Zomerritmes! De beste kapsels voor festivals (en meer)

Zomerritmes! De beste kapsels voor festivals (en meer)

Zomerse muziekfestivals zijn een caleidoscoop aan stijlen en tinten. Het ideale festivalkapsel moet er zorgeloos uitzien, met levendige kleuren en accessoires die de algemene look compleet maken. Ontdek de meest feestelijke kapsels!

Vroeger waren festivals een kans om naar goede muziek te luisteren. Ze zijn geëvolueerd tot modeshows en een plek waar nieuwe make-up en styling trends worden ontwikkeld. Leer meer over de leukste kapsels voor muziekfestivals en blijf deze zomer op de hoogte van de nieuwste trends!

Festivals van stijl en kleuren

Je hoeft maar even door de festivalinspiraties op Instagram te scrollen om te zien dat muziekfestivals in de zomer een regenboog aan kleuren en stijlen zijn. De kunst is hier vermengd met de laatste trends en draagbare mode. Niet alleen de kleding is belangrijk, maar ook de make-up, sieraden, en natuurlijk het juiste kapsel voor het evenement dat de sfeer goed uitstraalt. Het is als een extra sieraad voor festivalgangers, de kers op de top van elke festival look.

DE BESTE KAPSELS VOOR FESTIVALS

Met het juiste model kunt u makkelijk de sfeer van elk festival weergeven. Kleurrijke, levendige, warrige, slordige, of een beetje pittige kapsels zijn ideaal voor festivals. Met de juiste haarspelden, kleuren, en haaraccessoires, kunt u ze een festivalsfeer geven. Ze zullen er geweldig uitzien met hippie, bohemien, of rock outfits. Je kan je laten inspireren door catwalk kapsels of terugkijken naar eerdere trends. Je verbeelding is tenslotte je enige limiet.

Je bent onbeslist over je kapsel voor een muziekfestival? Let dan op het soort, maar vooral op de kleuren en accessoires. Minder is niet altijd beter in dit scenario.

De belangrijkste trends in festivalkapsels

BRAIDS

Vlechten, in al hun variaties, zijn altijd overheersend onder de festivalkapsels. Dit kapsel dankt zijn populariteit aan het gemak waarmee het kan worden aangebracht, de opvallende verschijning en de talloze mogelijkheden. Visstaarten, trendy Hollandse of Franse vlechten, en de driestrengs vlecht zijn slechts enkele van de vlechten die je tegenkomt. De weave kan éénzijdig zijn, symmetrisch aan beide zijden, of gewoon een kapselverbetering. Om het kapsel er beter uit te laten zien, kan de vlecht worden gevlochten vanuit de pony of slechts vanuit een paar secties van het haar. De festivalvlecht ziet er het mooist uit in een lukrake, slordige versie met losse lokken en bloemen of ornamenten tussen de lokken.

KNOTTEN

Het ultieme festivalkapsel moet doeltreffend zijn, en topknots zijn precies dat. Een vloeiend, volumevol kapsel met zijwaartse lokken of pony is perfect voor een zomers muziekfestival. Golven vormen een prachtige basis voor een topknot, waardoor het er veel effectiever uitziet. Als we ons haar voor het festival in een knot willen dragen, kunnen we een slordige bovenknot doen, een dubbele knot, een Franse knot, een samoeraiknot met nonchalante slierten onderaan, of een knot gevlochten met een vlecht. Maak er bloemen aan vast, wikkel het in gekleurde strings of een sjaal, of giet er zelfs een laagje glitter overheen om het persoonlijkheid te geven.

PAARDENSTAARTEN

Je kunt je uitleven met paardenstaarten! Een gewone paardenstaart lijkt misschien te ééntonig voor een festivalkapsel, maar het ziet er prachtig uit in combinatie met een franse vlecht of kleurrijke accessoires. Paardestaarten zijn een geweldig alternatief voor los haar en opsteekkapsels omdat ze het haar verzamelen en het uit het gezicht houden terwijl ze ook enkele lokken toelaten om nonchalant over de schouders te vallen. Zelfs als we kiezen voor een eenvoudige paardenstaart, bieden kapsels voor het festival een breed scala aan opties. We kunnen het strak, lager, of dichter bij de achterkant van de nek maken. Het ziet er geweldig uit op echt lang haar of als je haarextensies draagt, dus houd dat in gedachten.

GOLVEN

Subtiele krullen of strandgolven kunnen de mensen met los haar aantrekken. Kapsels voor festivals moeten veel volume hebben, dus gebruik een mousse of een speciaal poeder om de wortels te liften en borstel het uit met een brede ronde borstel voor je het in model brengt. Ga met je vingers langs de wortels, gebruik een beetje lichte olie of spray het met een nevel om het kapsel wat speling te geven. Het doel is om een golvende look te creëren in plaats van het haar plat te maken. Op zich is een golvend festivalkapsel al prachtig, maar het kan ook nog een extra stijl krijgen. Festivalkapsels zien er geweldig uit met subtiele golven.

Festival kapsel - kleurenpalet

Haarkleur heeft een belangrijke invloed op de uitstraling van een kapsel. Het is vooral belangrijk in het geval van festivalkapsels, omdat elke stilering voor een zomers feest in de open lucht gebouwd is op een opvallende kleurencombinatie en het spelen met kleuren. Om het uiterlijk van een vlecht te wijzigen en te verbeteren, kunt u vrijuit al uw haar mengen en verven, een ombre-effect creëren, een regenboog of alleen bepaalde lokken kleuren. Welke haarkleur is het beste voor het festival?

  • Pasteltinten (meestal) van roze, blauw, violet
  • Zeer licht haar in blauw, grijs of wit
  • Holografische of regenboogtinten

Als je niet elke dag roze haar wilt dragen, gebruik dan haarkrijt of een haarkleuringsspray - het effect zal tijdelijk zijn.

Festivalkapsels - accessoires

  • Haarkransen - de meest geschikte toevoeging aan het festivalkapsel bloemkinderlijk. Kransen van levende planten of kunstmatige opstellingen passen prachtig bij hippiestijlen. Vanwege hun duurzaamheid zijn de laatstgenoemde beter geschikt voor festivals. De krans kan groot of klein zijn, en hij kan op het hoofd worden gedragen of als een bloemrijk draad dat met de hand in het haar wordt gevlochten. Het voegt een gevoel van luchtigheid toe aan elke look.
  • Haarbloemen - individuele bloemen kunnen op een verbluffende manier in de stijl worden verwerkt. Met slechts één bloem bevestigd, bijvoorbeeld achter het oor of in de topknot, kan een aantrekkelijk festivalkapsel worden gecreëerd. Dit geeft de look een vrouwelijker tintje.
  • Hoofdbanden - Als onze haarkrans niet bij onze kleding past, is een hoofdband een geweldige optie. Bloemen, bloemmotieven en natuurlijke tinten kunnen allemaal gebruikt worden om de hoofdband te versieren. Maar het kan ook kant of koorden zijn, die meer passen bij de boho vibe. Een hoofdband is een geweldige aanvulling op een festivalkapsel, maar het moet wel versierd zijn en precies bij ons kapsel en onze outfit passen.
  • Halsdoeken - In veel gevallen biedt een hoofdband of krans niet dezelfde variatie aan mogelijkheden als een halsdoek. Het haar ziet er geweldig uit met een rock bandana of een girly zijden sjaal.Je kunt ze gebruiken om een pin-up girl type band te maken, bind ze rond een modieuze topknot of paardenstaart, of vlecht ze om je haar interessanter te maken.
  • Haarsieraden - dit is een geweldig accent op je kapsel voor een festival look, vooral als je gaat voor een boho esthetiek. Mooie kettingen die aan het haar bungelen, ringen, spelden, of haarschuifjes met sieraden versieringen zijn allemaal geschikt voor een muziekfestival. Sieraden kunnen alleen worden gebruikt als accent of als hoofdband, bijvoorbeeld.
  • Kleurrijke bandjes - als je niet echt weet hoe je je haar moet stylen voor een festival of als je geen tijd hebt voor tijdrovende opsteekkapsels, kunnen bandjes handig zijn. Bevestig ze gewoon aan aparte bandjes om zelfs verloren haar een nieuwe look te geven. Kleurrijke bandjes zullen een fantastische aanvulling zijn op hippiekapsels, terwijl bruin gekleurde bandjes zullen opvallen in rustieke kapsels. Je kan ze gebruiken als highlights of ze in je kapsel verwerken.
  • Haartatoeages - Metallic tatoeages kunnen zowel op het haar als op het lichaam worden aangebracht. Deze stijl van versieren is helemaal in voor festivals. Bovendien passen ze bij vrijwel elke stijl en zien ze er fantastisch uit.Haartattoos in goud- en zilverkleuren kunnen geometrische, oosterse of bloemmotieven hebben. Dit is een goede keuze voor sluike kapsels of steil haar. Wanneer je golven draagt, verliest zo'n tatoeage helaas zijn natuurlijke uitstraling.

Welke cosmetica moet je meenemen naar een festival?

Je haar voorbereiden op het festival vereist het gebruik van de juiste cosmetica. Zonne-, wind- en stofwerende producten zijn essentieel. Texturizers die volume en kleur geven, komen ook van pas. Welke haarproducten moet je meenemen naar het festival?

  • Haarolie - Dit is de belangrijkste stap als je wilt dat je festivalkapsel er uitstekend uitziet en niet schadelijk is voor de conditie van je haar. Het gros van de oliën bevat natuurlijke UV-filters, die bescherming bieden tegen de zon. Ze helpen ook bij het stylen van het haar door het lichter en flexibeler te maken en de krul te accentueren. Het is de moeite waard om een lichte haarolie met iriserende oogschaduw te mengen en bij je te dragen; door het in je haar te wrijven zal het niet uitvallen en zal het lichtweerkaatsend worden.
  • Thermaal water - kan op het haar worden gespoten voor een optimale hydratatie en voeding, zelfs in extreme situaties. Thermaal water, dat rijk is aan goede voedingsstoffen, geeft je haar zachtheid, gladheid en glans.
  • Zeezout - helpt bij het creëren van strandgolven in het haar, wat een van de meest interessante kapsels van het festival is. Zeezoutsprays kunnen als nevel worden gebruikt, op het haar worden gespoten en in de lokken worden gewreven. Op dun haar zal het effect langer aanhouden. Ondanks de vele voordelen is het belangrijk om te weten dat te veel zeezout je haar kan schaden door het uit te drogen, pluizig en dof te maken.
  • Haarkrijt - Als je naar een muziekfestival gaat, is haarkleuring met krijt een must-have. Krijt haar is een soort haar dat is geverfd om vreemde, felle kleuren te hebben. Het is eenvoudig aan te brengen, de eerste keer dat je je haar wast volledig uit te wassen, en je kunt je hele hoofd, bepaalde delen, of alleen highlights kleuren in elke kleur die je maar wilt.
  • Kleurspray - Vergelijkbaar met haarkrijt, kleur sprays kunnen worden gekocht bij de meeste drogisterijen. Fans van muziekfestivals zijn dol op dit product omdat het het haar voor een korte tijd kleurt, soepel verspreidt, pijnloos is en er in één wasbeurt weer afspoelt. In-spray haarverven zijn er in een variëteit van kleuren voor blondines en brunettes.
  • Droogshampoo - is handig en geeft je de controle over je haar, dat de neiging heeft sneller vet te worden in de zomer. Gebruik een droogshampoo en wrijf het overschot eruit met je vingertoppen om je haar snel op te frissen. Bovendien zorgt deze aanpak voor het juiste volume in je festivalkapsel.

ZOMER MUZIEKFESTIVALS

Waar kan je het idee voor een kapsel voor het festival gebruiken?

Het Coachella Valley Music and Arts Festival, dat al meer dan 20 jaar wordt georganiseerd in de Empire Polo Club in Indio, Californië, in de Coachella Valley van het Inland Empire in de Colorado Desert, is één van de populairste! Dit is het grootste muziekevenement in de Verenigde Staten in deze categorie. Het is geen verrassing dat het evenement een groot aantal beroemdheden en bloggers van over de hele wereld aantrekt. Het Coachella festival geeft je de kans om je talenten te laten zien en jezelf te vestigen als nieuwe trendsetter

Gelukkig zijn er nog veel meer kansen om te laten zien wat je waard bent. Lollapalooza in Chicago, Bottlerock Napa Valley in Californië, en Hangout Music Festival aan het strand van de Gulf Shore in Alabama zijn maar een paar voorbeelden van muziekfestivals die in een vergelijkbaar klimaat plaatsvinden. Dichterbij gelegen muziekfestivals, zoals Bonnaroo Music & Arts Festival in Manchester, Primavera Sound in Barcelona, Tomorrowland in België, of Open'er Festival, Orange Warsaw Festival, of OFF Festival in Polen, zijn allemaal beschikbaar voor Europeanen.

 

 

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid