen voor een reinigende shampoo die de metalen die zich in de haarschubben hebben vastgezet, wegspoelt.

5. Kan ik een haarconditioner lenen van mijn beste vriendin en er zeker van zijn dat ik er op dezelfde manier mee zal werken?

Omdat het haar van elke persoon anders is, kan je nooit zeker zijn. Ieder van ons heeft een unieke 'haarcode', net zoals ieder van ons een unieke vingerafdruk heeft. Het gevolg is dat zelfs als twee personen hetzelfde haartype hebben (fijn, gekleurd, droog, enz.), dezelfde conditioner bij hen verschillende resultaten kan opleveren.

Poreusheid is het meest betrouwbare criterium om haartype en conditie te bepalen. De mate waarin de keratine cuticula omhoog staan, zegt veel over hoe een cosmetica het haar zal beïnvloeden en wat het haar nodig heeft. Het is eenvoudig om het haar gevoed, sterk en glanzend te maken als je je bewust bent van de poreusheidsgraad. Zoals eerder gezegd, geen twee haartypes zijn identiek, dus zelfs het meest precies afgestemde product, zoals natuurlijke olie, kan sneller werken op uw haar dan op het haar van een meer veeleisende vriend.

6. Kan de zon het haar beschadigen?

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je haar van kleur verandert als je op het strand bent geweest. Om duidelijk te zijn, als haar wordt blootgesteld aan de zon, heeft het de neiging lichter te worden. Meestal zijn het slechts individuele lokken die lichter worden, hoewel het ook voorkomt dat het hele hoofdhaar van kleur verandert. De zon, of meer precies, UV-licht, is een natuurlijke bleker die, helaas, haarpigment vernietigt en de buitenste laag van het haar van proteïnen en humectanten berooft.

Deze zonnige balayage beschadigt het haar aanzienlijk - het leidt tot uitdroging, veroorzaakt breekbaarheid en verstoort de haarstructuur. Hoe kunt u voorkomen dat uw haar dit soort schade oploopt?

Als u lange tijd in de zon zit, draag dan een hoed die uw hoofdhuid en haarwortels beschermt. Breng haarproducten aan die tegen UV-straling beschermen, zoals producten op basis van natuurlijke oliën. Blijf uw haar tijdens de zomer meerdere keren per dag insmeren met oliën. Ze zullen uw haar niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook tegen zout water. Conditioners in sprayvorm zijn een andere fantastische optie, vooral degene die niet uitgespoeld hoeven te worden en eenvoudig aan te brengen zijn. Bi-phase conditioners met siliconen- en oliefasen horen daar ongetwijfeld bij.

7. Werken haarpillen?

Haar vereist zonder twijfel een voortdurende hydratatie. Ons lichaam heeft een regelmatige aanvoer van essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Wat het haar betreft, zijn biotine, vaak bekend als vitamine B7, en aminozuren favoriet (alanine, cysteïne, lysine, glutaminezuur, methionine, arginine). Het is aan te bevelen om je haar van binnenuit te verzorgen als je wilt dat het gezond en sterk is. Daarom zijn haarpillen nuttig, maar ze moeten wel vergezeld gaan van speciale haarbehandelingen die het haar versterken en beschermen tegen de elementen. Alleen op die manier kunt u een professionele en effectieve haarverzorging bieden.

8. Dieet en haar. Hoe beïnvloeden vegetarisme en veganisme de staat en het uitzicht van het haar?

Een evenwichtige voeding is zonder twijfel de basis van een gezond organisme.Het grote probleem van afnemende haarconditie wordt regelmatig waargenomen bij veganisten en vegetariërs. Zelfs de haargroei vermindert aanzienlijk, ondanks het feit dat deze groep mensen veel vitaminen en mineralen uit groenten en fruit consumeert. Mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen, hebben daarentegen vaak te kampen met een tekort aan collageen (vis is een van de meest waardevolle bronnen van dit eiwit). Om dit verlies te compenseren, worden siliciumsupplementen voorgeschreven. Silicium is verantwoordelijk voor de vorming van nieuwe keratineverbindingen en is erkend voor het herstel van het uiterlijk van het haar. Ayurvedisch Boswellia-extract is een andere uitstekende collageenvervanger.

9. Hoe verschillen haarverzorgingsproducten voor mannen en vrouwen?

Mannencosmetica zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en hebben een volledig eigen samenstelling die past bij de behoeften van het mannelijk lichaam, inclusief de geur. Het is belangrijk te onthouden dat mannen en vrouwen verschillende huidtypes hebben. De mannenhuid is dikker en veroudert langzamer, om twee onderscheidende kenmerken te noemen. Verzorgingsproducten voor mannen zijn meestal ook multifunctioneel en gemakkelijk in het gebruik. Dit geldt ook voor haarverzorgingsproducten. Mannenhaar is dikker, stugger en minder poreus dan vrouwenhaar. Het laten groeien van een baard is de laatste tijd tamelijk populair geworden. De verzorging ervan is zonder twijfel onlosmakelijk verbonden met het gebruik van specifieke oliën. Nanoil voor haar met lage poreusheid is een van de beste. Het weet hoe het haar en de huid van baard en snor verzorgd moeten worden.Waarom is het zo belangrijk om je te concentreren op de baard? Het gaat niet alleen om het visuele en esthetische. Het blijkt dat follikelontsteking en folliculaire keratose veel voorkomen bij mannen. Mannen zijn ook vatbaar voor alopecia androgenetica en seborroïsche aandoeningen ten gevolge van de impact van androgenen. Daarom worden mannen aangespoord om op zoek te gaan naar cosmetica die specifiek gericht zijn op de verzorging van de man.

10. Raakt het haar gewend aan shampoo en conditioner? Hoe vaak moet ik de producten vervangen?

Het moet ondubbelzinnig worden vermeld dat als een specifieke shampoo of conditioner aan uw eisen voldoet, er geen noodzaak is om over te schakelen naar een andere cosmetica. Het is een misvatting dat het haar gewend raakt aan een cosmetica en stopt met het beïnvloeden van de strengen zoals het ooit deed. Seizoensveranderingen, klimaatomstandigheden, hormonen, supplementen en het voedsel dat we eten spelen allemaal een rol in de reden waarom het haar niet meer reageert op cosmetica. Als gevolg daarvan kan het haar een andere verzameling bestanddelen nodig hebben dan vóór de modificaties.

Het haar kan ook een specifieke hoofdhuidwassing of meer voedingsstoffen nodig hebben. In dergelijke omstandigheden is het een goed idee om dubbel te controleren of de ingrediënten van uw shampoo voldoen aan de vereisten van uw haar. Haarverzorging moet voldoen aan de behoeften van het haar. Een bescheiden wijziging kan soms een groot voordeel opleveren. Een paar druppels van een natuurlijke olie toevoegen aan een conditioner, bijvoorbeeld, kan volstaan om uw dagelijkse haarverzorgingsroutine aan te vullen met extra voedingsstoffen.

Met andere woorden, als u merkt dat de shampoo die u gebruikt niet werkt, neem dan een stap terug en bekijk de behoeften van uw haar en de huidige toestand. Stem de haarverzorgingsproducten vervolgens af op uw specifieke behoeften.

Als u veel haarproducten gebruikt, moet u een reinigende shampoo gebruiken. Tijdens de winter zijn een vochtinbrengende shampoo en conditioner aan te raden die uw haar met water aanvullen. Als u uw haar vaak kleurt, vergeet dan niet om het een vitamineboost te geven met een gezond haarmasker.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid