Een manier om de jeugd te bewaren. Hoe voer je een gezichtsmassage uit?

Een manier om de jeugd te bewaren. Hoe voer je een gezichtsmassage uit?

Regelmatige gezichtsmassage is een alternatief voor botox, omdat het de verslapte huid verstevigt, de huid verjongt en de opname van voedende stoffen uit bijvoorbeeld een gezichtsserum vergemakkelijkt. Wat zijn de voordelen van een gezichtsmassage, hoe moet het correct worden uitgevoerd en hoe vaak moeten deze "micro workouts" worden uitgevoerd?

Hoewel het onmogelijk is om eeuwig jong te blijven, hebben mensen verschillende schoonheidsbehandelingen geprobeerd in de hoop de huidverouderingsprocessen te vertragen, waarvan het regelmatig masseren van de gezichtshuid er één is.

Deze vorm van alternatieve therapie is vooral populair onder Aziatische vrouwen, die jade rollers als een essentieel onderdeel van hun dagelijkse verjongingsritueel beschouwen. Dit betekent echter niet dat het gebruik van dit instrument de enige effectieve manier is om een gezichtsmassage uit te voeren. Het knijpen in specifieke delen van het gezicht en het gebruik van een derma roller of zuignappen zijn beide populaire en betrouwbare methoden om de gewenste resultaten te bereiken.

Het is nu tijd om de geheimen van een effectieve gezichtsmassage te ontdekken!

Gezichtsmassage, ook bekend als "micro-workouts,

Zonder twijfel worden natuurlijke schoonheidsbehandelingen steeds populairder. Invasieve behandelingen in de salon worden geleidelijk aan vervangen door behandelingen die thuis kunnen worden uitgevoerd. Gezichtsmassage is dan ook een zeer effectief alternatief voor botox. Het helpt u niet alleen te ontspannen, maar het laat uw huid er ook zichtbaar verjongd uitzien. Hoe is dit mogelijk?

Een goede gezichtsmassage is niets meer dan het trainen van de spieren die je huid soepel houden. Het levert alleen de gewenste resultaten op als je het regelmatig doet - als je vergeet te trainen (je gezicht te masseren), zal je huid aan stevigheid verliezen. Dit zijn de spieren die een soort steiger vormen voor de huid, die bestaat uit 43 - 57 afzonderlijke gezichtsspieren. Is dat niet heel wat? Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor het creëren van gezichtsuitdrukkingen, maar ook voor het modelleren van het gezichtsovaal; bovendien helpen de spieren de huid strak te blijven. Als de gezichtsspieren sterk zijn, ontstaan er geen rimpels in het gezicht.

Het is belangrijk op te merken dat na de leeftijd van 25 jaar de productie van collageen en elastine vertraagt. Deze twee soorten eiwitten zijn verantwoordelijk voor het soepel houden van de huid. Gezichtsmassage blijkt een goede training te zijn voor de huidcellen (die de twee eiwitten produceren) omdat het de microcirculatie in de huid verbetert, helpt bij de opname van voedingsstoffen, en de zelfvernieuwing van de huid stimuleert.

Wat is het doel van een gezichtsmassage?

Wat zijn de voordelen van een gezichtsmassage? In het algemeen helpt deze behandeling u te ontspannen en tot rust te komen na een stressvolle dag. Het ontspannende effect van een gezichtsmassage is zonder twijfel de meest waardevolle troef. Deze behandeling doet echter meer dan dat; het verhoogt de huidabsorptie, wat betekent dat de dermis meer voedingsstoffen ontvangt van huidverzorgende cosmetica (crème of een serum met vitamine C en retinol). Dit zijn de voornaamste redenen waarom een gezichtsmassage heilzaam is.

De indicaties voor gezichtsmassages zijn duidelijk: deze training moet worden uitgevoerd door iedereen die er de tijd en zin voor heeft. En tijd maken voor een gezichtsmassage is heilzaam omdat het, wanneer het regelmatig wordt gedaan (ongeacht de methode)

  • helpt bij de oxygenatie en voeding van de huid,
  • de afvoer van lymfevocht bevordert en de huidcirculatie verbetert,
  • de stevigheid en soepelheid van de huid verbetert, rimpels verzacht,
  • voorkomt een slappe huid en vertraagt het verouderingsproces,
  • helpt bij de verwijdering van gifstoffen,
  • versnelt de afschilfering van dode huidcellen en maakt de huid glad,
  • geeft energie, accentueert en verheldert de huid.

Stap-voor-stap instructies voor het geven van een gezichtsmassage

Er zijn verschillende methoden om een gezichtsmassage uit te voeren, elk met zijn voor- en nadelen. Daarom is het een goed idee om een massagetechniek af te stemmen op de hoeveelheid vrije tijd die we hebben en natuurlijk op de behoeften die we willen bevredigen. Als je een beginner bent en wilt weten hoe je je gezicht, hals en decolleté op de juiste manier kunt masseren, volg dan een paar eenvoudige regels.

Hoe vaak moet u uw gezicht masseren?

Het belangrijkste om te onthouden is dat u uw gezicht elke dag masseert. Het beste is om dit twee keer per dag te doen, 's morgens en 's avonds. De tijd die je aan deze schoonheidsprocedure besteedt is 5 minuten voor elke sessie apart. Als je jezelf niet wilt vervelen tijdens deze 5 minuten, kun je 'business mixen with pleasure' door een gezichtsserum te pakken, naar je favoriete tv-programma te kijken en je gezicht te masseren terwijl je kijkt.

Welke huidverzorgingsproducten moet ik kopen?

Het is aan te raden om een gezichtsmassage te combineren met het aanbrengen van huidverzorgingsproducten. Massage versterkt de effecten van huidverzorgingsproducten doordat voedende stoffen gemakkelijker doordringen en tot in de diepste huidlagen worden getransporteerd. Bovendien vergemakkelijken deze producten massages, wanneer ze op het gezicht worden aangebracht, het masseren doordat uw vingers gemakkelijk over de huid glijden en huidirritaties worden voorkomen.

De meest geschikte huidverzorgingsproducten voor gezichtsmassage zijn:

  • [natuurlijke schoonheidsoliën] - geen essentiële oliën, maar uitsluitend koudgeperste, ongeraffineerde en biologische oliën zoals arganolie, amandelolie en jojobaolie.
  • [Gezichtsserum] - bij voorkeur als het vitamine C, retinol, vitamine E, en hydraterend hyaluronzuur bevat.
  • gezichtscrème - niet te zwaar maar licht van textuur, op basis van biologische oliën en rijk aan natuurlijke stoffen
  • gezichtsscrub - dit kan een in de winkel gekocht product zijn met fijne schurende deeltjes of een zelfgemaakt cosmeticum (bijvoorbeeld een mengsel van natuurlijke olie en suiker).

Hoe massage van gezicht, hals en decolleté te geven?

Micro-workouts (bijvoorbeeld gezichtsmassage) moeten beginnen met een warming-up, net als elke andere training. In het begin volstaan enkele zachte massagebewegingen: beweeg uw vingers van de hals naar boven, van de kaaklijn naar de wangen, en dan van de ene slaap via het voorhoofd naar de andere slaap. Dit is voldoende om de doorbloeding van de huid van het gezicht te stimuleren.

Een andere stap is het uitvoeren van een juiste gezichtsmassage, waarbij de nadruk ligt op het drukken op de juiste delen van het gezicht. Begin bij de wenkbrauwruggen en werk naar de slapen toe, die met ronddraaiende bewegingen gemasseerd moeten worden. Ga vervolgens naar de huid rond de ogen, waar de bewegingen zacht moeten zijn en moeten lijken op een echt delicaat pummelen (met de vingertoppen) van de huid. Vervolgens gaat u verder met de kin, de wangen, het voorhoofd, enzovoort.

De laatste fase is de ontspannende fase, die resulteert in het kalmeren, tot rust komen, en het massageproces afsluiten. Bij deze stap wordt de huid van het gezicht en de hals zachtjes gestreeld en gedept. Begin met het onderste deel van de hals en werk omhoog naar de wenkbrauw.

Wat moet ik gebruiken om mijn gezicht te masseren?

De massage met de blote handen is natuurlijk het eenvoudigst: er zijn geen extra hulpmiddelen voor nodig en de massage kan dus bijna op elk moment worden gegeven. Bovendien heb je bij het gebruik van je eigen handen meer controle over de hoeveelheid druk die je op de huid uitoefent en hoe je specifieke delen van je gezicht masseert.

Desalniettemin, als je zin hebt om een massage aan je gezicht te geven met behulp van speciale massagetoebehoren, volgt hier de lijst van de meest voorkomende.

1. JADE ROLLER

Zonder twijfel is een jade roller de afgelopen maanden een enorme hit geweest. Is gezichtsmassage met een jade roller zo effectief als wordt beweerd? Veel hangt af van de consistentie - hoe vaker je een jade roller gebruikt om je gezicht te masseren, hoe beter.

Zo'n instrument kan gemaakt zijn van jadeiet, nefriet of kwarts. Jade stenen die in Azië bekend staan als de stenen van de jeugd. Hun heilzame werking is afhankelijk van de koelte (aanbevolen wordt de stenen voor de behandeling te koelen) - hierdoor krimpen de huidporiën, neemt de doorbloeding toe en wordt lymfevocht afgevoerd.Verder hebben jade stenen anti-aging eigenschappen, waardoor donkere kringen en verslapping onder de ogen worden tegengegaan. Verder is de jade roller zeer eenvoudig in gebruik en geeft een zeer aangenaam verzachtend gevoel bij het glijden over de huid.

Niet alleen is de jade roller goedkoop, maar niemand zou er problemen mee moeten hebben. In wezen is dit een massage-instrument dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook het gezicht ontspant, verheldert en verjongt.

2. SUCTIE CUP

Zuignappen kunnen ook worden gebruikt om een verjongende gezichtsmassage uit te voeren. Face cupping is een andere naam voor deze methode. Het klinkt misschien vreemd, maar het werkt! Wat zijn de voordelen van face cupping en hoe moeten zuignappen worden gebruikt?

Deze Aziatische gezichtsmassage maakt gebruik van de heilzame eigenschappen van vacuüm. Voor de procedure heb je silicone of glazen cups nodig, die eruit zien als reageerbuisjes en verkrijgbaar zijn in verschillende maten en diktes. Het is duidelijk dat de kleinste zuignapjes moeten worden gebruikt voor gezichtsmassage (ook bekend als facial cupping). Zo'n onhandige cup stimuleert het topisch vacuüm zuigen van de huid. Door de cup over het gezicht te laten glijden worden de bloed- en lymfestroom gestimuleerd, ontstekingen verminderd, de huid gladder gemaakt en de spierspanning verlicht. Een ander voordeel van face cupping is dat het helpt de huidporiën vrij te maken.

3. GUA SHA

Sommige mensen geloven dat Gua Sha een soort jade roller is. Het feit dat beide hulpmiddelen gemaakt zijn van jadesteen (meestal jadeiet) is wat hen met elkaar verbindt. Beide massagegereedschappen geven vergelijkbare positieve resultaten; van Gua Sha wordt echter gedacht dat het een sterker effect heeft.

Wat is het verschil tussen Gua Sha en de jade roller? De jade roller is gebaseerd op rollen, terwijl de platte stenen pad meer druk op je gezicht uitoefent; het lijkt op zacht krassen. De naam van het pad zelf suggereert dit: Gua' verwijst naar wrijven, en 'Sha' verwijst naar een rode uitslag (het effect van therapeutische massage met een jade pad). Ondanks het gemak waarmee het wordt uitgevoerd, vereist de Gua Sha gezichtsmassage geduld. Bovendien wordt deze vorm van massage al sinds de oudheid beoefend en is hij populair onder Chinese vrouwen.

Wat zijn de voordelen van het toepassen van Gua Sha op je gezichtshuid? Door de innerlijke warmte die ontstaat tijdens het wrijven, ontspant deze behandeling vooral de spieren en vermindert ontstekingen. Tenslotte, Gua Sha worden vaak gebruikt om pijn te verlichten.

4. ROLLER EN DERMA ROLLER

Gezichtsmassage kan thuis worden gedaan met rollers en derma rollers. Wat is het onderscheid tussen deze twee hulpmiddelen? Alleen derma rollers zijn voorzien van minuscule naaldjes die vergelijkbare resultaten opleveren als een microdermabrasiebehandeling - de derma roller stimuleert de doorbloeding van de huid en stimuleert het zelfvernieuwingsproces van de huid dankzij de honderden microprikjes die hij maakt. Rollers daarentegen zijn minder invasief, maar hun effecten zijn zwakker, tenzij u een verkoelende jadesteenroller gebruikt (zie punt 1).

5. HULPMIDDELEN VOOR GEZICHTSMASSAGE 

Alle overige gezichtsmassagemiddelen hebben hun eigen categorie. Er zijn er veel van, elk met een iets andere werking. Niettemin zijn ze allemaal gericht op het stimuleren van de bloed- en lymfestroom. Bij consequent gebruik bevorderen ze ook de zelfvernieuwing van de cellen en de lifting van de huid. Er zijn drie soorten gezichtsmassagegereedschap om uit te kiezen:

  • gezichtsroller - handig en de balletjes op de kop (meestal van koel metaal) maken het gemakkelijk om het apparaat over het gezicht te laten glijden.
  • Vibrerend staafmassageapparaat - het hoofd heeft een T-vorm (sommige zijn ingelegd met 24K goud) en maakt gebruik van trillingen om twee functies uit te voeren: de huidcirculatie verbeteren en huidvernieuwingsprocessen stimuleren.
  • Ultrasone gezichtsmassagetoestel - in lekentaal is dit een toestel dat ultrasone golven gebruikt om de huid een micromassage te geven (golven van 1 MHz). Dit apparaat combineert de effecten van twee behandelingen: cavitatie gezichtsmassage, die de oppervlakkige huidlagen beïnvloedt, en sonoforese, die de diepere huidlagen beïnvloedt.

6. SONISCHE BORSTEL VOOR HET GEZICHT

Hoewel het hoofddoel van een sonische borstel is om het gezicht te reinigen zonder huidverzorgingsproducten te gebruiken, kan het ook worden gebruikt als een gezichtsmassager. Eigenlijk is de oudere versie van dit hulpmiddel, een elektrische reinigingsborstel, ook in staat om deze taak uit te voeren. Gezichtsreiniging met dergelijke borstels resulteert in een gladde huid, die meer voedende stoffen begint op te nemen en de zelfvernieuwing van de cellen stimuleert. Aan de andere kant zijn dergelijke hulpmiddelen vrij duur en moeilijker te gebruiken in vergelijking met een gewone gezichtsroller.

Leuk Feitje

Het gebruik van gewone tandenborstels voor gezichtsmassages wordt steeds populairder als gevolg van virale clips. Het is afhankelijk van het masseren van het gezicht met een schone en droge tandenborstel, waarvan wordt verondersteld dat het de circulatie verbetert en dode opperhuidcellen exfolieert. Is een gezichtsmassage met een tandenborstel effectief? Het gebruik van een speciale gezichtsmassager of... gewoon je vingers lijkt echter een veel gemakkelijkere en veiligere oplossing te zijn.

Gezichtsmassage. Is het de moeite waard?

Een gezichtsmassage die regelmatig wordt uitgevoerd, is een schoonheidsbehandeling die elke vrouw zou moeten proberen. In plaats van te fantaseren over het hebben van een mooie, jeugdig uitziende huid, neem je de situatie in eigen hand. Gebruik gezichtsmassages voor wat ontspanning en veel plezier; je zou deze alternatieve behandeling ook moeten beschouwen als je nieuwe anti-verouderingsstrategie. Het grootste voordeel van gezichtsmassage is dat het volledig natuurlijk en bijna gratis is.

Maar voordat je een jade roller of derma roller gebruikt, moet je je bewust zijn van de omstandigheden die het gebruik van gezichtsmassage hulpmiddelen ongeschikt maken. In het algemeen is het geen goed idee om jezelf een gezichtsmassage te geven als je lijdt aan:

  • ernstige, chronische, flegmatieke acne,
  • vergrote lymfeklieren of amandelen,
  • open wonden of herpes,
  • kapotte haarvaten,
  • ontsteking van de mondholte, b.v. gingivitis. 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid