Hoe verzorg je je handen? At-Home Olie Manicure, Natuurlijke Behandelingen & Soaks

Hoe verzorg je je handen? At-Home Olie Manicure, Natuurlijke Behandelingen & Soaks

Uw handen zijn een weerspiegeling van uw prachtige verschijning. Uw aanwezigheid en de indruk die u maakt worden bepaald door het uiterlijk van uw handen. Geef ze wat meer aandacht en experimenteer met de beste manieren om ze te verbeteren. Zorg voor gezonde handen met een manicure met natuurlijke olie, een handzeep of een doe-het-zelf masker!

Ik weet zeker dat je elke dag veel tijd aan je gezicht besteedt. Met verschillende avondlijke schoonheidsprocedures breng je geduldig zachtheid, gladheid en glans in je gezicht. Denk eens aan hoe goed je je handen verzorgt.

De meeste mensen besteden niet evenveel zorg aan hun handen als aan hun haar of teint. Dat is een blunder. We krijgen tenslotte het vermogen om te grijpen tijdens de foetale fase, en onze handen hebben sindsdien hard gewerkt. Als gevolg daarvan worden ze voortdurend blootgesteld aan de intense effecten van verschillende oorzaken en gevaarlijke stoffen. De huidverzorging van de handen wordt verwaarloosd, met ruwe, gebarsten en droge handen tot gevolg.

Alles wat huidbeschadiging op uw handen veroorzaakt

Niet alleen wasmiddelen kunnen uw handen beschadigen en ervoor zorgen dat ze overmatig droog worden. Zonnestralen, maar ook onze eigen nalatigheid, moeten de schuld krijgen. De meest voorkomende reden van een inferieure huidconditie is een gebrek aan handverzorging. Weinig mensen begrijpen dat de huid op hun handen radicaal andere behoeften heeft dan andere delen van hun lichaam.

Let op!

De natuurlijke hydro-lipide laag is te dun om de huid van de handen tegen uitdroging te beschermen, door een gebrek aan weefsel en talgklieren.

Daarom is handverzorging belangrijk. U moet de huid beschermen die voortdurend wordt blootgesteld aan schadelijke factoren. Kijk eens naar de dingen die je moet vermijden als je je handen veilig wilt houden:

  • Te veel wassen met zeep, waardoor vocht wordt verwijderd en de pH verandert.
  • Handen wassen in heet water zorgt ervoor dat de huid vocht verliest.
  • Handen in contact brengen met afwasmiddel (zonder handschoenen).
  • Blootstelling aan vorst in de winter of hoge zonnestraling in de zomer.
  • Het regelmatig gebruik van handdrogers veroorzaakt uitdroging van de huid.
  • Hardhandig drogen van handdoeken.
  • Contact met chloor in water, zoals in een zwembad.
  • Vergeten de huid van uw handen regelmatig te hydrateren.
  • Lichamelijk letsel van verschillende aard.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn handen ruw en droog worden?

Nu we hebben vastgesteld wat schadelijk kan zijn voor de handen en wat we moeten vermijden om ze mooi, gehydrateerd en glad te houden, kunnen we overgaan tot de fundamentele regels voor handverzorging.

  1. REGELMATIGHEID. De belangrijkste en belangrijkste regel is dat je de huid van je handen elke dag moet verzorgen. Af en toe een handlotion gebruiken maakt geen verschil (of zelfs minder...). Alleen een systematische verzorging levert resultaten op lange termijn op, dus besteed bijvoorbeeld wat tijd aan handverzorging voordat u naar bed gaat.
  2. COMPLETE VERZORGING. Handverzorging is meer dan alleen het aanbrengen van een vochtinbrengende crème op uw handen. U moet uw huid holistisch verzorgen, dat wil zeggen beschermen tegen schadelijke factoren (zoals eerder besproken), zorgen voor voldoende vocht, uw huid verzorgen en van binnenuit voeden met een goed dieet. Alleen handen die al je aandacht en verzorging krijgen, hebben een kans om er gezond en mooi uit te zien.
  3. NATUURLIJKHEID. Wanneer de huid van de handen regelmatig wordt blootgesteld aan chemicaliën, lijdt ze daar het meest onder. Ik heb het niet alleen over detergenten in schoonmaakmiddelen; ik heb het ook over chemicaliën die in veel cosmetica verstopt zitten. De huid van de handen ziet er beter uit als ze op natuurlijke wijze wordt verzorgd, bijvoorbeeld door lotion te vervangen door 100 procent biologische schoonheidsolie.

Methodes om mooie handen te krijgen. Welke moet ik gebruiken?

Wil je mooie, schone handen hebben? Dat is geen probleem. Gebruik de juiste cosmetica om ze regelmatig te verzorgen. Handlotion, professionele handbehandelingen in de salon, of thuisbehandelingen met oliën en vitaminerijke voedende producten zijn de drie mogelijkheden. Houd bij het nemen van een beslissing rekening met uw behoeften en vermogen.

Het is van cruciaal belang dat je handen met:

  • uitgebreide hydratatie en voeding bescherming tegen vochtverlies bescherming tegen schadelijke factoren
  • exfoliatie en reiniging

TOP 5 THUISBEHANDELINGEN VOOR DE HUID VAN DE HANDEN

Thuisbehandelingen voor de handen zijn minder duur en natuurlijker; u kunt ze afstemmen op de eisen van uw huid en ze vrijelijk aanpassen. Hun nadeel is dat ze veel tijd in beslag nemen. Toch zijn een paar betrouwbare patenten het proberen waard, omdat de voordelen opwegen tegen de tijd en het werk die nodig zijn om een handtherapie thuis voor te bereiden. Hoe kan ik mijn handen thuis verzorgen?

DIY HAND SCRUB 

Begin met het scrubben van de huid, dat is een van de belangrijkste taken. Een zachte scrub verwijdert dode huidcellen en andere onzuiverheden van de huid, waardoor de handen glad en zacht als fluweel worden. Het verhoogt ook de doorbloeding, waardoor de handen van binnenuit worden gevoed. Daarom moet je regelmatig een scrub gebruiken.

Hoe doe je dat? Koop een kant-en-klare scrub of experimenteer met eenvoudige zelfgemaakte scrubrecepten.

Handscrub met suiker

De eenvoudigste om te maken. Combineer een eetlepel of twee fijnkorrelige suiker met een gelijke hoeveelheid natuurlijke olie, zoals amandel- of arganolie. Om een vlekkerige huid witter te maken, voeg je vochtinbrengende honing en citroensap toe.

Handscrub met gerolde haver

Havervlokken zijn een bron van veel voedingsstoffen, dus verwerk ze in je scrub; ze hebben ook uitstekende exfoliërende eigenschappen. Meng een eetlepel haver met een olie, honing of aloë gel (of combineer ze allemaal).

Handscrub met koffie

Scrubs op basis van koffie staan bekend om hun anti-cellulite eigenschappen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de huid van je handen te reinigen. Zet een kop koffie en laat het koffiedik afkoelen. Voeg olijfolie (of een andere natuurlijke olie), honing en kaneel naar smaak toe.

Voer de scrub ten minste eenmaal per week uit.

MANICURE MET OLIE

Na het scrubben is het tijd om te voeden. Omdat de huid na het scrubben blootligt en gestimuleerd wordt, worden voedingsstoffen onmiddellijk opgenomen. Het is het ideale moment voor een oliebehandeling. Olie manicures zorgen voor genezing, vocht, voeding, en gladheid.

Welke oliën zijn het beste voor de handhuid?

Kijk naar de beste oliën voor droge huid die je moet gebruiken. Bovendien kun je ze alleen gebruiken of als basis voor een zelfgemaakte scrub, handzeep, of masker.

  • Olijfolie heeft anti-aging eigenschappen en maakt de huid zacht, glad en stralend. Het heeft een hoger conditionerend effect dan veel handcrèmes en beschermt de handen tegen waterverlies en zonlicht.
  • Kokosolie - het heerlijke aroma is niet de enige reden waarom het een fantastische keuze is. Het is geweldig voor olie manicures omdat het de natuurlijke hydro-lipide barrière van de huid versterkt, waardoor het gehydrateerd blijft.
  • Argan olie is ideaal voor olie manicures omdat het meerdere functies vervult: het beschermt tegen zonnebrand en hitte, verbetert het herstel en de celvernieuwing, hydrateert, voedt, en heeft krachtige anti-aging kwaliteiten, waardoor huidveroudering van de handen wordt vertraagd.

HAND SOAK VOOR VOEDING

Een andere optie voor het voeden en verzorgen van de handhuid die ook ontspannend is, is massage. Hoe maak je een zelfgemaakte hand soak? Gebruik een verscheidenheid aan componenten (zoals oliën, kruiden en zaden) om het bad aan uw specifieke behoeften aan te passen.

Handzeep met kruiden

Kruiden zoals goudsbloem helpen bij het herstel van de huid, bieden bescherming, en verlichten irritaties. Giet kokend water over 4 theelepels goudsbloemen, laat 10 minuten trekken, koel dan af en dompel je handen in de infusie.

Laat je handen weken in olie.

Het meest populair is het vochtversterkende handbad met olijfolie. De olie bevat een hoge concentratie vitale vetzuren en vitamine E. De behandeling is eenvoudig te maken: twee kopjes olijfolie zachtjes koken, het sap van een halve citroen toevoegen, en een eetlepel castorolie en honing elk. Door je handen in dit warme brouwsel te weken, kun je ze diep hydrateren, voeden en... revitaliseren!

Handen weken in lijnzaadolie

Lijnzaad is een schatkamer van essentiële stoffen die gebruikt moeten worden. Laat het mengsel afkoelen voordat je je handen erin dompelt en laat het 15-20 minuten intrekken om je huid soepel te maken en vocht in te sluiten.

DIY HANDMASSEN

Een andere fantastische manier om je handen schoon en verzorgd te houden is door je eigen masker te maken. Gebruik alles wat je bij de hand hebt; op deze manier kun je elke keer een heel andere aanvulling van voedingsstoffen toedienen. De meest populaire behandelingen en maskers voor de handhuid staan hier op een rijtje.

Aardappel handmasker

Het is vrij eenvoudig te gebruiken en maakt de huid witter, voedender en gladder. Kook twee aardappelen, prak ze met een vork, en combineer met twee eidooiers en twee eetlepels verwarmde melk. Breng de pulp aan op uw handen, dek af met folie of handschoenen, en laat 15 minuten intrekken alvorens grondig af te spoelen.

Warme paraffine behandeling

Als het gaat om huidbehandeling van de handen, zijn paraffinemaskers populair. Koop paraffine wax bij een drogist, smelt het, en breng dan lotion aan op je handen voordat je ze in de paraffine dompelt. Haal uw handen eruit wanneer de paraffine enigszins is uitgehard. Deze paraffinehandschoenen werken als een kompres, intensiveren handcrèmes, verhogen het vochtgehalte en zorgen voor een maximale gladheid en voeding. Verwijder de paraffineresten na ongeveer 15 minuten.

Handmasker van avocado

Als u zich afvraagt hoe u uw handen kunt verzorgen, gebruik dan wat u al in huis hebt, zoals avocado. Deze eenvoudige vrucht heeft een overvloed aan vitale vetzuren, vitaminen en mineralen. Pureer een avocado en wrijf het vruchtvlees over je handen. Je kunt er natuurlijke avocado-olie voor in de plaats krijgen en een heerlijke, gezonde huid op je handen krijgen.

HANDMASSAGE THUIS

Een massage is de laatste (maar niet de minste) manier om de huid van je handen thuis mooier te maken. Je kunt ook natuurlijke schoonheidsolie gebruiken. Probeer eens amandel-, druivenpit-, olijf- of macadamianootolie, naast arganolie. Masseer uw huid een paar minuten lang met ronddraaiende bewegingen om haar zachter, gladder en elastischer te maken. Breng de olie aan tijdens of onmiddellijk na een oliemanicure, omdat dit de beste manier is om het effect van andere thuisbehandelingen van de handen te versterken.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid