Multi-stappen gezichtsreinigingsroutine. Hoe doe je dat thuis?

Multi-stappen gezichtsreinigingsroutine. Hoe doe je dat thuis?

Weet u hoe u uw gezicht goed moet reinigen? Make-up grondig verwijderen is maar het halve werk, want naast cosmetische producten zijn er nog tientallen andere onzuiverheden die zich dagelijks op het gezicht ophopen. Daarom moet u uw gezicht in meerdere stappen wassen - een schoonheidsmethode voor thuis die u een mooi gevoel geeft!

Gezichtsreiniging stond een paar jaar geleden niet hoog op de lijst van handelingen die moeten worden uitgevoerd om de huid er jong te laten uitzien. Maar in het licht van de toenemende stedelijke vervuiling en drastische veranderingen in onze levensstijl (meer stress, een onevenwichtig dieet, onvoldoende tijd om te rusten), zijn we meer nadruk gaan leggen op de procedures die we gebruiken om onze gezichtshuid te reinigen. We zijn ook meer aandacht gaan besteden aan hoe we ons gezicht schoon kunnen houden.

Vandaag de dag is de gezichtsverzorgingsroutine belangrijk, net als de gezichtsreinigingsroutine.

Waarom is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is de huid te reinigen van verontreinigende stoffen en cosmeticaresten. De belangrijkste is dat verontreinigende stoffen, cosmetische producten, overtollig talg en dode opperhuidcellen allemaal de huidfunctie ernstig kunnen verstoren. Na verloop van tijd komt je huid in opstand en begin je irritaties te krijgen. Je talgklieren gaan te hard werken, wat resulteert in een vette huid, die uiteindelijk comedonen en acne in de hand werkt.

Een nauwkeurige gezichtsreiniging is de sleutel tot een mooie, levendige en gezonde teint - en een vlekkeloze huid voelt geweldig aan.

Opgemerkt moet worden dat gezichtsreiniging geen revolutionair concept is. Mensen zorgen al lang voor zichzelf - lichaams- en haarreinigingstechnieken werden niet alleen erkend als strikt hygiënische therapieën, maar ook als een middel om ziektes te voorkomen en een eenvoudige manier om te ontspannen. Dit is een goede strategie om tegenwoordig te volgen.

How-To: Manieren van gezichtsreiniging

Hoewel het onderwerp van hoe het gezicht te reinigen rechttoe rechtaan lijkt, betekent dit niet dat er maar één juist antwoord is. Het blijkt dat het gezicht op verschillende manieren kan worden gereinigd van verontreinigende stoffen, die elk moeten worden afgestemd op de eisen, het soort en de problemen die de huid nu ondervindt.

 1. Professionele gezichtsreiniging - Als u een professionele gezichtsreiniging wenst en het niet erg vindt iets meer van uw spaargeld uit te geven, kunt u kiezen uit verschillende schoonheidsbehandelingen, zoals: handmatige gezichtsreiniging (vergelijkbaar met wat we thuis kunnen doen), hydrabrasion (vereist het gebruik van een zoutoplossing), microdermabrasie (mechanische verwijdering van onzuiverheden en dode opperhuidcellen), en nog veel, veel meer.
 2. Gezichtsreiniging thuis - Voor wie op zoek is naar minder dure maar even doeltreffende behandelingen, is het een goed idee om thuis een meerstaps gezichtsreinigingsmethode uit te voeren. Voor de reiniging kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke oliën (zie Oliewasmethode), micellaire technologie, gezichtsreinigende gels, scrubs, en massages, dat zijn verzamelingen cosmetische artikelen die gericht zijn op uw huidige huidbehoeften.

Stap voor stap: Meerstaps gezichtsreinigingsroutine

Om te beginnen wordt deze methode vaak aangeduid als een meerstaps make-upverwijderingsroutine, hoewel het altijd gaat om dezelfde gezichtsreinigingsprocedure die thuis kan worden uitgevoerd. Zonder twijfel is het de moeite waard om deze methode in je dagelijkse schoonheidsroutine op te nemen als je je huid niet alleen schoon, maar ook gezond en jeugdig wilt houden.

Hoe reinig je je huid thuis? Het meerstaps gezichtsreinigingsproces is vrij basaal en bestaat uit 5 handelingen die in een specifieke volgorde moeten worden uitgevoerd.

1STE STAP: OLIE

De eerste stap is het verwijderen van alle make-up en verontreinigende stoffen van het gezicht. Dit werk wordt heel goed gedaan door natuurlijke olie, die, in overeenstemming met het basisconcept dat vet vet elimineert, de meeste cosmetica verwijdert, inclusief waterproof cosmetica. Neem gewoon een kleine hoeveelheid olie op uw vingertoppen en wrijf het met ronddraaiende bewegingen over uw gezicht. Daarna afspoelen met warm water (je kunt jezelf helpen door een neteldoek te gebruiken).

Het onbetwistbare voordeel van wassen met olie is dat het de natuurlijke lipidenbarrière van de huid niet aantast. De overtuiging dat mensen met een van nature vette huid geen olie op hun gezicht mogen aanbrengen, is een misvatting. Natuurlijke oliën zijn geschikt voor alle huidtypes. Het gaat er echter om het mengsel te kiezen dat de optimale vetzuurbalans biedt.

Voorbeelden van natuurlijke oliën die kunnen worden gebruikt voor de olie-reinigingsmethode:

 • voor de vette huid: jojoba, lijnzaad, walnoot
 • voor de normale huid: avocado, granaatappel
 • voor de rijpere huid: amandel, bernagie, roos
 • voor de droge huid: argan, druif, tarwekiem

2DE STAP: MICELLAIRE LOTION

Dit is de fase die kan worden genomen na het reinigen van het gezicht met olie, of in plaats daarvan. In principe kan deze ook worden overgeslagen. Als u echter van plan bent deze techniek in meerdere stappen toe te passen, moet u deze stap niet overslaan. Micellaire lotion trekt onzuiverheden aan waar olie misschien niet zo goed tegen kan - het verzamelt make-up resten, vuil en zelfs giftige stoffen.

Hoe werkt het? Micellen zijn minuscule moleculen die alles kunnen absorberen wat in contact komt met het huidoppervlak. Hierdoor blijft je gezicht langer schoon en fris. Bovendien zijn de moleculen uiterst zacht voor de droge en gevoelige huid. Dit maakt micellaire lotions ideaal voor gebruik wanneer andere make-up removers falen doordat ze de huid irriteren.

3DE STAP: GEL VOOR GEZICHTSREINIGING

Tenslotte komen we bij het cosmeticum dat door veel vrouwen als enige wordt gebruikt om het gezicht mee te wassen Er zijn talloze gezichtsreinigingsgels verkrijgbaar, maar hun doel is altijd hetzelfde: de gezichtshuid reinigen door vreemde stoffen te verwijderen. Als een van de weinige, kan face wash gel de meest moeilijk te verwijderen verontreinigingen van de huid verwijderen.

Het is belangrijk te begrijpen dat het gebruik van eenvoudigweg gezichtswasgel om de huid te reinigen leidt tot uitdroging, irritatie en samentrekking van de huidcellen. Dit wordt veroorzaakt door detergenten, die enerzijds perfect reinigen, maar anderzijds uiterst irriterend zijn voor de gevoelige huid. Bijgevolg kunt u zich bij een sterk gesensibiliseerde huid uitsluitend op de eerste twee fasen concentreren.

4DE STAP: GEZICHT'S SCRUB

Als we het hebben over meerstaps gezichtsreiniging, mogen we de gezichtsscrubs niet over het hoofd zien, want die zijn hier het krachtigst. Geen enkele gel, micellaire lotion of olie kan het gezicht voldoende reinigen - alleen een gezichtsscrub is sterk genoeg om de bestaande dode opperhuidcellen te exfoliëren en de zelfregeneratieprocessen van de huid te bevorderen. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig een gezichtsreiniging te gebruiken.

Let op! U moet uw huid niet elke dag blootstellen aan gezichtsscrubs. Dergelijke producten moeten worden toegevoegd aan een meerstaps gezichtsreiniging, maar slechts één keer per week. Ze kunnen de huid ernstig beschadigen als ze niet op de juiste manier worden gebruikt.

5DE STAP: FACIAAL TONER

Waarom is tonifiërend gezichtsverzorging opgenomen in de meerstaps gezichtsreiniging? Hoewel de primaire functie van dit product enigszins verschilt, is gezichtstoner even effectief in het verwijderen van verontreinigende stoffen van de huid. Hoewel het niet mag worden gebruikt om het gezicht te wassen, moet het worden beschouwd als een cosmetisch product dat de puntjes op de 'i' zet bij het wassen van het gezicht.

Het is te danken aan het tonifiëren van het gezicht dat:

 • de pH-waarde van de huid op het juiste niveau is
 • eventuele irritaties worden verlicht
 • de huid bevrijd wordt van de laatste onzuiverheden
 • de hydratatie en de voeding op peil worden gehouden
 • de gezichtshuid haar zachtheid terugkrijgt

Hoe vaak moet je de gezichtsreiniging in meerdere stappen uitvoeren?

Deskundigen raden aan uw gezicht twee keer per dag te reinigen, 's ochtends en 's avonds. Twee keer per dag een meerstaps gezichtsreiniging uitvoeren heeft echter geen zin, zeker niet als we 's ochtends weinig tijd hebben. Daarom wordt aanbevolen elke avond een meerstaps gezichtsreiniging uit te voeren om de huid voor te bereiden op de nachtelijke regeneratie.

Het spreekt vanzelf dat sommige processen soms overgeslagen kunnen worden. Dit geldt vooral voor gezichtsscrubs, die slechts één keer per week gebruikt mogen worden.

Te veel wassen: als je je gezicht te veel wast

Kunnen meerstaps gezichtsreinigingsrituelen schadelijk voor ons zijn?

Het lijkt misschien dat te veel gezichtsreiniging slecht is voor onze huid. Dit is mogelijk, tenzij je een meerstaps gezichtsreinigingsroutine gebruikt. Om het uit te leggen: een wasmiddel dat alleen wordt gebruikt, tast de pH-waarde van de huid aan, verwijdert de natuurlijke beschermlaag van de huid, droogt uit en kan irriteren. Overwassen is de term die professionals gebruiken om deze aandoening te beschrijven.

Als we er echter aan denken om na het reinigen een toner te gebruiken om de zure pH-waarde van de huid te herstellen, en als we eraan denken om een crème of serum te gebruiken die hydrateert en voedt, kunnen we erop vertrouwen dat onze gezichtshuid mooi zal zijn. Immers, 10 gouden richtlijnen voor gezichtsverzorging is het geheim van een gezonde en jonge gezichtshuid. Dit is alles wat je nodig hebt om dat eng klinkende te veel wassen van de lijst van je problemen te schrappen.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid